Vardagsbestyr

Vad hemmat gror igen fort! Minis sjukdom och utmanande beteende har inte givit mig många minuter över för att ta hand om just någonting egentligen.

Jag är inte pedant men eftersom orken tryter rätt snabbt pga av axeln gäller det att hålla jämna steg och se till att det bara är lite att göra varje dag. Idag såg jag mig omkring i stugan och kände bara OJ!

Tvätt överallt, damm överallt, leksaker överallt, papper överallt, hundhår överallt, fönstren skitiga, sängarna behöver bäddas om, skräp behöver slängas, ren tvätt behöver vikas, toan behöver rengöras, köket behöver torkas av från smulor, dammsugning, handla måste vi göra, osv osv...

Sånt ger mig stress för jag vet redan från början att det är kört att orka och hinna allt. Inte bra för bs-värdena heller att gå omkring och titta på allt. Avundas Hunken som får åka härifrån och jobba.
Han tog tag i att handla sen får vi se hur mycket vi hinner gemensamt innan han åker till jobbet.
Det här är det värsta med solsken tycker jag. allt syns så väl!

Nu ska jag ta tag i det jag orkar. Börjar nu med ett bs på 11,8, återkommer om hur det slutar då=)

Tjing!

Egotid!

Visst behöver man det??
Egen tid där man själv väljer hur denna dyrbara vara ska spenderas...Jag åkte idag på styrelsemötet och kom hem 2 timmar senare som en ny människa faktist...Social samvaro är fantastiskt, det tog ner min stress och därmed också mitt bs.

Värdena har varit allt annat än bra dessa dagar fyllda av utmaningar i form av liten sjuk/frisk pojke.

Mötet i sig var väl...tja, vad ska man säga?...ett vanligt möte. Det som gav mig energi var lite vuxna ansikten och allmänt prat om hundar=)
Trots fika, jag tog en punchrulle utan extra insulin, så ligger jag nu på 6,6 i bs...

Mini sover (yes!) och jag ska bara vara en liten liten stund innan kvällsbestyren. Hoppas på sol och bra värden imorgon för oss alla diabetesbloggare...eller ja, sol kan ni andra också få, bra värden har nu ju redan =PStoris njuter av egentid på Aruba!Mini också...

Tjing!

Nedräkning...

till imorgon när Mini återvänder till skola och rutiner...Natten har varit hemsk, på något vis lyckades ungen hålla sig vaken till 02.30! Inte bara vaken utan hyperaktiv också=/ Inte populärt!

Ser fram emot att åka på styrelsemöte ikväll och komma ut ur huset en stund!

Ha en najs dag!

Tjing!

It's do or die!

Skrev tidigare ett inlägg om att jag tagit semester från min bsmätare en dag, det gick ju bra och var riktigt skönt!
Idag skulle jag vilja ta semester från resten av livet för en stund...

Mini har haft 2 dagar med en otrolig trots och en hyperaktivitet utan dess like, trots en redig öroninflammation!

Med laserbehandlingens efterverkningar (huvudvärk och dimsyn) i bagaget var det bara att konfrontera en eftermiddag/kväll ensam med barnen, Hunken jobbar eftermiddag. Jag är helt slut och förbi nu, ganska uppgiven också eftersom jag känner mig som en riktigt dålig mamma. Tålamodet tog slut runt middagstid och Mini snappade snabbt upp att energinivån var i botten på mig. Tre timmars lirkande, tjat, övervakande och bråk blev det...Var fååååår de all energi ifrån????

När stressen och oron infinner sig kommer de höga värdena som ett brev på posten! En annars hyfsad bsdag slutade med 19 ikväll...

Hoppas örondagarna är över snart!!! Torsdag blir det åter skola för lillen och förhoppningsvis en något lugnare tillvaro här hemma när rutinerna är tillbaka!

Nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch!

Tjing!

Ok...

Svarar på alla 2;) frågorna då...

Blev ingen confession monday för mig igår. Hade en grymt jobbig kväll med Mini som slutade med att jag däckade totalt...men men, bs låg rätt bra ändå...

mellan 6-9 på förmiddagen, runt 10 på eftermiddagen och efter konflikten med Mini när jag äntligen fått honom i säng och allt var lugnt igen hade jag hamnat på 17....stress!

Idag har jag varit på laserbehandling så jag ser lite taskigt. Blir det stavfel skyller jag på det=)

Fråga 1 då:

Anna S
Vad är den värsta missuppfattningen om diabetes som du hört?

Det absolut värsta jag vet är när folk tror att jag fått diabetes för att jag ätit för mycket godis när jag var liten. Sådana förutfattade meningar gör mig galen, de är inte bara fel, det skuldbelägger mina föräldrar också, morr!

Annars har jag lite svårt för folk som blandar in ordet sköta i samma mening som diabetes...Ibland gör man mer än man egentligen orkar för att hamna bra i bs men det vill sig bara inte. Det handlar inte om att sköta sig, då är det sjukdomen som styr livet.

"Kan du verkligen äta det där?" är också något som jag ofta hör och blir uppgiven av. Jag är inte allergisk mot socker!!!


Fråga 2:

Fia undrar

Har du "utnyttjat" att du har diabetes nån gång för att tex. gå före i matkön eller liknande? ;)


Finns det någon med diabetes som inte har gjort det? Ärligt? Jag har nog inte gått före i matkön men jag vet att jag på högstadiet gick tidigare från gympan med "känning" för att slippa några i mina ögon töntiga avslappningsövningar.
Det har hänt ett fåtal *host* gånger att jag sagt till Hunken att jag börjar bli lite låg om jag inte vill köra bilen...

Men fy då, nu kan jag inte skriva mer om det;)

Nu hoppas jag att detta är läsbart=)

Tjing!I'm a prisoner!!!

Snajdig rubrik va=)

Jag håller faktiskt på att bli galen av att känna tvånget att vara hemma! Alltså, nu är jag ju hemma rätt mycket pga min egen sjukskrivning men då är det upp till mig själv om jag vill ta mig för något. Nu är Mini sjuk och vi måste vara inne, då är det något helt annat...Skakar lite galler....


Sååååå,nu till det roliga...Jag sätter mig här en stund och väntar. Det är nämligen dags för frågestund!!!!

Fråga vad ni vill så ska jag svara, har ju hela dagen, kvällen och morgondagen osv osv på mig att skriva långa och utförliga svar=)

Shoot!

Tjing!

Miniblogg...

i dubbel bemärkelse. Det blir inte mycket bloggat med en Mini som ömsom är sjuk och klängig och ömsom pigg och uttråkad...
Jag hänger inte riktigt med i svängarna här och det har blivit så att sockret har farit lite åt alla håll och kanter utan kontroll för mig. Jag har inte lagt ner så enormt med tid på detta då jag ägnat mycket energi åt lillen istället.Ibland är mammarollen långt mycket viktigare än en dag med bra värden...Sömnen har också varit sisådär med, inatt sov Mini men då var det dags för min egen värk att hålla mig vaken istället, Typiskt!

Eftersom det är confession monday så väntar jag med att skriva de futtiga få värdena jag har tills ikväll...

Ha en bra dag!

Tjing!


Mycket riktigt....

öroninflammation var det båda öronen...Kåvepenin som smakar blä=/
Mini är så himla duktig med mediciner, han tar dem hur äckligt de än smakar bara han får något att stoppa i munnen direkt efter....Han brukar normalt välja en godisbit eller någon frukt men idag valde han....ja, jösses....rostad lök! Ha ha ha!

Jag har faktiskt varit lite tidsvill idag pga av omställningen av klockan. Vi har inte riktigt ställt om alla så det är svårt ibland att faktiskt veta vad klockan verkligen är, vi höll faktiskt på att missa läkarbesöket...
I väntrummet satt vi bredvid en kvinna som nog var rätt bitter på svenska sjukvården, hon malde och malde på om att de minsann inte tänkte ta emot henne akut efter 5 dagars huvudvärk....efter ett tag hade jag också huvudvärk av allt prat, dessutom ett riktigt lågt blodsocker...
När jag tog fram den eviga festisen och började dricka ifrågasatte hon varför inte Mini fick någon.
Då sa han: "De där dricker mamma när blodsockret är lågt, då får man inte prata så mycket med henne" och sen blev det lugn och ro, ha ha ha!


En rätt talande bild av hypoglykemi (lågt blodsocker)...

Nu hoppas jag att både Mini och jag får en hel natts sömn, det behöver vi!

Tjing!

Jäkla öron...

ja inte mina, de funkar bra men Mini har haft så ont i öronen hela natten. Vi var ju på kalas igår och han var pigg som en mört förutom förkylningen som han ändå haft ett tag men vid 2-tiden i natt kom han in till oss och la sig och bara gnydde och bökade runt. Stackarn, han är ett öronbarn så det var inte så svårt att räkna ut vad det rörde sig om. Alvedon och avsvällande droppar i näsan räckte inte riktigt till för att han skulle kunna sova. Vi var vakna till 05....Ringde familjeläkarjouren så dit ska vi nu på eftermiddagen.Återkommer....

Tjing!

Mini <3

Måste bara berätta om min lilla Mini=)

Här i veckan fick jag ett provsvar efter ett cellprov jag tagit. Jag är alltid lite nojjig efter att ha gjort dem eftersom vi har mycket cancer i släkten. Nåväl, provsvaret sa att allt såg helt normalt ut och jag blev jätteglad och uttryckte min lättnad. Då frågar Mini:

"Är det här något bra?"

"Ja" sa jag glatt

"Men då borde du fira det med ett kalas!"

Gullunge!

Jag ser framför mig hur mina vänner ser ut i ansiktet när de öppnar ett inbjudningskort där det står: "Välkommen på cellprovskalas"

Fniss!

Lördag och solsken!Har fått en award av
Ninnu =D Tack! Ninnu är en tjej som också har en diabetesblogg.
Nu ska jag då föra denna award vidare till några bloggar då...

Emma får den första! Skriver om sin diabetes och sin graviditet.

Emmet får den andra=) En crazy innebandybrud med diabetes som lever livet är hennes beskrivning på bloggen, behöver jag skriva mer=)?

Catta blir den tredje och sista. Jag vet att hon fått en tidigare men hon är sjuk just nu så jag vill pigga upp henne med en jag också=)

Meningen är att alla nominerade nu ska ge denna award till 3-5 bloggare vidare!

Ha en störtskön lördag!

Tjing!

Morrn morrn!

Faktiskt pigg idag trots veckans crap!
Idag är det bara att vara på igen och försöka hålla allt under kontroll=)Under 10 är mitt mål!

Idag är det mycket att göra, bassängträning, inköp av present eftersom Mini ska på kalas på söndag och tårtbak till Hunkens farmor som imorgon uppnår den högaktningsvärda åldern av 91 år! Hon är en riktig krutlady=)

Ha en bra helg!

Tjing!

semester...

Idag har jag varit riktigt busig och faktiskt mer eller mindre tagit semester från min bs-mätare...Jag känner ibland att allt stickande och kollande ger mig prestationsångest och press, inte bra.

De senaste två dagarna har varit sjukt jobbiga och stressen över det orsakar ännu mer toppar och dalar.
Så idag, innan jag gav mig iväg på magnetkameraundersökningen, bestämde jag mig för att i möjligaste mån gå på känn och bara sticka om det är jätteviktigt. Jag har tagit 4 blodsocker idag, alla innan bilkörning. Unnat mig lite mer kolhydrater än vanligt och medvetet legat snäppet högre än jag ska bara för att få en dag utan känningar. Det har varit en skön semester=) Välbehövlig, men imorgon är det bara att köra igen!

Undersökningen gick jättebra, jag får svar om ca 1 vecka via min ortopedläkare.

På kvällen hämtade vi hem Nisca igen, det var riktigt skönt. Hon har haft en jättespännande vecka och fått prova mycket nytt men hon blev jätteglad att se oss. De andra hundarna blev nog lite förvånade när hon kom hem och det har varit lite oroligt i vår lilla flock i några timmar men nu är allt som vanligt igen!

Imorgon är det fredag igen, härligt!

Ha en bra kväll!

Tjing!

Lite nervös!Inte över själva röntgen, utan faktiskt över att köra dit (6 mil), hitta rätt avdelning och genomföra detta utan att sjunka i bs...

Låg på 12,3 imorse när jag vaknade och tog mindre bolus till en något större frukost så jag har medvetet lagt mig högre i bs för att slippa. Sen har jag packat min lilla skötväska med extra dextro (är sååååå trött på den där smaken nu) och festis för snabbare höjning om det behövs så det ska nog gå bra. Det är bara så typiskt mig att nojja upp mig när jag ska på äventyr ensam och att nojja över låga bs.

Efter röntgen, när Hunken vaknat och alla barn är hemma ska vi åka och hämta hem Nisca. Åh, vad hon är efterlängtad nu!!! Barnen har frågat varje kväll när hon ska komma hem igen. Det har gått jättebra där borta och jag kan säga att hon är en helt annan hund när hon är ensam, totalt lugn och samarbetsvillig, min lilla älskling!

Hoppas att ni alla har det lika soligt som vi har här!

Tjing!

Crap!

Ordet får avsluta denna dag och natten som var....

Skulle vi haft confession idag hade jag inte jublat över värdena....

Startade med 11,8 imorse

7,5 innan lunch
2,2 två timmar efter

här emellan äter jag mängder

3,3 efter frossan

frossar mer

3,7

fyller på lite till

5,4

och sen den slutgiltiga fanfaren får ni föreställa er, även trumvirveln...

17,8 efter liten middag med normal bolus=/

Jag ska aldrig mer luta mig tillbaka och tycka att det är flyt för då händer sånt här...

Bara att gå på imorgon och hoppas att det blir bättre.


Good night! Sweet dreams!


nemensåatt...

jag fortsätter med blodsockerfall...Hela eftermiddagen har jag legat konstant på 3,0=( Trots div ätande som även innefattar en stor portion glass... men icke...

Huvudet känns som ett bowlingklot så jag var tvungen att skippa långpromenaden med hundarna idag, vågar inte ge mig ut på motionsheter med så här ostabila värden.

Nåja, hoppas på en bättre natt och morgondag. Jag vet att detta hänger ihop med axelvärken så det bör gå över när värken ger med sig lite.

Imorgon ska jag på magnetröntgen av axeln, det ska bli spännande. Jag har varit på en tidigare men då tog de bara på halsryggen. Det låter som 17 och tar ganska lång tid, jag är glad att jag inte lider av klaustrofobi iaf=)Här ska jag gräddas imorgon lagom till lunch;)

Tjing!

Följ min blogg med bloglovin

gört...

Solsken!

Är det i lilla byn idag=) Positivt, väntar på våren...

I natt har min axel bråkat med mig igen....somnade runt 02 av ren utmattning men vaknade en timma senare av att jag hade känning...Det tog så lång tid för mig att komma på vad jag skulle göra år det så Storis vaknade av mitt bökande. "Gå till sängen så hämtar jag dextro" sa guldpojken=)

Åt några dextro, somnade om, vaknade med ny känning, åt dextro, somnade om, vaknade med ny känning igen! Tog en banan och fick sen sova till morgonen.

Alltså, när man tuggar i sig de där äckliga dextron så vaknar jag alltid med en bäver i munnen=/ Äcklig beläggning på tungan och en sötsur smak som aldrig går bort. Ibland är jag duktig och borstar tänderna efter låga bs på natten men pga av axeln orkade jag bara inte springa upp gång på gång och göra det.
Har inte vågat kolla mitt morgonvärde ännu, misstänker att det kommer att avslöja nattens bravader...

Jag är kluven till nattliga känningar...Misstänker att jag dimper ner mer eller mindre varje natt men att kroppen oftast tar hand om det själv (därav mina trassliga morgonvärden) så därför blir jag på ett sätt glad att jag vaknar av lågt ibland, att jag själv hinner på och korrigera. Sen är det ju naturligtvis ingen gemytlig upplevelse, ganska otäckt egentligen...

En ganska bra bild av hur jag känner mig efter en sån här natt=)Nu ska jag kolla hur jag ligger till och äta frukost!

Ha en bra dag!

Tjing!

Äsch...

Hade ju kanonfina värden igår och la mig runt 23.30 med 5,0 mmol/L....Vaknar på 12,8 mmol/L=((

Alltså, jag vet att jag inte skule bry mig om dessa envisa morgonvärden, allt annat flyter ju nu och efter frukost är jag oftast nere på normala nivåer igen men jag blir så jäkla ledsen av att det bara inte vill sig...Allt jäkla arbete man lägger ner, ska jag behöva gå upp klockan 4 på morgonen för att hinna på det där jäkla gryningsfenomenet. Nu har jag trixat me basalen på natten, både med tider och doser och ingenting hjälper!!!

Nu jäklar ska jag ligga på om sensorn! Men vad jag ska göra efter att ha haft den vet jag inte. Egentligen vet jag ju hur nätterna ser ut. Samma värde i princip som vid läggning fram till 03-04 på morgonen och inte ens en dunderhöjning av basalen gäller på kroppens uppvakningsmekanism....Nu till något kuligare, idag har min nya telefon kommit=)) Jag trodde det skulle ta tre veckor för så stod det på kvittensen när jag beställde den. Äntligen! Sedan jag satte mig på min fina telefon har jag fått använda en helt vanlig basic Nokia som vi har här hemma för nödfall, en sån där för 300 kr. Man kan typ bara ringa och sms:a på den och ett tag var det rätt så skönt att inte ha något annat bjäfs på den men det gick över rätt fort=)

De senaste dagarna har vi bara haft 2 av 3 vovvar hemma. Nisca har varit utlånad till en tjej som innan hon ansöker om ny ledarhund ville prova om hennes barn tål schäfer. Vad tyst det är hemma utan henne men jag vet att hon har jättekul där borta=) Igår hade jag alltså Jade med på promenaden istället och det var jättekul att få spendera lite ensamtid med bara henne. Till helgen är det nog hel flock igen.....
Tinoponken blev 6 år igår, det firade han med en löptur på tu man hand med husse samt lite fint nötkött....Den skenheliga skaran, från vänster: Jade, Nisca, Tino...

Nu ska jag hasta iväg och hämta telefonen! Ha en bra dag!

Tjing!

Confession monday...

Startade dagen med:

08.15 9,9 (innan frukost)

10.00 11,4(tog mindre bolus eftersom jag skulle till gymet)

11.30 3,6(efter gym, innan lunch som åts utan bolus!)

13.00 5,9

14.30 7,1

16.30 7,4 (innan middag)

17.15 10,7(efter middag innan långpromenad med hundar)

19.30 2,9(efter promme)

20.00 5,1

21.30 4,5

Är jättenöjd med värdena förutom de låga. Måndagar är oftast mycket motion för mig och det märks=)

Tjing!

Så där...

Diabetesprofil fixad=)

Ligger under egen kategori för snabbklickning senare...

Nu, gymet!

Tjing!

Diabetesprofil

Född: 1978

Diabetessort: Typ 1

Diabetiker sedan: Augusti 1988

Behandlingsform:
Pump (Paradigm Veo)

Insulinsort: Novorapid

Enheter/dygn: ca 20-22 i basal och varierande  bolus beroende på kohydratintag.

Senaste hba1c:
6,4 (56 enl de nya mätningarna)

Kolhydratsfaktor: 1E/14g

Insulinsorter jag haft:Actrapid,Insulatard,Novorapid och Lantus.

Bäst på:
Att ta sjukt många bs. Envis med att få till ett bra förhållande mellan mat och insulin.

Sämst på:
Att inse att det är bäst att äta på en gång vid låga värden. Att be om hjälp. Att byta lancett vid bsprovtagning!

On the edge...

Började med 9,9 mmol/L...
Jag gillar att leva på gränsen=D

Tjing!

Skum känsla!

Har ni någonsin fått en sån där krypande känsla av att något inte stämmer?
Imorse när jag följde med barnen till skolbussen tyckte jag att något var fel. Grannbarnen kom inte ner, de brukar åka med bussen också...Jag tänkte att de kanske är sjuka först... Sem kom inte lokalbussen, den brukar alltid komma före skolbussen....Jag kliade mig i huvudet och kollade telefonen....Jo, det är måndag...

När vi står där känner jag bara att något är fel men kan inte sätta fingret på vad bara...Helt plötsligt får jag bara en GULP-känsla, ni vet det suger till i magen och man får panik! Jag vet inte varför men jag fick för mig att det var nu i helgen som man skulle ställa tillbaka klockan och att vi egentligen stod en hel timma för sent och väntade på bussen!
Efter diverse tysta svordomar började jag bläddra i mobilen för att kunna ringa skolan samtidigt som jag sa till pojkarna att vi skulle gå upp och ta bilen....Då kommer bussen...Ha ha ha! Gissa om jag kände mig dum? Tur att jag inte hann ringa upp skolan och börja ursäkta mig=D Pojkarna klev på bussen som två frågetecken, jag hann ju inte förklara min tillfälliga sinnesförvirring! Nog ska man lita på sin magkänsla men idag var den fel!

 Ikväll ska jag redovisa mina värden, det är måndag, dagen då vi försöker hålla oss under 10=) Inte på blodigt allvar men för mig är det nyttigt att regelbundet tänka till i doseringar osv...Har inte kollat något ännu men misstänker att jag redan spräckt 10:an med den stress som blev av morgonens misstag, men då är det så=)

Ha en superbra dag!

Tjing!

Tiden rinner iväg!

Tänk att blogga har blivit lite av ett beroende=) Jag tycker att det är så roligt att få kommentarer och att kommentera andra. Jag inser att detta har blivit lite av en ren diabetesblogg (sorry Jessika) och faktiskt en slags terapi för mig. Jag värdesätter att det faktiskt finns andra riktiga människor som läser och förstår vad jag menar med äckelsmak i munnen vid höga bs osv....Så värdefullt.

Jag har också insett att det finns människor därute som är nya i sin diabetes och faktiskt uppskattar att man lämnar ut sig så här=) Jag delar mer än gärna med mig av mina erfarenheter, missar, bs-värden, hba1c:n och allt om det kan hjälpa någon. Precis som jag känner att jag blir hjälpt av andras erfarenheter...

Tänk om bloggandet hade funnits jämt!! Då hade nog livet sett annorlunda ut för mig iaf.

Jag har gjort en resa nu sedan pumpen kom in i mitt liv, en jobbig resa men som ändå har givit mig så otroligt mycket. Tiden innan pumpen känns så främmande, jag hade givit upp kampen och slutat bry mig för det kändes hopplöst!! Jag är som sagt inte i mål ännu men på god väg och för första gången på mycket länge är jag herre över mitt liv och min diabetes.

Här känns det som ett väckelsemöte där jag borde avsluta med ett Halleluja! Men inte då;)

Jag har haft mitt bs under kontroll den här helgen, jag faktiskt har den senaste veckan varit kanonbra, ligger någonstans runt 6-7 mmol/L ganska stadigt...Bara att njuta av stunden!

Imorgon är det confession monday va? Vilka är på?

Ha en bra kväll!

Tjing!

En fråga om graviditeter har jag fått=)

Nu vet ju jag att det finns några gravida diabetiker ute i bloggvärlden som läser min blogg. Jag har fått en fråga om mina två graviditeter från Linda.
Innan jag börjar skriva om dem vill jag varna för att de var inte helt okomplicerade och som gravid kanske detta kan skapa oro att läsa. Det är alltså helt valfritt att läsa=)

Storis!
Min äldsta som är född år 2000, han kom genom akutsnitt i v 36+2. En stor kille som vägde 3865 g. Kommer inte ihåg hur många % över han låg i strl.
Graviditeten var oplanerad men välkommen. Jag gick in i den med ett hba1c på 6,0 och allt flöt på rätt bra.


Runt v 20 drabbades jag av svår ichias som gjorde mig totalt orörlig vissa dagar. Jag gick ner i tid på jobbet och gjorde så gott jag kunde med insulin och bs-tester utefter de förutsättningarna. Det gick sådär...Jag skulle ha varit helt sjukskriven kan jag känna idag så jag hade kunnat ägna mig helt åt att försöka få till mina bs-värden.

Runt v 30 började tillväxtkurvan visa ett allt för stort + och jag blev helt sjukskriven. Jag höll på in i absurdum med testande och duttande med insulin men det gick bara inte att få kroppen att lyda mig. Jag kände mig helt värdelös på varje läkarbesök, bm-besök och specmvc-besök. Allt var åt skogen och det kändes som att alla inom vården klappade mig på huvudet och sa att jag skulle ge allt nu! fasen, det var ju det jag gjorde!!!

I v 36+2 hade jag ett tillväxtul planerat och jag åkte dit själv. När de tittade på ul:et började de skruva på sig och viska med varann. Det visade sig att Storis nu hade ett förstorat hjärta pga av hans stora storlek och att de tyckta att det var dags att ta ut honom. Det var bara att ringa dit Hunken som speedade in till förlossningen i chock...

Ett lugnt och avspänt akutsnitt gjordes medan jag var vaken. Ut kommer världen finaste tjocksmock. Han har en aning svårt att syresätta sig så han får lite syrgas de första dygnet. Hans blodsocker sjönk ganska mycket under den tiden men det stabiliserade sig snart.
Jag började pumpa mjölk och försöka amma honom men han var lite trött och slö de första dagarna, då fick han sondas istället.
efter en v på prematuravdelningen började vi få hemlängtan men Storis hade ännu inte börjat kunna äta tillräckligt mycket från bröstet, han somnade ifrån varje gång och jag blev jättefrustrerad.

Efter mycket om och men tjatade jag till mig en permission på en natt. Vi åkte hem, ammade, åkte tillbaka och han hade under natten lyckats äta på sig 95g!!
Då sa läkaren att han har bestämt sig för att vara hemma så vi skriver ut er nu=D Lycka!!!!!

Jag ammade Storis i 5 månader och 3 veckor, sen sa han själv ifrån, tvärvägrade.

Idag är han en frisk pojke på 11 år=)

Historien om Storis gick bra, det var aldrig någon större fara för honom och jag kan tänka på snittet/förlossningen med glädje ändå. Med Mini blev det lite värre, faktiskt jättetufft och jag tror att jag väntar med att skriva om den graviditeten lite, behöver tänka efter och komma ihåg alla turer som var då...

Har jag glömt något? Fråga på i så fall!

Ha en bra fredag!

Tjing!

Elefantrumpa...

måste jag ha eftersom jag lyckades sätta mig på min mobil igår så hela displayen sprack =O

Den hade inte många månader på nacken men nu var det bara att beställa en ny då... Jag kikade lite på iphone och några htc men nej...jag har aldrig haft något annat än nokia, klarar inte av att hantera Hunkens SE x10 så det blev en sån här:En Nokia N8=)

Pga av missödet med luren hann jag inte skriva mitt inlägg med svar på frågan om hur engagerad partnern är i Diabetes typ 1. Så här kommer mitt svar:

Hunken och jag har hängt ihop i 16 år och min diabetes har alltid varit en del av vårt liv. Från början handlade det mest om att vi passade mattider tillsammans. Han visste vad diabetes innebar men jag såg till att sköta allt själv. Åren gick och vi blev gravida. Plötsligt blev diabetes en mycket större del av livet än det varit innan. Mitt bs började svänga väldigt mycket av alla hormoner och det inträffade åtminstone 2 allvarliga fall av hypon som gjorde mig okontaktbar. 

Efter vårt första barn ville inte blodsockret riktigt stabilisera sig. Jag låg ömsom högt och ömsom lågt. Kände ibland inte när jag låg lågt och fick förlika mig med att jag behövde lite mer tillsyn i form av Hunken. Han blev mer och mer insatt i hur allt fungerade och jag lyckades tillslut få ordning på värdena igen.

Allt var lugnt i något år och livet tickade på som vanligt. Sen blev jag gravid igen, oplanerat... Allt gick bra men precis som förra graviditeten så började sockret svänga okontrollerbart efter v25, åter upplevde vi några allvarligare hypon som slutade i ambulans. Mini föddes och sockret betedde sig underligt hur jag än höll på och mixtra med doserna under lång tid efter. Faktiskt ända tills jag fick pumpen i Nov förra året.

Nu iom pumpen och de risker som ändå finns med den behandlingen har Hunken börjat visa ett större intresse för min diabetes. Han frågar mycket om det, undrar hur värdena har varit. Jag har fått skriva en lapp till honom om vad han bör göra vid högt resp lågt socker om jag inte är kontaktbar, den lappen har han överst i sin låda. Sist jag skulle byta infusionsset bad han att få prova att göra det, han vill lära sig=) Han tar mitt bs ibland för att kunna och läser i min lilla handbok om pumpbehandling.

Jag är glad att han visar intresse och bryr sig om mig så mycket men ibland undrar jag om det är en belastning för honom. Jag är så dålig på att be om hjälp och envis med att jag vill klara mig själv hela tiden. Jag vill inte att han ska känna sig som min "vårdare" och det säger han iofs att han inte gör. Han säger att frågorna och allt är pga av eget intresse.

Samma sak med barnen, jag vill inte att de ska känna att de måste ta ansvar för mig. Jag kan be dem hämta juice eller dextro när jag har känning och det är ingen stor grej för dem men jag....jag känner att de inte ska behöva ta hand om mamma. Samtidigt måste de ju veta vad det innebär med diabetes för det kan ju faktiskt hända att jag blir riktigt dålig när inte Hunken är hemma...Storis vet att han ska ringa pappa då. 

Ja, det är ett virrvarr av tankar so mal i mig ibland, därför kom min fråga i ett tidigare inlägg om detta...

Ha en riktigt bra dag!

Tjing!

Härmed...

utnämner jag Sandra till dagens flitigaste kommenterare;) Jag raderade några av kommentarerna, hoppas det är ok=D

Här är det känning som vägrar försvinna så det blir mer bloggande senare för mig!

Tjing!

Hög!

Ligger fortfarande högt efter frukost och monsterbolus, suck! Ska nog inte lägga så mycket krut och oro på detta, då blir det bara värre för mig.

Kanske dammsugning hjälper en smula?

Nu en fråga: Hur insatta är era partners i Diabetes typ 1? Är de inblandade, engagerade, kunniga, intresserade, lyhörda osv osv?

Jag ska själv svara på frågan i ett senare inlägg...

Tjing!

Glad=))

Läkarbesöket igår gick jättebra! Hba1c låg på 56 enligt de nya måtten och 6,4 enligt de gamla!!
Det betyder att jag sänkt en aning till, läkaren var jättenöjd och gav mig mycket beröm för allt slit, åh vad skönt!! Jag frågade även om mina morgonvärden och detta förbaskade gryningsfenomen. Läkaren tyckte inte att jag skulle ändra några doser ännu, han var så nöjd med värdena under dygnets andra timmar. Han skulle sätta upp mig på att få låna sensorn så fort det går så jag kan kolla hur det ser ut under hela natten så skulle vi ta ställning till ändring av basalen utifrån det.

Fick frågan om jag bara går till läkaren 1 gång/år?
Ja, läkarbesök har jag bara en gång om året men jag tar hba1c var 4:e månad och har besök hos min diabetesköterska de andra gångerna jag tar prover. Mellan de gångerna kan jag ringa när som helst för att få hjälp.

Hur har ni det? Hur ofta går ni på besök hos läkare/sköterska?

Hade 13 mmol/L imorse när jag vaknade, känns väl så där men jag försöker att inte fästa allt för mycket uppmärkasamhet på mornarna nu då...Tränade igår och låg perfekt i bs hela kvällen efter, det är så skönt!! Det känns verkligen att motion stabiliserar mitt bs, jag får mycket större utrymme att kunna ta något att äta utan att behöva dutta extra med pumpen. Igår åt jag halva min middag en timma innan träning till halv bolus. Låg på 4,0 efter träningen och tog därför inget mer insulin till andra halvan av middagen, det slutade med att jag låg på 5,1 och därikring hela kvällen, nice=)

Idag är det städning som gäller, förstår inte vem det är som ställer till här hela tiden;)

Ha en skön dag!

Tjing!

Dagen D

=O

Idag är det dags för det årliga läkarbesöket och att få reda på mitt hba1c, både spännande och nervöst=)

Klockan 04 inatt vaknade jag med 3,5 i bs, det var länge sedan jag vaknade av ett lågt värde. Tryckte i mig 3 dextro och somnade om. Jag tror att jag hann häva känningen innan mitt gryningsfenomen satte in så jag hade 8,4 när jag vaknade igen vid 06.20=))

Hörs senare!

Tjing!

Confession time...

Dagen har innehållit följande värden...

08.00 10,0 (innan frukost)

10.30 9,3

11.40 8,4 (innan lunch)

13.00 7,7

15.00 6,6

16.30 9,0 (innan middag)

17.00 13,3 (aj aj aj! Där sprack det, jag drog bort lite från min bolus till middagen pga av att vi skulle gå     långvända med hundarna)

20.30 4,5

21.30 5,7

Jag är jätteglad över dagens värden, det är absolut inte varje dag som ser ut så här!

Bara att fortsätta kämpa!

Tjing!


Måndag

är  dagen när några av oss ska försöka ha en dag under 10 i bs...Jag hade exakt 10,0 när jag vaknade=) Kommer det att hålla sig under hela dagen??? Spännande att se...

Hela denna dag är faktiskt blnk för mig, inget planerat förutom att Storis ska på skytte ikväll, hoppas på en hundpromenad då. Annars ska jag nog bara se till att röja lite här hemma i den mån det går, axeln bråkar mycket med mig nu men jag vill inte ta mina starka värktabletter, jag blir såååå trött av dem.

Återkommer med dagens bs-värden ikväll!

Tjing!

Tröttmössa...

är jag idag. Det var en jättetrevlig middag igår med ett väldigt gott vin till, så gott att det gled ner några glas till så idag är jag sliten...

Lyckades hålla bs under kontroll hela kvällen och idag också, trots allt gott som serverades toppade jag med 8,8 som högst=)

Denna söndag är återhämtningens dag, märks att man inte är 20 längre...

Hoppas ni haft en bra helg!

Tjing!

Träningsvärk, sol och goda vänner...

Är nog vad min dag består av=)

Jag är öm i hela kroppen men det är helt ok. Blodsockret lever länge poå ett pass, det har varit stabilt hela dagen nu!

Idag ska vi på middag hos goda vänner så nu ska jag åka och handla något fint till värdinnan som fyllt år nyligen...

Solen skiner men framförallt värmer den just nu, det ger sköna vårkänslor!

Ha en kanonlördag!

Tjing!

Varför???

Inleder men återgången till regelbunden motion efter alla sjukdomar med både bassängträning och gym?? Aj, jag kommer att få betala dyrt för detta imorgon men det är det värt=)

Eftersom jag varit aktiv idag har mitt blodsocker äntligen sjunkit och hållit sig kvar på normala nivåer. Jag tränar inte hårt, det handlar om rehabilitering i princip utan belastning. Stärka kroppen och avlasta axeln i bassängen och främja blodcirkulationen på gåbandet på gymet men det är såååå skönt! Man känner sig som en ny människa och jag har bestämt mig för att försöka åka till gymet varje dag...
Hoppas jag håller det och att det leder till sådana förbättringar att jag är tillbaka i arbete snart (helst igår).

Ikväll somnar jag ovaggad;)

Ha en grejtans helg!

Tjing!

Nattsömn...

är underskattat, jag har sovit som en stock trots kvällens ketonäventyr. Idag ligger jag bättre men inte bra. Ska iväg på rehabträning snart sen hoppas jag poå en solig helg så all snö och is försvinner.

Någonting jag har lagt märke till nu är att jag har fått jätteont i magen när jag legat högt, någon mer som upplever det??

Ha en underbar helg!

Tjing!

Ketoner igen...

Sitter här och mår sjukt dåligt. Höga oförklarliga värden och ketoner igen...Förmodligen pumpstrul så allt ska bytas bums!

Ser att jag fått kommentarer och lovar att läsa och besvara dem imorgon när jag är på topp igen (håll tummarna!). Är jättetacksam och glad över alla läsare och kommentarer=)

Kram på er alla!

Doktor idag...

Måste duscha och fixa till mig för idag ska jag på återbesök till läkaren som har hand om min axel och få intyg för fortsatt sjukskrivning...

Blodsockret ligger ganska knasigt, högt lågt om vartannat under natten och hög nu på morgonen igen, suck!
Ska byta allt på pumpen igen och se om det hjälper...

Ha en bra dag!

Tjing!

Slut, färdig och förbi...

När man är van att gå hemma och göra saker i sin egen takt är det plötsligt stressigt att passa tider.
Jag var iväg till mitt jobb på APT, gött att träffa alla! Hämtade Mini på fritte, hem och hämtade Storis för att åka tillbaka till stan igen för skytteträning.

Jag och Mini handlade lite medans vi väntade på att Storis skulle bli klar och sen bar det av hem igen...

Jag åkte hemifrån vid 11.00 och kom hem vid 19.00, lång dag för mig.

Jag är inte van att köra så mycket bil ännu (har 2 mil till "stan"), inte van att träffa och prata med så mycket folk och som sagt inte van att passa tider. En del stress har det varit och det har inte blivit många bs tagna under dagen. Misstänker att jag legat lite högt då jag kastade i mig stor lunch till liten bolus innan jag åkte, jag var låg då.

Nu på kvällen låg jag på 11,7 innan vi kastade i oss korv med bröd, sämsta valet av middag men en trött mamma och två trötthungriga barn hade inte ork till mer...

Nu ska jag kolla om en timma igen och faktiskt ha iiiiiis i magen innan jag börjar dutta.

Igår bytte jag infusionsset till pumpen och när jag satte nålen gjorde det nå så djävulusiskt ont! Det gick över efter ett tag och jag verkar ta upp insulinet som jag ska men jösses vad öm jag är runt stället den sitter på nu. Jag måste byta igen tror jag. Jag har aldrig varit med om detta förr med pumpen, har ni?
vet att det kunde svida till och göra onte ibland med sprutorna men det här var mycket värre...

Nu, en välförtjänt varm dusch!

Tjing!

Idag...

ska jag på atp på min arbetsplats. Mini är tillbaka i skolan, Storis med såklart. Det känns som en riktig vardag=)

Hämtar äntligen ut bilj¤#%ln, nu går den ett år till, Halleluja!!

Ha en bra dag, hörs ikväll!


Tjing!

Är man en dålig förlorare?

Om blodsockret far upp av adrenalinkicken och motviljan att förlora mot en 6-åring i kortspel????

Ha ha ha, jag är sämst på att spela kort och sämst på att förlora, ingen bra kombo!

Tjing!

Blodsockerfällan!

Jag drömmer ganska konstiga drömmar när sockret far omkring. Det finns ett litet register av drömmar som jag och Hunken kan skratta gott åt.

I natt var jag med i programmet Blodsockerfällan, en total ripoff av Lyxfällan. Charlie och Mattias stod vid tavlan med mina blodsockervärden och bilder på mat (budgettavlan). De förmanade mig myndigt att lördagens pizza minsann överskrider den kolhydratbudget jag måste hålla mig till och blodsockervärdet på tavlan hade ett rött förmanande varningsstreck när det översteg 8,0 mmol/L.

Jag fick rensa ur kylskåpet på onödiga kolhydrater och lägga lite godis kvar som en känningbuffert. Jag blev allvarligt förmanad att inte låna av barnens lördagsgodis någon mer gång och jag fick tillochmed ringa upp Storis och be honom säga nej om jag ber om godis...

Vidare i programmet fick jag gå omkring till de lokala pizza och snabbmatsrestaurangerna för att säga åt dem att absolut inte sälja mat till mig...

När programmet kom till återträffen var min diabetesläkare med och bekräftade med ett nytaget hba1c att jag skött mig=D

Ibland känns hela livet marinerat av diabetes ha ha!

Tjing!

Aouch!

Det har varit en hård natt blodsockermässigt!
Fick en känning igår precis innan jag skulle sova, tog en macka och la mig. Vaknar vid 01.30 och mår tokilla. Kollar bs och det ligger på 18,8 (!!??). Jag korrigerade med endast 1 E för jag tänkte att det får ligga lite högt under natten (borde ha hamnat på ca 15 mmol/L).
Två timmar senare vaknar jag dyngsvettig, kollar bs och ligger på 2,1!!! What??!!
Drar i mig lite druvsocker och somnar om. Imorse 06.00 vaknade jag på 14,4...

Uäck! Idag mår jag pyton, blir vila och stressfritt för mig=)

Ni då?

Tjing!

Färdtjänst!

Agerar jag idag. Blev så eftersom Hunken går eftermiddag och min bil är kvar på verkstaden. Åkte en vända till stan morse för provtagning, en vända för att köra Hunken till jobbet, en vända för att köra Storis till skytte och nu en sista vända för att hämta hem Hunken=)

Sen ska jag duscha och sova för det lär bli samma imorgon...

La mig lite väl högt efter middagen idag, minskade bolusförslaget eftersom jag skulle ta hundpromenad med en kompis medans Storis var på skytten. Startade lite väl hög på 13,0 men hade fina 4,9 när vi kom hem igen=) Annars brukar jag ställa ner basalen när jag rör på mig men inte nu. Funkade ju det också=)

Hoppas ni haft en bra dag!

Tjing!

I min väska då=)

20110307086 (MMS)

I min lilla aftonväska (som jag har i min handväska) finns: *1 Mer för lågt bs *1 paket dextrosol för samma som ovan *Långtidsverkande och snabbverkande insulin om pumpen havererar. (Lantus och Novorapid) *Kanyler till pennorna *En lapp med mina pumpinställningar och doser på pennorna och viss info till sjukvårdspersonal om jag jag kommer till sjukhus medvetslös. *Handsprit *Blodsockermätare med stickor *Stickahålpåfingretojäng med lancetter *Ketonmätare med teststickor I väskan ligger även spritsuddar som jag glömde lägga ur. Brukar inte ta med extragrejer till pumpen om vi åker mindre än en timmas bilfärd hemifrån utan tänker att jag får dutta med sprutan istället. Annat som jag aldrig lämnar hemma är telefon och kalender med mer utförlig info om pumpbehandlingen=)


Utmaning!

Några av diabetesbloggvännerna har lagt ut bild på vad de har med sig hemifrån i väskan för eventuella diabetesbehov=)

Imorgon kommer en bild från mig och jag utmanar er andra som ännu inte gjort detta att göra samma sak=)

Sen kan vi jämföra...

Nu är det dags att natta Hunken.

Tjing!

Blodsockerstationen hemma.

20110306084 (MMS)

Blodsockerstationen hemma.


Konversation i huset...

Hunken:-Hur mår du?
Jag:-6,8
Hunken:-Kanon!


Mini:-Vad gör du?
Jag:-Dricker festis...
Mini:-Ok, känning...


Ganska dåligt med inlägg va?

Vi har fortsatt sjukstuga här och Mini har nu bidragit med en rejäl öroninflammation, därav dålig uppdatering. Det skär i hjärtat för öroninflammation gör så jädrans ont. Han har legat och kvidit i sängen en stor del av natten och jag önskar av hela mitt hjärta att jag skulle kunna byta med mn lilla Sparris...Nu har jag pratat med 1177 och de tyckte att vi skulle ge alvedon hela dagen och avsvällande näsdroppar och om han blir sämre ikväll igen ska vi gå till läkaren imorgon, det tar aldrig slut känns det som...

För övrigt tror jag att jag fått in en stabilitet i mitt bs, har legat ok på mornarna, under 8 varje morgon=) De gånger jag stuckit upp på dagarna kan jag spåra till osunt ätande och det har gått kanon att korrigera med de nya inställnngarna. Ikväll ska jag samla urin, ha ha ha, lite mycket info?? Ska lämna in det imorgon för att kolla upp njurarna. Jag hade planerat träning idag men på provremissen står det att man ska undvika ansträngning dagen innan man lämnar provet så det sket sig=/

Ska försöla uppdatera bättre men det beror på om Mini håller sig pigg nu!

Tjing!

Oh, jag har blivit nominerad=))

Av Sandra
1. När började du blogga?

Ja, det var nog när just denna bogg startade 2007. Alla hade en blogg så då var jag ju tvungen att prova jag med=)


2. Vad handlar din blogg om och vad skriver du i den?

Den handlar egentligen om allt i mitt liv. En officiell dagbok kan man väl säga men mer och mer har den börjat handla om diabetes. Jag får ut otroligt mycket av att läsa andras diabetesbloggar och att själv dela med mig av min situation. Många gånger får jag inspiration att fortsätta kämpa på av att läsa och få kommenatrer av andra som är i min situation och faktiskt vet hur man mår vid vissa tillfällen!


3. Vad gör din blogg speciell?

Egentligen ska ju inte jag svara på det=) Jag vet inte om den är så speciell egentligen men det finns en skara läsare som verkar titta in här regelbundet och de måste ju ha hittat något som tilltalar dem... 


4. Vad fick dig att börja blogga?

Det var ju helt enkelt grupptrycket samt att jag var nyfiken på hur det funkade...


5. Vad skulle du vilja ändra i din blogg?

Åh, jag skulle vilja vara skitduktig på att fixa design så skulle jag ändra utseendet ofta, skulle vilja orka lägga in mer bilder och klipp...Innehållet ändrar jag inte på, jag skriver ju om mig och min vardag den är ju som den är=) Kanske ännu fler läsare...

Skickar denna nominering vidare till Emma och Emmet!

Tjing!


Kan jag ana stabilitet?

De bra värdena fortsatte igår och jag la mig lycklig på 5,9. Morgonvärdet innan yoghurtfrukost var 6,0!!! Ska bli spännande att se o jag prickade in rätt bolus=) Kan det vara så att det är lite stabilitet nu???

Igår ringde de från verkstaden om min bil, det är en jäkla följetång det där. När inte co-halten var som den skulle kom de på att det berodde på LAMBDA-sonden sen blev det inte ok på högre varv vilket resulterade i en ny katalysator. Kostar kosing=/ Igår ringde de och sa att det inte var bra trots att de bytt båda delarna nu...Fasen då!

Väntar på våren nu!

Tjing!

Det var som 17...

Idag har varit en riktigt bra diabetesdag=) Tror att jag behöver sänka basalen lite på dagtid för jag har en tendens att sjunka lite väl mycket men jag har haft koll så när det är runt 4,0 mmol/L tar jag en dextrosol,endast en enda känning idag!!!

Vågar inte ändra baslaen ännu för det kan tänkas att jag räknat lit tokigt på mina kolhydrater och därav sjunkit av något stora bolusdoser.

Så här har dagen sett ut:

07.00 8,7(innan frukost)

08.30 8,5

10.00 6,1

11.45 3,6 (innan lunch)

12.45 4,1

14.30 4,9

16.45 6,0

17.30 6,4 (innan middag)

Det är sådana här dagar man ska vara riktigt glad över!!!

Ha en najs kväll!

Tjing!

Ha ha ha!

Blev inte så många inlägg igår ju=)
Mini krävde sin tid då hen verkligen var risig när han kom hem och jag hade verkligen saknat honom<3

Sedan satte jag igång att småplocka lite i vårt vardagsrum och vips....så hade jag startat en storstädning. Det såg ut som mayhem här för jag drog fram allt. Hela köksbordet var täckt med månaders papper och skrot som vi bara tänkt att vi ska ta tag i senare... nu är det gjort=)
Hunken gick bra många vändor upp på vinden och nu ser man faktiskt någon form av ordning här, skönt!

Städningen gav mig dock 3 st hypon under dagen, är ju inte van att köra på så mycket samt att axeln värkte som f*n på kvällen, men det var det värt.

Gick och la mig med 5,1 och vaknade med 8,1, får analysera det senare. Vet bara att min nya frukost smakar kanon och funkar bra med bs=)

Until later, Tjing!

Jämn och lagom?

I natt kollade jag bs vid 04, jag låg på 8,9. Ingen katastrof för jag la mig med 9,8. I morse (kl 10.00 host) hade jag 9,0. Det betyder att natten varit något hög men jämn=)
Hoppas jag fått till basalen så jag kan ha värdet vid läggning som utgångsvärde nu!

Jag råkade visst kompensera den dåliga sömnen igår med en tolvtimmars nattsömn. Tror lagom är bäst för faktiskt så känner jag mig lika trött idag som igår...

Är inne på att prova en ny frukost. Hunken köpte naturell yoghurt och frysta blåbär till mig igår. Jag har jättesvårt för yoghurt och fil men ska verkligen försöka. Många gånger äter jag inte frukost för att jag ligger så högt på morgonen och har ingen aptit. Nu får vi se om jag kan äta detta...

En fråga till er diabetiker, använder ni sötningsmedel?

Jag gör det sällan men i te har jag suketter och nu funderar jag på att ta lite strösötningsmedel på frukosten men jag tycker att det är så otroligt sött och smakar lite konstgjort. Förut använda jag något som heter björksocker, det var kanongott och höjde i princip ingenting men här i byhålan får man inte tag på det längre, inte många som verkar veta vad det är.

Annars är det som big brother här. Jag kommer inte ut ur huset=) När äntligen Storis är frisk så får jag idag hem sjuka Mini...Så, nu är jag på dag 7 i huset och lär knappast bli utröstad;)

Jag lär spotta ur mig en del blogginlägg nu när sjukläget är som det är=)

Ha en bra dag, här skiner (och värmer) solen!

Tjing!

Manfall...

har vi i famijen. Farmor ringde, Mini är sjuk (igen!), feber och förkylning, suck! Han blev ändå kvar där eftersom han redan somnat men imorgon kommer han hem igen plutten!

Jag blir lite nojjig när killarna är sjuka för jag vet att om jag blir smittad så sticker värdena iväg och just nu känns det som jag precis håller på att landa sedan min egen vända förra veckan.

Lyckades hamna på en 5:a i bs innan middag, jippi! Dock hamnade jag på 11 efter men nu är jag nere på 7. Berg ochdalbana=/

Nu ska jag och Storis knyta oss...

Tjing!

Gröt i huvudet...

Åt en fibertoast till frukost med kaffe. Kohydratsräknade och skickade även i en korrektion för det höga morgonvärdet. Landade på 10,1 men mitt målvärde i pumpen är 5-8 mmol/L så inställningarna bör nog justeras.

 Innan lunch justerade jag, räknade mina kolisar och låg en timma efter på 9,0...Gjorde ingen korrektion eftersom jag hade aktivt insulin kvar i kroppen sedan sista korrektionen. Hoppas på att landa under 8 innan middagen men ibland känns det som att ett högt bs-värde bara suger sig fast och stannar kvar=)

Historien om Storis sjuklov istället för sportlov verkar bli en långdragen historia, han piggar på sig på dagarna och däckar i soffan med feber på kvällarna, jag känner mig instängd här och tycker så synd om killen som hade så mycket lovplaner, tur att det blir ett påsklov också relativt snart...Mini har tröttnat på den stillsamma tillvaron och bokat date med farmor idag, full begripligt!

Dags att hacka finger igen!

Ha det!

Tjing!

Mmmm...

Natten gav sisådär 2 timmars sömn...axelsmärta=/ det i sin tur gav ett morgonvärde på 14,2 vid 06.00. Kollade bs 03.30 och låg på 5,1 så det är efter det något händer.

Är det inte typiskt att man sitter uppe, påklädd och redan kaffedrucken klockan 07 på morgonen när man får sova???

Återkommer under dagen=)

Tjing!