Vad gör man??

Nu är det mycket gnäll men bloggen är till för att få ösa ur sig lite=)

Jag fixar inte alla värktabletter! Hela dagen igår hade jag så ont i magen att kallsvetten rann på ryggen. Hela dagen bara försvann på ingenting. Jag har alltså inte tagit de infalmmationshämmande medicinerna sedan igår morse. Magen är bättre men höfterna är riktigt onda då istället...

Pest eller kolera känns det som. Välj mellan magvärk och höftvärk. Nu föredrar jag höftvärken och den medicin jag fått för magen hjälper inte så jag får nog dras med detta tills det självläker (lång tid).

Apa också!!!

Tjing!

Blodsockerblues!

Ledig dag till ingen nytta! Jag hade så många planer, saker att fixa, adventsstädning och lite planering osv. Hade 18 i bs när jag vaknade, jäkla värktabletter, jäkla inflammationer vill jag skrika nu!!
Frukost och korrigering, sen somnade jag. Vaknar med 3,9 i bs och sen har det varit lågt hela dagen.
Har inte gjort något alls...

Är aptrött och mår illa som bara den.

Läste på Insulinbellas blogg om hennes bs-bekymmer när hon tvättar=) Känner igen det där.

Tänkte rada upp lite olika situationer som definitivt påverkar mitt bs.

Låga värden:
*Städ och tvätt
* Tv-spel
* Hundträning

Vid alla dessa aktiviteter kan jag garantera att blodsockret sjunker på mig.

Höga värden:
* Möten
* Undersökningar på sjukhus
* Konflikter
* Försovning
* Värkmediciner

Också situationer som garanterat höjer mitt bs.

Har ni några givna situationer för höga/låga värden?

Tjing!

Nä men nu blev det så där igen...

Helgen blev helt utan inlägg. Jag har jobbat och varit på utbildning och då blir jag banne mig så trött så det finns inte på kartan att sätta sig vid datorn. Finns knappt på kartan att göra något alls utöver det...Den däringa läkaren kunde nog sin sak när han bromsade lite på min återgång till fullt arbete, heder till honom!

Jag jobbade hela lördagen och spenderade söndagen på brukshundklubben. Där var det en heldagsföreläsning om problemhundar och problembeteenden hos hundar. Mycket lärorikt och intressant. Jan Gyllensten hette föreläsaren. Det är så roligt med förkovring inom en hobby. Jag kan inte få nog och det bara ramlar ner klarhet efter klarhet med alla kurser och föreläsningar. Herr Gyllensten med sin enorma erfarenhet påstod mycket ödmjukt att fullärd blir man aldrig. Så sant som det är sagt! Jag hoppas bara att jag lyckas fylla min kunskapsryggsäck med så mycket att jag faktiskt kan dela med mig av det till andra.

just nu sitter jag och väntar ut resultatet av en rejäl korringeringsdos. Jag ligger högt igen pga alla värktabletter jag knaprar nu. de inflammerade höfterna ska motas i grind med en kur Diklofenak, inte min mages favoriter, ovanpå det ska det knapras alvedon och tradolan. För att öht kunna stå på benen har jag fått tabletter för magen också...Behöver snart inte mat, äter mig mätt på piller istället. Det ska bli såååå skönt den dagen jag slipper tabletterna!!!

Och nu kom Mini upp med täppt näsa och önskan om sällis...

God natt på er!

Tjing!

Diabeteskärlek!

Ibland slår det mig bara hur bra jag har det egentligen!

Vaknade vid 03.30 med bautakänning. Kastar i mig lite allt möjligt jag har vid sängen men det räcker inte. Hunken vaknar och på ett tjillevipp har han trots enorm trötthet levererat en smörgås till mig <3

Vaknade hög (28 mmol) och har fått sms: "Hoppas du mår bra efter natten, ta det bara lugnt idag så ses vi sen"
<3


I kylen hittar jag den här, till mig!<3
 

Ibland känner jag mig riktigt bortskämd! Är så tacksam för min Hunk!

Tjing!

Alla mina 50 000 läsare!

Ha ha ha! Nu satte ni i halsen va?? Nä, jag vill skriva ett inlägg om en sak jag tror på och jag behöver er hjälp!

Det pågår en tävling på Bayer Diabets cares hemsida. En tävling där en person kan vinna möjligheten att förverkliga en dröm. Jag har röstat på
Joakim och hans idé om att göra en ärlig dokumentär om ungdomar med diabetes. Jag tror på den idén! Jag hade behövt något sådant i min ljuva ungdom, den hade hjälpt mig att inte se på mig själv som annorlunda och konstig. Det hade styrkt mig i min osäkerhet!

Så, därför, mina läsare (ni är tyvärr inte 50 000, det hade ju varit idealiskt nu), gå in här och rösta!!! Även om ni själva inte har diabetes kanske ni känner någon som har det och skulle bli hjälpt av det här.
Glöm bara inte att genomföra hela röstningen, dvs att bekräfta rösten via mailet du får, annars räknas den inte!

Så... nu lutar jag mig tillbaka och väntar...

Tjing!

Ekorrhjulet!

Livet är ibland ett enda ekorrhjul!!! Ligger efter med allt. Skulle ha städat och förberett adventspyntet eftersom jag jobbar på lördag och har kurs på söndag. Nu satt vi på djursjukhuset hela långa eftermiddagen igår och kom inte hem förrän 19. Hungrig och trött var jag så vi drog i oss middag (sent som bara den, tack pumpen för att du finns!) och gick och la oss.

Tinos prostata var förstorad igen så han fick utskrivet en behandling för det...Medicinen finns inte på ett enda j*la apotek i närheten så denna förmiddag (som skulle ha blivit städdag) har jag ägnat åt att jaga medicinen. Tjohejsan, 8 mil får Hunken åka i eftermiddag för att få tag på den. Vilket betyder, ingen städning! Jag jobbar och han hämtar ut medicin.

Sååå, min lediga slappa freag som jag tänkte avnjuta i nystädat hus med grabbarna flög sin kos!

Jag blir galen, har ingen koll alls!!!

Nu ska jag sätta mig och ringa försäkringskassan då jag missat att ett intyg från skolan om Minis frånvaro för vård av barn skulle varit inne idag. Jag skickde med det till skolanför påskrift idag...Duktigt Lundqvist!

Bara att köra på!

Tjing!

Det här var en bra dag!

Satt nyss och kollade igenom Carelink och mina senaste värden! Vad glad man blir av att se att det faktiskt funkar vissa dagar!Så här ser mitt program ut, använder ni något dataprogram för att få behandlingsöversikt?

Jag som är så dålig på att anteckna tycker det här är toppen!

Tjing!

Väntan!

Sitter och väntar på att telefonen ska ringa...

Den här ponken mår inte bra! Svårt att kissa....Mellan varven får han prostataproblem (vanligt på okastrerade hanar över 5 år) och måste då in på ett ultraljud för att sen få en testosteronhämmande spruta. Hoppas de har tid idag, tycker så synd om Tino!

Edit: Tjoho, fick tid på eftermiddagen!

Tjing!

Vad roligt...not!

Alltså, en morgon i detta hus kan vara en riktigt intressant historia. Vi sov väl aningens länge den här morgonen. Naturligtvis blev det problem med att hinna få ut Storis till taxi och samtidigt få ner Mini till bussen. Jag tog beslutet att att satsta på att Storis skulle hinna, skippa bussen och istället köra Mini till skolan. Allt bra så långt!

När Storis hoppat i taxin (och bussen åkt) så ska vi sätta oss i bilen. Det är bara det att när jag ska öppna bilen med dosan så händer inget! Jag är en sån person som drar ut på tråkiga saker, larmdosan har varit på väg att sluta fungera en längre tid och just idag svor jag över att jag inte tagit mig tid att byta batteriet...Sena som vi var drog jag en fuling och öppnade med nyckeln,  vilket resulterade i att larmet tutade igång! I 5 långa minuter stod jag och tryckte på dosan i ren panik med tutandet i öronen. Mini tyckte att det var en väldigt rolig morgon vill jag lova. Det enda positiva var väl att han inte hörde mina svordomar i allt tutande. Gud, eller någon annan förbarmade sig tillslut och gav mig ett enda sista tryck på dosan som fungerade och vi kunde hasta iväg.

Åkte in på den lokala macken och bad att få ett nytt batteri, sån service fick jag att de tillochmed bytte det åt mig så det fungerade=) Tackar och bockar! Nu har jag låst bilen och låst upp den ett antal gånger för att riktigt njuta av att det funkar!

Sitter just nu och äter min kanelprydda frukost! Jag har haft bra morgonvärden sedan jag började ösa i mig av den kryddan så det får bli en vana här i huset tror jag!

Imorgon ska jag på ett tråkigt möte. Jag kan inte riktigt skriva här om det men ibland önskar jag att vissa personer tänkte till en extra gång innan de öppnar mathålet!!! När man far omkring med halvsanningar och direkta lögner kan konsekvenserna bli stora för människor. Nu kommer detta att gå bra men det är så himla onödigt! Skönt att få det avklarat imorgon i alla fall så man kan lägga det bakom sig och blicka framåt!

Ha en bra dag!

Tjing!

Men just ja!

Åter till kanelen! Herrejösses alltså om man ska äta 6 g om dagen!En sån här burk innehåller 43 g. Ska jag sätta i mig den på en vecka???

Tjing!

Ha!

Hade visst ändrat redigeraren!
Fixat!

Tjing!

Ett litet test!

Är det något jag tycker är jobbigt så är det en massa text utan styckeindelning. Jag blir helt trött i huvudet av att läsa då...

Ve och fasa så såg juag att mitt inlägg igår var helt ihopklämt utan mellanrum!!!

Så hade jag definitivt inte skrivit det... Nu har jag gjort mellanrum i utkastet, få se om det blir så när jag publicerar då=)

Tjing!

Ett steg fram och två tillbaka...

Så är väl livet ibland antar jag men jag är tjurig som en ko ändå. Var till doktorn idag på återbesök efter att jag trappat upp tiden på mitt jobb. Alla gånger jag ökat tiden har jag fått mer ont, fått tagit mer värktabletter och haft svårare att klara av det jag förväntas göra. Så har det varit någon vecka sen har det planat ut. Jag har fixat det lätt och varit redo att ta nästa steg.

Nu blev det inte så. Fasen också. Jag har känt senaste tiden att jag har svårt att klara av mina arbetsuppgifter och att jag har börjat få ont på nätterna igen. Det har inte planat ut...Alltså är jag inte redo för nästa steg den 1/12 som planerat.

In i det sista trodde jag att det skulle gå men under besöket rannsakade jag mig själv och slutsatsen blev att jag ska fortsätta på den nivå jag är nu fram till Januari. Illa!

Annars är det jämna plågor här=) Busiga barn, galna hundar och så vi vuxna då...

Blodsockret har legat helt ok i flera dagar nu så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av det.

Tjing!

På kanelen...

Forskning har ju visat att kanel har en gynnande effekt på blodsockret. Bla en studie som jag läst om visade att diabetiker som åt 6 g kanel varje dag hade ca 20% lägre fasteblodsocker, dessutom visade sig kryddan ha en god effekt på blodfetterna om jag inte minns fel.

Jag älskar när det kommer sådana här nyheter, när man naturligt kan påverka sjukdomen utan att tillsätta mer medicin=)

Nu är det ju tyvärr så att många livsmedel man har kanel på för att förhöja smaken är söta och kolhydratsrika, Risgrynsgröt, äpplen, paj osv... Jag vill ju inte kompensera sänkningen med att äta sötare mål så då undrar jag: Äter ni kanel? Märker ni skillnad? Vad har ni kanelen på?

Jag brukar ha den på äpple men skulle vilja ha kanel till varje måltid. Men å andra sidan känns inte lax med kanel som en god måltid;)


Ha en bra lördag!

Tjing!

Andra andningen...

Försökte verkligen att lägga mig i soffan och ta det lugnt efter att Mini somnat men icke...Jag kan inte koppla bort disk i köket, hundhår på alla möjliga (och omöjliga ställen), överfulla tvättkorgar, mail som ska skickas, intyg som ska postas, papper att fylla i osv osv osv.

När jag låg och försökte tvångsavslappna mig själv kom jag att tänka på kräm...Ja, inte hallonkräm utan alla krämer man tydligen bara måste använda för att inte se ut som den gamla drake man är. Idag fick jag äran att följa ett samtal mellan två tjejer om torrschampo, shineschampo, efterbehandlingar, håroljor och allt vad det var. Jag kände mig som en gammal nucka. Är jag ett sekel efter som bara använder schampo och balsam?? Helt vanliga schampon dessutom som finns överallt och inte kostar en miljon för en flaska lika stor som urinproven jag lämnar var tredje månad.

Vidare pratades det om krämer, foundations, highliters, pennor för att framhäva och pennor för att dölja..

Alltså, jag sminkar mig och är med på termerna. Men jag reagerar över alla måsten...varje dag...Går man upp 4 timmar innan jobbet börjar för att torrschamponera, shina och olja in håret för att sen sminka sig grundligt? Jag undrar hur man hinner. Jag gör det inte. Jag är oftast glad om jag hinner kamma mig innan jobbet (klä på mig ordentligt är också en bonus emellanåt), ibland jobbar jag eftermiddag, då hinner jag med mascaran också. Varför lägger man all denna möda för att sedan gå till jobbet och skita ner sig??

Och alla pengar sen, vojne vojne...Skulle jag skyla rynkor och ha glänsande prinsesshår en dag så ekar det nog på kontot hos mig iaf=)

Fast på riktigt, hittar någon en penna, stift eller annat passligt jag kan dölja pastejfläckar på tröjan, hundhår på kläderna, putande mage eller hängande bröst med så ska jag definitivt överväga att tömma kontot....

Nu, när jag läser vad jag skrivit undrar jag om jag inte ska ge mig själv tvångavslappningsförbud, ha ha ha!

Nu ska jag tvångssöva mig!

Tjing!

Hej!

Gått upp 04.45 i två dagar. Jobbat, hämtat barn, lagat mat och stupat i säng...så också idag.

Väntar på omeletten med bacon och broccoliröra som snart är klar, bs ligger på 3,9 mmol sen vill jag bara krypa ner i soffan med en brasa och vänta på Hunken som jobbar eftermiddag denna vecka.

Bara så ni vet...om ni har undrat;)

Tjing!

Ännu en hypoklykemi...

Vaknade med 3,8 mmol...Bara att hoppa upp och trycka i sig något, stressade iväg två något trötta pojkar till skolan och satte mig att skriva en lista på vad vi skulle handla, det ekade nämligen ganska tomt här hemma igen. Göööör vi inget annat än äter??!!

När listan var klar och jag påklädd (undrar om Storis taxichaufförer tycker det är fröjdsamt att jag lämnar ut honom med orkanfrilla och pyamas??) så kom jag på att till juicen, mackan och russinen jag åt vid känningen tryckte jag inte i mig något insulin alls. Jag behöver en liten dos direkt när jag vaknar för att inte stiga. Oftast tar jag 0,5 E innan jag kliver ur sängen men inte när jag är låg. Jaja, summa summarum blev att jag tog ett skutt upp till 13 mmol. Korrigerade det och under handlingen så sjönk jag naturligtvis. Dags att räkna ut insulinkänslighetsfaktorn och kolhydratsfaktorn igen alltså!

Nu står lunchen i ugnen, fläskkarre med sambal oeleksås och fullkornsris blir det idag. Hungrig som en varg är jag också=)

Vad gör ni en tisdag som denna?

Tjing!

Vardag...

Det har varit mycket text och lite bilder här ett tag. Hittade sladden till mobilen och lägger in lite random bilder=)Vad sägs om det efterfrukostvärdet??;)Vad hände??? Jag lagade mat...Dock inte med choklad- och kolasås, de står där för att de blev utrensade ur kylen...Den här klumpfoten stannar en bit in i advent...Det här barnet har gjort klart läxan...Lite fika på "Donken"Alla var med...Utom stackers lille jag...

Tjing!

Världsdiabetesdagen!Idag är världsdiabetesdagen eller world diabetes day=) Dagen då denna sjukdom uppmärksammas världen över.
För mig är ju varje dag en diabetesdag men kanske en sådan här dag kan få någon annan att få insikt om diabetes. Varje litet strå av kunskap är en vinst för oss som lever med sjukdomen.

Jag upmärksammade dagen med att vakna med hypoklykemi (lågt blodsocker). Det ordnade sig med en mysig frukost med familjen.

Äntligen har vi fått till det med att Storis ska få taxiresor till skolan istället för buss nu när han har gipset. det var inga som helst problem att få det beviljat via försäkringen har har genom skolan men att hitta ett taxibolag som kunde ta på sig uppgiften var desto svårare. Hela förr veckan höll vi på att ringa runt innan vi hittade ett bolag som kunde. Nu är det ordnat iallafall så det känns skönt. Bara jag som gjort misstagt att beställa bilen samtidigt som jag står och lämnar Mini på skolbussen, inte så smart.

Hoppas ni får en finfin dag!

Tjing!


Nu ska jag svära...

(blunda om ni inte vill läsa)

Helvete vilken jävla skitnatt!!!! Så där...nu är frustrationen ute.

Beskrivning i korthet:

23:00 Läggdags bs:4,8
23:30 bs 3,7 (russin, somnar)
01:00 bs 1,8 (skakig som bara den, russin, lite matrester och några godisar. Stänger av pumpen och somnar utan att komma ihåg att starta den igen!)
03:00 bs HIGH, alltså över 33 mmol. (kräks, dricker typ 3 liter vatten och ger mig en stor dos insulin och somnar)
05:00 bs 2,4...(russin och somnar om)

Jamensåatt...det är bara att kavla upp ärmarna och börja om då. Nu ska jag åka och träna hund, bs ligger på 16 och jag tänker inte ens korrigera det förrän jag vet hur mycket träningen sänkte värdena.

Ha en najs söndag och glöm inte att krama på era pappor=)

Tjing!

Hotellfrukost=)

Nä, jag bor inte på hotell men de senaste dagarna har vi försökt att få till en trevlig frukost här hemma då Mini är lite dålig på att äta. Jag har kokat ägg, gröt, rostat mackor och ställt fram en hel del att välja på och sen har vi tänt ljus. Vips, så äter ungen som en häst!! En bonus är att jag faktiskt också får i mig frukost och därmed ligger blodsockret ganska bra på mig nu, bara fördelar alltså!

Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga det men jag längtar efter snö nu! Lite ljus i tillvaron samt att jag är sugen på att prova skidåkning med Nisca. Hon är ju definitivt färdigvuxen nu vid 4 års ålder och skulle lätt klara av att dra med sele. Problemet är att det är 100 år sedan jag åkte längdskidor så det kan bli en rolig första tur. Hoppas bara att läkarna säger att det är ok att åka. Annars provar jag nog ändå...

På eftermiddagen idag ska vi iväg för att fira pappas sambo som uppnår den högaktningsvärda åldern av 50. Det kan nog bli trevligt och gott!

Annars blir det nog en lugn helg, imorgon är det hundträning som varje söndag sen startar ny vecka...igen!

Det är snart jul, får ett styng av ångest när jag tänker på det, jag är expert på att stressa upp mig ver den högtiden...måste andas!

Ha det!

Tjing!


På banan igen...

Blodsockret är åter nere på normala nivåer. Dock är jag fortfarande sjuk så basalen är fortfarande höjd. Har legat under 8 mmol hela dagen iaf, inbillar mig att jag blir frisk fortare om jag lyckas hålla nere värdena lite.

Herregud! Jag sov till klockan 15.00 idag! Som en tonåring=) Så länge har jag inte legat i sängen på många år. Sovmorgon för mig är att få sova till 08, ha ha ha!

På tal om något helt annat så pågår det ett samarbete mellan Barndiabetesfonden, läkemedelsföretaget Eli Lilly och Stockholms Auktionsverk.
En nätauktion där intäckterna går till Barndiabetesfonden! Länk
här!

Ha en skön kväll, själv ska jag ta en dusch och se lite på TV innan jag åter ska försöka sova.

Tjing!

Nuuuu känner jag demonerna komma...

Ha ha ha! Nä, riktigt så illa är det inte men det är förutom benbrott sjukstuga i lilla byn. Jag och Mini är helt däckade...

Jag hatar att vara sjuk, verkligen hatar det!!!

Borde ha sett det komma med tanke på att blodsockret återigen varit förhöjt. Basalen går nu på 200% och ändå ligger jag runt 10-12 hela tiden med toppar på 15-18 efter måltid. Bara att härda ut.

Hela dagen har Hunken försökt få till att Storis ska få åka taxi till skolan. Det är klart redan att han ska få det men att hitta ett taxibolag som kan ta hand om det verkar vara svårt. Vårt enda lokala taxiföretag hade fullt upp på morgonen redan så nu vet vi inte hur det blir. Än så länge har Hunken frivecka och kan köra honom men nästa vecka måste det vara klart...

Dags för en alvedon och filt igen!

Tjing!

Lååånga dagar!

Det är riktigt långsamma dagar tycker jag när det är så grått. Jag längtar efter en långpromme med hundarna men så länge höfterna är inflammerade får jag vackert ta det lugnt.

I natt hade jag lågt blodsocker hela natten, jag åt ett rejält mellanmål innan jag la mig men när jag kollade sista vändan innan jag somnade låg jag på 4,8 mmol. Vaknade vid 03 och hade 2,8 mmol, åt russin och somnade om. Låg igen vid 05, russin igen (orkade inte göra något ordentligt) och hade 4,4 mmol när jag gick upp. Fy vad man är trött efter en sån natt.

Det positiva är väl att trenden med höga bs har vänt nu. Jag verkar inte vara resistent längre så nu kan jag ta tag i att göra inställningarna om någon dag=)

Idag ska jag försöka roa Storis och Mini. Svårt med en gipsad unge och en som är så uttråkad att han far omkring i huset som en orkan och ställer till trubbel...Mini skulle behöva ut och springa av sig ordentligt och Storis skulle behöva ut och få frisk luft. Ingen bra ekvation precis!

Hoppas ni får en mysig lördag!

Tjing!

Jag är här!

Har inte skrivit på flera dagar. Storis och hans gips kräver en del service men jag måste säga att han är oerhört duktig på att försöka klara allt själv, inte en enda gång har han gnällt!

Jag har helt enkelt inte ens orkat veva igång datorn på kvällarna för jag är helt slut. Höstmörkret gör väl sitt till tröttheten också.

Har hamnat i en svacka när det gäller blodsockret. Ligger lite högt och äter väl inte helt optimalt heller så jag får väl skylla mig själv lite. Har bestämt mig för att ge mig några dagars "ledigt" från att analysera så jag korrigerar efter hand tills jag orkar ta tag i det igen. Det är dags att räkna om min kolhydratsfaktor och insulinkänslighetsfaktor igen men jag har inga riktiga referensdagar att ta insulindoser från än så länge...Det reder sig=)

Hur har ni det i höstmörkret?

Tjing!