Oh just ja...

För övrigt, och kanske nackdelen med allt friluftsliv, har Mini plockat en sån här på mig idag...4:e för i år, uäck!

Ett under att jag aldrig haft borrelia...

Tjing!

2,5 timmar...

tar det att leta på en hel korg med gula fina kantareller=) Älskar att gå i skogen, tiden rinner iväg utan att jag märker det och endorfinerna flödar i kroppen. En känning efter halva tiden bara, annars brukar det vara värre.

Håll tummarna för att sänkningen av basalen gör att jag slipper vakna med hypo imorgon!

Skickar ut och delar med mig av denna underbara känsla till er alla!


Tjing!

-1 kg på 3 dagar...

har det iallafall blivit=) Det känns jättebra med tanke på att min vikt brukar nagla fast sig rätt hårt.

Vaknade med jättelågt bs imorse med så nu har jag ställt ner basalen ännu mer. Kollar jag min dagliga total med både bolus och basal så är jag under 50% mot vad jag tog från början och inga korrigeringar alls=)

Idag kommer motionen bestå av en lång skogsrunda med pappa och hans familj för att plocka svamp. Hunken är iväg och spelar paintball hela dagen. I matväg kommer det att se ut ungefär som igår eftersom det blev lax över som var tinad, så den blir ångad och kommer att intas med sallad och avocado, barnen äter potatis till...

Ha en bra dag!

Tjing!

Häpp!

Jäklaranamma säger jag bara!

Vaknade med ett bs på 2,8 mmol, det var inte så skönt vill jag lova. Hade nog legat lågt ett tag för 2 limpmackor höjde mig till 15 mmol. Jag har haft svårt att få ner bs hela dagen så jag gissar på en liten glykogenutsöndring på småtimmarna.

Hursom, de där nedrans mackorna grämde mig väldigt mycket. Inte det bästa ur kolhydratssynpunkt så jag bestämde mig för lite motion. Det blev mycket...

Hunken och Mini var ute i skogen med Jade så jag och Storis tog Tino och Nisca för att ta en långpromme. Sagt och gjort, vi blev så inspirerade så vi gick hela vägen in till byn i stekande sol. Stannade hos pappa för att vattna hundar och oss själva sen lånade vi varsin cykel där och cyklade hem med hundarna. 1,2 mil blev det totalt!!!
Jag är stolt över både mig själv och Storis som hängde på=)))

När vi kom hem så ångkokade jag lax, det blev jättegott! Till det åt jag blandad grönsallad och 3 msk lätt creme fraiche som jag blandat i lite citron och peppar i.

Fasen om det inte ska synas på vågen snart att jag verkligen har bestämt mig. Jag har inte ätit en endaste liten godis eller fika på över 1 vecka. Jag har verkligen hållit på principen och tycker inte att det är så jobbigt...än.

Hoppas ni har det bra i värmen!

Tjing!

Många järn i elden...

Nu är det precis som rubriken avslöjar många järn i elden...

Hunkens sista semestervecka och en hel del att göra. Min bil har börjat krångla igen, laddar ur batteriet om den står ett dygn bara. Batteriet är det inte, förmodligen inte generatorn heller så något tjyvdrar strömmen när bilen står stilla. Det är ett stort problem eftersom jag äntligen ska få börja arbetsträna!! Den 8/8 börjar jag med 2 timmar om dagen, om planeringen går som den ska är jag åter fullt i arbete runt November eller December. Det är otroligt skönt men eftersom vi bor på landet är det väsentligt att jag har en bil att nyttja då. Jaja, det ordnar sig nog.

Annars har vi försökt att åtgärda ett trädäck vi har på framsidan vid ytterdörren. Snön har förstört det med så nu har vi helt sonika tagit bort en stor del och förkortat däcket. Mini har varit med och brytit som en tok, det är en liten 7-åring som kan jobba på=)Husvagnen ska ha nytt hjullager också så det finns att göra minsann.

Jag har ställt ner pumpen på det mindre basalprogrammet igen och börjat försöka tänka lite mer på vad jag äter. Fick en chock när jag insåg att jag behöver gå ner ca 16(!) kilo...Det känns inte ok alls!
Jag vantrivs så med min tunga kropp och bestämde mig för att nu får det vara nog. Har dragit ner på kolhydraterna drastiskt och kunnat minska på doserna rejält. Håll tummarna för att jag håller ut och fortsätter kämpa nu.

Var iväg idag och köpte en ångkokare, känns som ett jättenyttigt sätt att laga mat på, nu gäller det bara att hitta rätt sätt att göra det på. Dagens försök gick sådär...

Köpte mig även en våg. Det är något jag svurit på att aldrig ha hemma eftersom jag lätt blir lite fixerad vid den men nu tänkte jag väga mig strikt varje fredgmorgon bara för att kunna få lite motivation om det går åt rätt håll, annars finns ju alltid blocket;)

Blodsockret håller sig oerhört jämnt och fnt av dessa förändringar, har legat på 7 hela dagen, det känns som en stor peppning bara det. Annars brukar jag alltid få så mycket känningar när jag äter lite kolisar men nu tror jag att det fixade sig iom basalbytet.

Nu tjafsas det i köket, dags att ta tag i det!

Tjing!

Hemma!

Har varit hemma sedan i lördags men vi har haft fullt upp med att tvätta och röja undan efter 2 veckors underbar camping!

Husvagnslivet är verkligen underbart tycker jag, det hade jag väl aldrig trott i min ungdom=)

Campingen vi står på är en skogscamping, lite mer friluftsliv än husvagnar på rad med blomrabatter runt. Vi har fiskat, badat, promenerat i fantastiska skogar och åkt runt och tittat på en massa gruvor och annat.
Så mycket aktivitet gjorde att jag fick göra ett nytt basalprogram som innebar ca 30% mindre basaldos/dygn. Bolusdoserna har också varit mycket mindre!

Uppdaterar mer snart!

Tjing!

Nu drar vi...

kommer inte att uppdatera på ett tag. Vi sticker iväg med husvagnen idag och är borta så länge vi orkar och vill, blir  en vecka iaf...

Under tiden, ha en grejt sommar och läs bloggarna i vänsterspalten så länge!

Tjing!

Mellanlandning hemma...

Nu är vi hemma till imorgon. Då drar vi iväg till husvagnen...Det ska bli skönt...

Kryssningen var helt ok. Varmt väder gjorde att det var underbart att stå på däck och njuta. Blosdockret låg helt ok hela tiden. Jag var noga med att mäta ofta eftersom jag drack alkohol...eller det lät ju...vi hade barnen med ju så den alkohol som blev var 1 öl och 1 irish coffe på hela kvällen.
Jag är en mästare på att ta blodsockret i handväskan iaf, ha ha ha! Diskret istället för att gå undan på toa eller något. Jag vet inte, jag slänger inte upp allt på bordet på en restaurang och börjar sticka, gör ni?

Jag har en arbetskamrat som mår jättedåligt av blod och nålar och det har fått upp ögonen på mig att det kan vara fler som tycker så, sen gillar jag inte att slabba med blod där folk ska sitta och äta, även om jag vet att jag är helt frisk från smittsamma sjukdomar så vet ju inte andra det...

Idag är det meningen att jag ska fixa irodning allt som ska med till vagnen, tvätta och handla men jag är så seg och kommer inte igång. Hunken jobbar sin sista helg innan semestern så jag är solo med barn och hundar...

Ha en bra dag!

Tjing!

Älskade man!

Hipp hipp hurra, vår första bröllopsdag!

Vi sover förmodligen gott i vår hytt på Cinderella just nu;)

Jag är glad att det är vi!Tjing!

Skepp ohoj!

Ännu ett tidsinställt inlägg (skrivet tisdag kväll), vilken kanonfunktion!Idag drar vi iväg på kryssningen, det ska bli så roligt!Hoppas på mycket sol och lydigt blodsocker!

Ses snart!

Tjing!

Idag...

är jag på läkarbesök igen sen åker jag med Hunken till Ludvika för besiktning.

Efter det är det bara att packa inför kryssningen som går av stapeln på torsdag.

Jag är upptagen alltså=D men som den flitiga bloggare jag är så gör jag tidsinställda inlägg så ni kan hålla reda på vad som händer;)

Ha en skön dag!


Tjing!

Edit: Husvagnen fick en 2:a på ett hjullager, fixas och kontrolleras inom en månad=D Nu är det bara att använda den!

Många bra besked!

Vaknade med 5,6 mmol idag! Det är fantastiskt=) Älskar min pump!

Äntligen har vi fått en besiktningstid till husvagnen. Redan imorgon, fast vi får åka ända till Ludvika, ha ha ha! Kanske jag lär mig att vara ute i god tid av detta? 10 mil med feta vagnen imorgon...

Var hos ortopeden imorse. Magnetkameraundersökningen visade att min axel är i gott skick. Jag har muskulära problem med en envis inflammation, 6 månader tippade han på att det skulle ta att bli bra men jag skulle bli helt bra! Jippi!

Idag är en bra dag!

Tjing!

Bröllopsdag på fredag!

Tänk att det gått ett år sedan vi slog till=)På torsdag tar vi hela familjen och åker på kryssning. Barnen ville så gärna göra det och jag vek mig. Jag vet ju inte riktigt hur det kommer att gå med den långa bussresan. I värsta fall får jag helt låta bli att dricka något så jag kan knapra piller. Hoppas det löser sig!

Jag har lite tagit semester från pump och bs. Jag tar mina bs dagligen men lägger inte så värst mycket energi på att analysera. Jag tycker det är svårt med värmen som kommer och går så jag räknar inte de kvalmiga dagarna som referensdagar utan försöker helt enkelt att bara hänga med. Man måste få vara människa ibland också. Generellt sett så ligger bs ganska bra ändå om man jämför med innan pumpen så det är bara att vara nöjd med läget=)

Dagarna med Mini har börjat lugna ner sig lite. Det är inte lika stora utbrott även om de kommer med jämna mellanrum. Han har förhoppningvis landat lite i att vara ledig och det går ok så länge vi hela tiden ger honom saker att göra. Nyss skickade jag ut honom för att laga ett trappsteg som gått sönder av snön, perfekt att avreagera sig lite med hammaren=)

Husvagnen är fortfarande obesiktigad=/ Det är en enorm kö på återbudslistan och jag känner att jag börjar få panik. Hatar att vara ute i sista stund så här men vi missade totalt att det var dags i år... Håller tummar oct tår för att det dyker upp en tid. Min pappa har lovat att ta den in till besiktning om det blir en tid när vi är iväg på båten. Det är tur att man har familjen ibland!


Ljustjärn där vi brukar stå med vagnen, längtar!

Ha en skön vecka!

Tjing!

Jag lever=D

Inte bloggat på väldigt länge helt enkelt för att....jag gjort annat och inte haft ork i denna värme att sitta vid datorn.

Hunken jobbar helg nu så därför har vi passat på att försöka fixa till lite på huset under veckan. Bla har vi för 3:e gången hängt upp hängrännorna efter vinterns bravader. Snön slog helt enkelt ner dem så de är lite snea och vinda. Vi bestämde oss för att inte försöka använda samma igen och gav oss av för att köpa nya fina rännor. Vi mätte och donade och åkte 6 mil med 4 meters hängrännor på takräcket=D När vi kom hem och ska byta så stämde inte måtten iaf, grr...
Det var bara att hänga upp de gamla (igen) och se glada ut...eller ja, vi såg inte så glada ut alls...

Hursom, vi ska ju byta tak asap, så då kommer de nya till användning ändå.

Vidare har vi fixat husvagnen som vi upptäckte hade köris, ops! den skulle ha varit besiktigad sista maj...Nu är allt kollat och vi står på kö för en tid så fort som möjligt...

Mini har varit på minisemester med farmor från måndag till torsdagkväll, det var välbehövligt för oss alla, även för lilla sparris. Han kom hem strålande glad och vi hade laddat våra batterier, win winsituation!

Åter säger jag att denna värme ger mig gråa hår i form av bs-svängningar...högt lågt, högt, lågt...bara att hänga med i svängarna...

Längtar efter att åka iväg med husvagnen, det ska bli ljuvligt! Barnen kan bada och fiska, vi kan njuta, grilla, dricka en och annan öl och bara vara. Hundarna älskar att följa med också men det är en syn för gudarna i husvagnen varje kväll. Den är inte allt för stor men vi klämmer in 4 människaor och 3 stora schäfrar på nätterna, ha ha ha! När de ligger där på golvet och ska sova finns det inte en endaste liten cm kvar att kliva på på golvet=D

Snart är det 1 år sedan jag blev fru! Tiden går fort och jag kom på idag att jag faktiskt inte ar ändrat på mitt efternamn överallt, jag är dålig på att säga rätt namn när jag presenterar mig och reagerar sällan i tex väntrum när mitt namn ropas upp. Till vår 2:a bröllopsdag ska detta sitta=D

Har väl inte så mycket mer att skriva just nu. Det blir glesare mellan inläggen ser jag när det är sommar. Det verkar vara så överallt och det är bra tycker jag att folk väljer att njuta av dessa futtiga månader av värme som vi har istället för att hänga framför datorn!

Ta hand om er!

Tjing!