Just ja...

här kommer lite bilder på Tino den Fina. Sen kan jag också berätta att det blev inga B-höfter på Nisca, de var helt utan anmärkning!!!!

Snygging!

Tino igen!!!

Tjing!

Nära döden igen...

Igår stod jag och diskade en stekpanna när ovädret bröt ut här i byn. Jag hade precis vänt mig om för att gå till vardagsrummet för att stänga av tv:n då det slår ut en stor blå blixt från diskhon!!!!!!! Jag blev skiträdd minst sagt och hundarna grupperade sig för flykt på en gång.
Jag tänkte att nu ska jag ta det lugnt och inte få panik men när man nästan blivit träffad av en blixt inomhus samt fått en smäll i bröstet av ljudet när den slog ner i vårt plåttak är det inte det lättaste att behålla fattningen.
Halva huset var svart coh det luktade bra skumt inne.

Jag ringde till Hunken som befann sig på jobbet och skulle sakligt berätta om vad som hänt, det tog ungefär 0,4 sekunder innan tårarna sprutade. Han kastade sig i bilen för att komma hem och kolla upp det. Jag skulle även hämta Mini på dagis precis när det hade hänt och kom på att jag ville inte åka från huset ifall det var någon kabelbrand någonstans eller lågor på vinden....Så jag ringer papppa, och det tar även ca 0,4 sekunder innan jag gör ett ugly cry med snor och alla tillbehör. Han kastar sig i bilen för att hämta Mini och kommer ångandes han med för att kolla att inget brinner....

Inget brann, två proppar hade gått och Bergvärmen är väck av någon anledning så det är vad vi ska syssla med idag förutom kalas nr 2 för lilla 5-åringen:-)

Imorgon bär det av till Grönan med barnen, Hunken och farmor, det ser vi alla fram emot!

Nu ska jag röja efter kalas nr1 och inför kalas nr 2:-)


Så liten och söt men ändå så stor!

Tjing!

Nattliga funderingar...

Tankarna vandrar lätt iväg när man är vaken en hel natt. Det finns inte så mycket annat att göra när ingen annan är vaken...är på jobbet...

Jag har avhandlat en del i huvudet nu och inser att det är inte lätt att binda ihop en tråd av allt när man är så här trött. Jag har funderat en hel del över det här med alla roller vi har i livet. Min sinnesstämning ändras i takt med att jag avhandlar mina livsroller och jag blir riktigt faschinerad över att i en och samma människa bor det många individer.
Jag är:

Mamma: alltid först och främst! Jag älskar den rollen men den är otroligt betungande ibland, då menar jag inte alla gånger kisarna bråkar och slåss, det är en flyktig motgång. Nej, det är betungande att ha ansvaret för två livs levande människor, man får inte facit på om man gjort ett bra jobb förrän flera år efter man utfört det. Det är betungande att älska två små individer så mycket för med den kärleken kommer oron, beskyddarinstinkten och även styrkan att hela tiden fortsätta framåt...Jag oroar mig för allt, stort som smått "har Storis en frukt i skolväskan?" "Tänk om någon antastar mina juveler?" "Är det öroninflammation eller bara lite feber?" Ständigt malande tankar om allt som kan hända...Sen kommer de hem med en teckning de har gjort till mamsen eller ger mamma en kram och då inser man hur mycket det är värt att ha lyckan att ha någon att oroa sig för. Mammarollen är bitterljuv och fulländande!

Sambo/partner: Även denna roll är en gåva. Att få hitta så rätt som i Hunken! Det är ibland kravfyllt att vara en bra partner, tid och ork finns inte alltid där men de få stunder vi kan stjäla är värda många falukorvsmiddagar. Jag gör mitt bästa och hoppas att det räcker idag,imorgon kanske livet ser annorlunda ut och vi kan prioritera varann mer!

Arbetskamrat: Gillar detta starkt! Mitt arbete är även en liten tillflyktsort då det går tungt hemma. Jag vet att jag kan få skratta och känna mig både vuxen och glad om jag vill. I arbetet ska det även göras saker men det känns inte så kravfyllt då jag har arbetskamrater som delar det tunga (och roliga) på mitt jobb-det är värt mycket!

Syster/dotter: Just nu är det inte en roll som jag uppskattar särskilt mycket. Anledningen till det ligger på mig. Det är det där med orken och tiden. Alltid ska man lägga sitt dåliga samvete någonstans och just nu ligger det här och pyr...

Kompis: Livsnödvändig. Den jag pratar med varje dag betyder jättemycket för mig. Där kan man spy ur sig, skratta, gråta utan att ha någon mask på. Den rollen som plockar fram den Buffa jag varit en gång mest. Behöver...

Jag kan fortsätta i evighet om olika roller för det finns fler. Är vi inte alla bra skådisar som fixar detta?? Slutsatsen jag dragit av detta eller slutfrågan om ni vill är: Var i alla dessa roller hittar man sig själv som mest?

Tja, vem vet?

Jag vet bara att jag har 4 timmar kvar på jobbet innan jag ska hem och microsova. Sen är det upp och ta på sig mammamasken och baka tårtor. Imorgon (eller idag blir det ju) har jag nämligen haft den äran att ha varit mamma till Mini i precis 5 år!

Grattis Mini!

Tjing!

Ahhh!

Fredag, nystädat, ledig, god mat och gott kvällsmys... Kan det bli bättre???

Storis var till doktorn idag. Inget annat än ett envist virus, skönt!

Nu ska vi mysa, ha en trevlig helg alla!

Tjing!

Det är en gåta...

...att man kan glömma en skitbra ide till inlägg bara på den tiden det tar att starta tröskverket till dator vi har hemma...helt borta...

Ja ja, får väl pladdra på ändå då...

Idag har jag jobbat och slitit från 07 till 15, det känns i huvudet när man pallrar sig upp kl 05 på morgonen och ska fiska med sig två trötta kisar på vägen till jobbet. Jag är helt slut men får igen lite imorgon.

Storis har varit hemma från skolan i två dagar pga förkylning och tokrosslig hals. Idag var han tillbka för första gången men är så hängig och trött nu så det blir ingen skola imorgon heller för honom. Han har varit krasslig i en vecka nu så jag får nog helt enkelt ringa farbror doktorn och höra om vi får komma dit och kolla upp det. Vill inte chansa på att det blir bättre över helgen, behöver han penicillin så ska det väl antagligen sättas in så fort som möjligt.

På lördag ska vi på ett dubbelt 30-årskalas. Det blir grillat och lite vin och skönt umgänge. Får se om det blir en liten krogvända också, det blir ju isf rekord för mig...Två helger i rad!!!

Nu ska jag ta en dusch!

Tjing!

Hmm...

...farbror Veterinär gissade på perfekta armbågar och B-höfter. Ja ja, ingen katastrof med B, ska ju inte avla på henne och hon lider inte alls av det så jag antar att jag får vara nöjd med det...

Annars flyter allt på bra här med tre hundar och två barn :-) Det är faktiskt lugnare bland vovvarna nu när de är tre. Intressant att se hur gruppdynamiken ändras av tillskottet.

Idag har Mini en total stirrdag. Svarar goddag yxskaft på allt och bara busar. Mammahuvudet är tröttare än vanligt så jag hoppas på en lugn kväll men när jag frågar Mini om han inte skulle tycka att det vore skönt med en lugn kväll säger han bara:

- Vi får se hur det blir mamma, vi bestämmer inget nu...

Ha ha ha, vi bestämmer inget nu....är det inte jag som bestämmer här?????

Nu ska jag laga mat åt hungriga familjen!

Tjing!

Nu ska jag...

...iväg och röntga Niscas höfter och armbågar *nervös* Håll en tumme eller två nu för att det ser bra ut!!!


Hon kan ju inte vara annat än perfekt va??

Tjing!

Jag gav dem varsin bit...

...av min smörgås och nu vill jag faktiskt ha nya!!!! säger Mini med tårarna rinnande nerför kinderna.

Jamenvisst, här i huset matar vi hundarna med vår frukost och har rätt till ersättning.

Dags att plocka fram frukost för tredje gången här...

Tjing!

Utmanad...

av Karin

Två bra egenskaper:
- Fokuserad
- Generös

Två sämre egenskaper:
- Svårt att be om hjälp när det behövs
- Tar mig ofta vatten över huvudet

Jag utmanar Smarran och Jessie...

Nu är vi många...

7 individer i detta hus. 3 hundar...ja vad ska man säga? Han kom, han charmade oss och han är verkligen tokstilig, charmig och trevlig. Gillar våra flickor gör han (he he en riktig karlakarl) och är jättesnäll med barnen, har hyfs och lyssnar på oss. Det kommer att krossa mitt hjärta när vi ska lämna honom igen. Tino heter han och har stult allas hjärtan här...

Nu var det meningen att det skulle sitta ett jättefint foto på honom här men om Mini har tagit alla extra batterier för at bygga vägvallar av så har han...Nåde den som försöker ta ett!!

Får återkomma med det när jag har förhandlat med den lilla hårdingen:-)

Tjing!

John Blund...

hälsade på Mini direkt när han lade huvudet på kudden idag *glad*. Det finns hopp ännu alltså...

Tjing!

Jahaja...

...imorgon fredag är den dagen när vovve nr 3 flyttar hit!!! Shit! Vad har vi gett oss in på??? Niscas pappa kommer hit och ska inhysas på obestämd tid. Skräckblandad förtjusning är vad jag känner just nu! Han är tokstilig och bångstyrig, ja...ungefär som en blandning av Hunken och Mini (hjälp!!!)Ungefär samma bekymrade ansiktsuttryck som matte inför detta:-) (bilden är tagen förra året då Jade nyss opererat ett juver)

Att räcka till...

...som mamma är inte det lättaste alltid. Igår hade jag en helvetesläggning med Mini:-( Det slutade med att vi var så osams så jag skakade. Jag hatar när det blir så där för i det låmga loppet så drabbas ju även Storis av alla konflikter.

Är det meningen att en fyraåring ska ha en vilja av stål??? Att han ska sparkas slåss och nypas på allt när han inte får som han vill??? Att mamman ska känna sig som världens sämsta när det härjas vilt här hemma???

Jag tycker att jag ger honom alla chanser i världen att kunna få som han vill med lagom mycket gränser. I det stora hela är min filosofi att han får göra allt som är rimligt och som inte skadar någon annan. Jag tillmötesgår hans önskningar, kompromissar där jag tycker att han går för långt och är tydlig med vad som är ok i detta hus och inte... Vad gör jag för fel???!!!

Så här var aldrig Storis när han var mindre. Visst hade han sina dagar när allt inte var på topp men han var aldrig helt vild och blockerad av ilska, det gick oftast att vända hans humör med att avleda ocj lirka men inte med Mini inte...

Gårdagen slutade med att jag satt med honom i famnen och bara höll i honom och kramades medans han sparkade och fäktade vilt omkring sig. Det tog över en timma innan han lugnat sig och då var jag så slut så slut. Jag gick ner och kollade Greys och tårarna bara sprutade för att jag var så slut...Ska det vara så här???

Hoppas på en bättre dag idag!

Tjing!

Skumt att känna sig pigg...

...så här tidigt en morgon. Kan det bero på att jag lyssnat i en halvtimma på inte mindre än fyra(!) olika väckarklockor?? Hunken har ställt sina på 06.00 trots att han jobbar eftermiddag denna vecka, ahn har väl tänkt sig att han ska ut och springa eller något annat tokigt och hurtigt. Det visar sig iaf att det är jag som sitter här klarvaken nu och han sover som en gris fortfarande :-)

Storis har fixat sin morgon helt själv idag, han var uppe före mig! Hade klätt på sig, ätit frukost och borstat tänderna i ett nafs. det var tid att spela på datorn som hägrade för honom:-)

Igår hade jag så svårt att somna, jag låg och tänkte på en massa projekt jag vill starta här hemma. Har en plan för vårt tråkiga sovrum, en plan för tv-rummet och massor med planer för övriga huset. Nu gäller det bara att ta tag i det. Energi!!??

Nu måste jag lämna över datorn till Mini!

Tjing!

Med livet som insats...

...åkte jag till Jessie imorse för att dricka kaffe. Hmm, jag blev attackerad av den ena råttan som de har där....Brrr, helt plötsligt stod den bakom mig i soffa med 14 meter huggtänder och en extremt ohårig svans...Den skulle bita, jag lovar!!! Jag skrek som en stucken gris och råttstackarn gömde sig under en filt. Har fortfarande inte hämtat mig helt...

Annars har det inte hänt så mycket här. Försov oss imorse så grovt så Storis var inte i skolan förrän 08.50, ooopppsss!

På lördag ska jag och Fellow gå på krogen, dags för den årliga vändan:-) Om jag inte ska gå ut i gamla mysbyxor lär jag pallra mig till stan och försöka hitta ett lagom snyggt partytält att klämma i mig i Hahaha!

Nu ska jag rasta flickorna innan DHW börjar!

Tjing!