2.7 2.7 2.7 2.7

blääää....2,7 verkar vara mitt nya standardvärde, lever i en bubbla. Sänker sakta men säkert doserna och hoppas jag hittar rätt snart!

Gott nytt år på er allesamman!

Tjing!

Ketoner=(

Jäklars då!
Jag som haft sån stenkoll på sockret hela julhelgen, julafton hade jag en topp på 9,8 efter all julmat men det var också mitt högsat värde på hela dagen. Åt väldigt begränsat med godis och sötsaker och parerade noga med pumpen. Jag känner inget sug efter sött när sockret ligger stabilt på mig=)

Juldagen fortsatte med bra värden också=)

Imorse när jag vaknade skrek pumpen, ockulsionsvarning (mitt första larm) såg direkt att jag legat på slangen och gjort ett veck på den=/ Vet inte hur länge pumpen larmat men sockret låg på 22 och jag hade utslag på ketonstickorna. Mådde pyton så jag drog i mig en korrigeringsbolus (efter att ha bytt ut allt på pumpen) och försökte vila bort huvudvärken och illamåendet. Drack massor av vatten och vilade lite till och vid lunch var jag nere på 11,0 mmol/L. Haqr fortfarande lite ketoner kvar (0,2) så jag kommer att ta det lugnt imorgon med!

Nu vet jag ju att detta är någonting som kan hända vem som helst men jag blir sååå besviken när den goda trenden bryts=) Vill ju öppna mitt dataprogram och se fiiina kurvor. Den här avstickaren har jag ju inte ens fått njuta av något godsaksaktikgt till innan, hmm...

Hoppas ni alla har haft en bra jul!

Tjing!

God Jul!

önskar jag alla!

Tjing!

JJJJAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

Hba1c låg på 6,8 efter 5 veckors pumpbehandling, ligger nog egentligen lägre eftersom värdet motsvarar de tre senaste månaderna och jag hade sk*tvärden sista tiden med sprutorna...

Det gör mig såååååå glad!

Mitt sista hba1c i september låg på 9,6 men nu är det nya tider!!!


Tjing!

Det är jul i huset...

är faktiskt totalt ostressad över julen men det kan fortfarande komma=)

Vi har skalat av alla prettomåsten och satsat på det som är viktigt, god mat och gott sällskap. Klapparna är färre men kanske roligare och lite nödvändigare. Det känns som vi hamnat i rätt läge...

Hunken lyckades med konststycket att hitta en riktigt fin gran i mörkret, i mina ögon en riktig disneygran som nästan slukar vardagsrummet, barnen har klätt den och julklapparna ligger och lockar dem under, hög stämning!

Jag sitter här och har äntligen landat på ett bra bsvärde efter att ha vaknat med 18 mmol/L, ett helt oförklarligt värde=/ Hade 7,5 när jag la mig... Nu är jag hungrig och kan inte bestämma mig för vilken frukost jag ska ta...det tål att tänkas på...

På tal om avskalad jul, pyntet vill man ju inte spara på så jag ägnade söndagkvällen åt att kitcha till allt jag hittade...


Räcker inte va?Fattas nåt?Yes! Hoppas han står still till 20:e dag Knut nu då=))
Hmm, på bilden är det då inte någon disneygran men i verkligheten....ja, då är det en minsann=)

Dags att äta lite nu!

Tjing!


Bättre och bättre...

känns det men jag är fortfarnade helt slut... Kan det bero på att julen närmar sig med stormsteg och jag börjar känna ett visst mått av panik??

Egentligen helt onödigt då klapparna är klara, granen inne. Kvar är den julmat som vi ska laga på knytis (skinka, potatis, ägghalvor och ris ala malta) samt en lagom städning. Borde hinna ju...

Idag sent på kvällen insåg jag att jag totalt glömt bort att jag ska på provtagning och ögonbottenfotografering imorgon bitti! Najs när man är själv hemma med 2 barn som ska till skolan och inte har någon bil... Jaja, det ordnade sig tillslut tack vare min snälla pappa som gärna klev upp en timma innan han brukar för att agera skoltaxi och färdtjänst till mig=) Jag får ju inte köra bil efter fotot heller då man ser så dåligt efter de pupillförstorande dropparna man får. Det brukar vara riktigt jobbigt på sommaren när det är stark sol och jag misstänker att snön kommer att lysa extra vit i mina ögon imorgon...Ska packa ner solglasögon, folk får glo hur mycket de vill=)

Annars har vi varit på bruks idag och kört uppletande med hundarna i halv snöstorm, det var kul och intressant. De skötte sig galant och man ser hur kul de tycker att det är att få jobba. Frusna och rödrosiga åkte vi hem och gjorde minipizzor och pizzasallad till mat. Efter det gav sig Hunken och Mini ut för att hämta granen för i år. En riktig disneygran blev det=) Barnen har klätt den så nu är det juligt i huset!

Blodsockret ligger bra trots allt som varit. Ska bli spännande att få svaret på morgondagens hba1c!!

Ha en skön kväll!

Tjing!

Varit kompledig eller något...

Helgen som var har jag spenderat liggandes med njursmärtor, inte kul=( Är alltid lite nojjig över njurarna pga av min diabetes. Har tidigare en gång i mitt liv haft en urinvägsinfektion som gått upp i njurarna så det var ingen tvekan för mig om vart smärtan satt. I lördags kväll när jag och Hunken hade bäddat ner oss i soffan för att mysa och titta på film högg det till som en kniv i ryggen, svetten började rinna och jag bara gled ner på golvet och flåsade. Tänkte att nu är det bara att ringa ambulans för det här är inte bra! Känner att jag mår fruktansvärt illa och tar mig till toan och där kräks jag... Efter ett tag (lämnar resten av toadetaljerna åt fantasin) släpper det bara och kvar är den där lilla molvärken bara...Så skumt!

Söndagen låg jag också mestadels och kände mig hängig så därför ringde jag vc på måndagen för att få kolla upp detta. Kommer dit och får ta en massa prover som han inte kan lämna svar på förrän till kvällen. Jag åker hem och när jag tar emot barnen efter skolan känner jag bara att kroppen är såååååm trött, tar tempen som visar 38,2, ingen katastrof alltså men ändå feber. Kl 18.00 ringer husläkaren med provsvar som inte säger just någonting alls men han vill skriva ut en behandlingskur mot njurbäckeninflammation. Ok, smidigt! Råkar nämna febern jag haft under eftermiddagen och plötsligt får jag ingen medicin utan ska ta mig till akuten i Köping för vidare provtagning och utlåtande därifrån. Suck och stön! Ville ju vara hemma och kurera mig. Hunken jobbade så det blev en del strul med att ordna barnvakt och skjuts...men men, det ordnade sig tillslut.

Inne på akuten blev det en hel del stickande, räknade ut att jag under måndagen tog 6 (!) st venprover. Gissa hur mina armveck ser ut!!?? Fick ett litet smärtanfall och blev inlagd på ett rum för att vänta på provsvar. Jag vet att sånt tar tid så jag sover en stund, ganska lugnt och skönt=) Vaknar av mer smärta och får två voltarensprutor. Sen kommer doktorn och vill skicka mig till Västerås kirurgakut för ct-röntgen och en bukutredning....Tack men nejtack sa jag! Jo, men det tycker jag att du ska göra sa doktorn! Efter en del förhandlande fick jag tillåtelse att åka hem och sova om jag tog mig till akutröntgen när de ringer efter mig dagen efter. Deal!

Kommer hem klockan 03 med taxi, kaster mig i soffan och mår rätt bra på de där sprutorna jag fick. Somnar och när klockan ringer 06 känns det som om jag nyss lagt mig=/

Klockan 08 ringer de från Västerås, jag kunde inte tala mig ur undersökningen som absolut inte lockade efter den microsömn jag fick. När de sedan sa att jag först skulle på röntgen och sen sitta på kirurgakuten för att vänta på svar så ville jag bara lägga på luren. Hunken erbjöd sig att följa med så vi åkte tillslut. Röntegn gick fort och bra men väntan på akuten tog lååååång tid. Eftersom jag mådde så pass bra ändå antar jag att jag var prio 99 eller så;)

Eftersom jag skulle ta prover hade jag inte ätit någon frukost alls och klockan började närma sig eftermiddag. Hungrig och med ett blodsocker som började bli svårt att hålla bra gick jag ut och frågade om jag kunde gå och äta. Icke! Ingen doktor hade tittat på röntgenplåtarna ännu och ingen bukundersökning var gjord... Då informerade jag kort om att jag har diabetes och om jag inte får gå och äta något så ligger jag snart på er prio 1 lista, jag är inte så god att tas med när jag är hungrig och låg.
Då blev det fart! Inom 20 min  hade en doktor konstaterat att röntgen såg bra ut, att inga prover behövdes tas då jag tog så många i måndags att ingen bukundersökning behövdes då det också var gjort 2 gånger dagen innan.

Teorin är att jag haft en njursten som förmodligen åkt ut ( i lördags??) och att febern och värken ärpga av detta. Vila och alvedon och hör av dig om det inte är bättre om några dagar. Tack och hej sa jag sen brände vi iväg och åt världen mest efterlängtade lunch!!!

Är fortfarande hängig men hoppas det går över snart, man är ju som sagt lite nojjig över njurarna som diabetiker...

Åh, jag har så mycket att skriva om reaktionerna över insulinpumpen på båda akutmottagningarna men jag orkar inte just nu....spar det till senare.

Nu ska jag ta en alvedon och bädda ner mig en sväng!

Tjing!

Högt högt högt...

Blä vad jag ligger högt hela tiden, sticker upp på 15-16 mmol/L och korrigerar men verkar inte kunna hamna lägre än 11-12 mmol/L. Jag är lite småsjuk, lite feber och tokförkyld. Ställt upp basalen nu så får vi se om det går att fixa. Ska ta mitt första hba1c den 20 dec efter pumpstart och hoppas så på en liten förändring åt rätt håll, men då kan jag ju inte ligga så här=(

Bara att fortsätta att kolla kolla kolla!

Ha en bra helg!

Tjing!

Sitter i mitt hus och funderar..

..över hela min livssituation över lag. Inga allvarliga funderingar, inga uppbrott på gång, egentligen ingenting mer än att jag nu är mogen att börja fatta beslut om min egen framtid.

Jag har sedan bilolyckan funderat många gånger på om jag någonsin kommer att bli helt återställd. Tidigare har mina tankar slutat just där, vill inte tänka längre än så och på riktigt se att det faktiskt kan vara så det blir. Nu med snart 6 månaders hel sjukskrivning på nacken och en enorm rastlöshet tänker jag annorlunda än i början.

Jag har ett enormt behov just nu att få vara behövd och viktig som arbetskamrat och känna att jag också drar mitt strå till stacken här hemma ekonomiskt. Jag är redo att börja ta ansvar och faktiskt ta mig iväg på dagarna.

Jag har fortfarande satans ont på nätterna och är inte redo för de tunga arbetsuppgifterna på min nuvarande arbetsplats, men pillerna jag äter har kroppen vant sig så pass vid att jag är klar i huvudet. Jag skulle kunna utföra andra arbetsuppgifter, eller iaf prova om jag klarar det.

Jag har fattat beslutet att om jag blir erbjuden en omplacering för att fortare kunna komma tillbaka tänker jag ta chansen, jag har tidigare haft en stor sorg i tanken att överge min nuvarande arbetsplats och visst finns en önskan att kunna återvända dit så småningom men jag håller inte lika hårt i den tanken just nu.

Vela vela!!

Ikväll ska vi på konsert=) Storis spelar fiol med musikskolan. Jag har mått pyton pga av kedjan: Virus på gång-högt blodsocker-dålig nattsömn och hoppas att jag hinner vila en skvätt innan så huvudvärken släpper.

Ha en bra dag!

Tjing!

-18 är riktigt kallt!

Då längtar jag tillbaka till sånna här dagar! Är inte en vintermänniska alls, hatar att frysa hela tiden och det verkar inte spela någon roll hur mycket jag klär på mig, fryser ändå!

Fasen, inte lätt att blogga med en hund hängandes på benet! Idag är hon (Nisca) väldigt närhetstörstande tydligen och klänger på mig som ett litet barn=)

Natten var ok faktiskt, kollade mitt socker vid 02 och hade sjunkit till 11,0 då. Imorse vaknade jag med 8,5. Det går åt rätt håll iaf=)

I eftermiddag har vi lovat pojkarna en pulkautflykt, den lovade vi dem i söndags när vädret var betydligt mildare. Bara att bylta på sig och stå ut=) Fika (varmt) ska med iaf. Tur för mig för jag står ju stilla hela tiden, kan ju inte åka något med min arma axel tyvärr.

Nähe, bara att försöka röja undan gårdagens disk som visst blev kvar!

Ha en bra dag!

Tjing!

Nepp...

Den här dagen lägger jag ner rent blodsockermässigt=( Vaknade ju ganska hög efter nattens äventyr och nu vill det inte gå ner alls. Har inte haft under 14 på hela dagen!!! Jag har bytt infusionsset på pumpen, bytt insulin och satt ny nål. Sprutat i manuellt med spruta för att korrigera men inte då... Suck!
Känner dock att halsen river och nästäppan lurar runt hörnet så det kan ju också vara en förklaring.

Nu ska jag försöka sova och hoppas att det vänt till imorgon!

Tjing!

Juletider...

Det är ju advent nu och julen närmar sig med stormsteg=) Kul och stressigt i vanlig ordning.
Jag försöker detta år att ha tankesättet stressfritt och mysigt och kravlöst. Det här året har inneburit så mycket tråkigheter för så många i vår närmsta familj, allvarliga sjukdomar med risk för att dö=( Ingen har varit förskonad men det har gått bra för alla hittills. Vi tänker fira en jul med tyngdpunkten på att vi ska vara tacksamma för alla som finns hos oss...

Klockan 01 i natt vaknade jag av en riktig dunderkänning, sömndrucken och förvirrad tänkte jag att jag ska kolla sockret (hade nog varit smartare att gå direkt och äta) och mätaren visade på LOW!!! Det måste verkligen ha varit jättelågt för jag badade i svett och hade sån kramp i benen så att jag bara kved. Tog mig ut till köket och började göra mackor, då känner jag hur det rinner efter benen. Jag tänkte: Oj, kissar jag på mig? Men nej, det var svett som rann!! Kastade i mig alla mackor, en mandarin och juice, sen somnade jag om. Vaknade två timmar senare med högt socker istället...Idag är jag följdaktligen grymt trött! Känner mig bakis nästan=/

Idag ska jag hem till Jessika och dricka kaffe=) Därför måste jag hoppa in i duschen nu!

Ha en bra dag!

Tjing!

Ny vecka igen...

Helgen har varit...ja, vad ska man säga....tråkig!!! Har varit otroligt rastlös men inte haft någon inspiration att hitta på något. Varit lite småsur och gnällt på Hunken från och till...Varför kan man fråga sig egentligen.

Jag vet att rastlösheten och irritationen kommer från min oro över pappa. Nu verkar det (peppar peppar) som om det kanske inte är så mycket att oroa sig över. De har röntgat hela kroppen på honom och inte hittat något annat än några (troligtvis) ofarliga cystor på lever och njurar. I fredags kväll efter en behandling med antibiotika intravenöst så mådde pappa så bra att han fick tillåtelse att åka hem på permission över helgen om han kunde komma in en gång om dagen för att få medicin, det tackade han glatt för och åkte hem. Idag (förmodligen just nu) är han tillbaka på avdelningne lagom till ronden för att se om han blir utskriven. De måste ju fortfarande ta reda på varför han blev så dålig och fick jättehög sänka. Ingen vet det ännu tyvärr! Bara att vänta och se men jag känner mindre oro över detta nu iaf=) Dessa cystor de hittat på honom hittade de även på mig då de röntgade efter älgkrocken men jag har dem bara på njurarna.

Trots allt jäkla drama som varit har mitt socker hållit sig perfekt! Jag är så otroligt tacksam över det. Jag har fått ordning på mina höga värden nu. Vaknar på 5-6 mmol/L varje morgon efter lite justeriongar på pumpen, Yes!!! Har haft en del känningar men det ska finjusteras lite innan varje måltid så slipper jag nog det också sanrt=) I dagsläget är jag mer störd och oroad av höga värden än låga, har fått in en fin känsla för när det börjar sjunka så mina känningar blir inte så allvarliga.

Igår var vi på Brukshundklubben och aktiverade tikarna. Det blev en uppletanderuta för dem och jisses vad det är kul att se dem jobba. Nisca var jätteduktig att leta efter de två första sakerna men på tredje utskicket ville hon inte riktigt söka av hela rutan. Jag fick gå med henne ut som stöd men hon bara höll på att fjanta sig. Det visade sig senare att jag låg lågt i blodsocker, min lilla älsklingtjej känner sånt och prioriterade bort det roliga i att få söka för att hålla koll på mig, hon är en toppenhund!!!!! Inte förrän jag var så nära saken hon skulle hämta att hon kunde hålla koll på mig, hämtade hon den. Hon visste precis var den låg ju=)

Idag ska jag försöka att ta det lite lugnt, har haft sk*tont i axeln inatt och sovit max två timmar så det känns nu vill jag lova!

Ha en bra dag!

Tjing!

Fredag igen...

Veckorna flyger iväg här=)

Igår hade jag en helt perfekt blodsockerdag, är så himla glad att allt jobb verkar löna sig äntligen. Har ju haft en tuff period med att landa på normalvärden, det har varit plågsamt för kroppen som är van med betydligt högre värden, men nu verkar det inte påverka mig så mycket längre.

Idag ska jag hälsa på min pappa på lasarettet, han ligger inne för oförklarig hög sänka och en del andra symtom... Man utreder just nu om det kan röra sig om en reumatisk sjukdom eller en tumör=( När jag ser på min pappa idag kan jag ju se tecken på fysisk sjukdom, han har gått ner i vikt mycket på lång tid, tappat mycket ork och styrka mm. Med tanke på hur statistiken ser ut bakåt i vår släkt när det gäller cancer så är jag i dagsläget inte optimistisk...Jag har redan suttit vid min mammas dödsbädd och vakat pga av denna jäkla skitsjukdom och helt ärligt...det känns jättetungt att tänka på att gå igenom det en gång till med min enda kvarvarande förälder... Nu är det ju inte på långa vägar klart utrett så jag ska inte ta ut något i förskott men oron finns där lik förbannat...Önskar så hett att jag om några dagar kan skriva att det var något ofarligt som lätt går att bota!

För övrigt har vi bestämt oss för att ha en lugn helg här hemma med så lite som möjligt planerat, det behövs så att Mini och Hunken kan få kurera sig friska från den envisa förkylningen de dras med...

Ta vara på varann där ute!

Tjing!

Idag har jag varit busig...

eller rättare sagt inatt=)

För första gången sedan jag kopplade in pumpen har jag struntat i att ställa klocka och ta mitt blodsocker 2 gånger på natten. Värdena har ju uteslutande varit bra (ett avvikande pga av en rekyl från ett lågt kvällsvärde) så igår bestämde jag mig för att helt enkelt låta mig själv sova, nice!!

Eller nice hade det ju varit om jag inte glömt att informera Hunken om detta, vid ett flertal tillfällen inatt har han ruskat på mig för att påminna om mitt blodsocker, jag har bara mumlat till svar i min sömndvala så han har fortsatt och fortsatt att väcka mig. Ha ha ha! kommunikation...

Han är snäll den där Hunken på många sätt och vis. Även om han plågat mig med väckningar flera gånger under natten är det ju i all välmening=) Imorse när jag klev upp hade han ju redan åkt till jobbet men vad hittar jag? Om inte en brinnande brasa i kaminen, helt underbart! Det är ganska kallt och dragit i vårat hus, det är ju trots allt mer än 100 år gammalt. Det är riktiga springor mella brädorna i trägolvet och dragit runt fönstrena men att ha kamin och vedspis väger upp detta med råge, så mysigt på vintern!

Nu ska jag ge Mini lite nässpray och alvedon! Sen blir det kaffe!

Tjing!

kallt kallt kallt...

...här är det 20 minusgrader idag om inte mer! Jag eldar i kaminen för fulla muggar och värmer mig framför den=)

Jag har fortfarande Mini hemma med besvär, han blir nog hemma resten av veckan men då blir han förhoppningsvis helt frisk också...

Igår var vi på medlemsmöte på Köpings brukshundklubb, Hunken är ju ordförande där den här perioden men ska inte vara det nästa period utan då sitta i styrelsen som ledamot, det ska tydligen jag också göra=) Fick förfrågan igår på mötet och känner att visst, jag kan väl prova! Spännande!

Pumperiet går fortfarande bra. I natt när jag tog mitt bs (03.30) så låg det endast på 3,0 mmol/L. Hunken hämtade ett glas juice och sen somnade jag om. Imorse när jag vaknade igen vid 06 låg jag påm 9,0 mmol/L. Med tanke på det låga nattvärdet kan jag ju inte använda detta morgonvärde som referens, vet ju inte om det ligger en höjning av juicen i värdet eller om det är normalt. Jag ligger ju ofta lite högre på morgonen och vill komma ner i ett bra fastevärde. I dagsläget brukar jag ligga runt 7-10 mmol/L och det betyder att jag får ta en större morgonbolus till frukost som sen sänker mig strax innan lunch till för lågt. Vill fortsätta höja basalen på morgontimmarna då jag misstänker att det sker ett sk gryningsfenomen på mig runt 04 på morgonen. Ska ringa ssk idag och prata om det!

Annars ska jag försöka mig på lite städning idag, så mycket som min axel tillåter, tar det i omgångar. Eftermiddagen ska ägnas åt att jaga bildelar till min bil så vi får den att rulla någon gång...

Ha en bra dag!

Tjing!