Huvudet på skaft...

inte idag iallafall. När barnen har lov vet jag inte om det är helg eller vardag längre. Skulle ju ringa diabetesmott idag och be att få låna en cgs-mätare men jag har varit ganska övertygad om att det har varit söndag ha ha ha!

Får göra ett nytt försök imorgon då.

Hade 3,5 i bs innan middagen som blev rätt sen idag, tror att jag åt en aning för mycket så jag sitter och väntar på att få kolla åt vilket håll det verkar gå. Jag har som mål att hålla mig under 10 hela dagarna men lyckas sällan med det. Det är ju så olika hur mycket man rör sig, äter och annat som det ska tas hänsyn till. Jag räknar kolhydrater för det mesta men ibland är det bara så himla jobbigt att väga och räkna ut ny mat och då tar jag bolus på känn istället. Det slutar med högt bs ganska ofta för jag är så feg när jag höftar...

Well well, någon gång kommer det att sitta det där med doser, mat och motion men ibland känns vägen dit både krokig och lång=)

Hoppas ni är friska och krya!

Tjing!

Att känna sig själv...

kollade nyss bs...Jag gissade på 11,8 (vaknat törstig, inte ätit ännu och fortfarande förkyld). Värdet var 13,4...

Betyder det att man har koll? Jag kände att över 10 hade jag iaf men felmarginalen låg ju på nästan 2 mmol/L.

Hur väl känner ni av hur ni ligger? Testar ni och gissar någon gång?

Tjing!

Så där...

länkat och klart=) Nu blev det så knäppt att alla länkar blev blandade, gick inte att sortera tydligen. Alla länkar utom tre handlar iaf om diabetes...

Någon som vill vara med på listan som jag glömt? Snälla hojta till då bara...

Tjing!

Hypo och hyper...

5 tecken på att jag har högt bs:

1. Man undrar vad det är som dunsar så hårt i huset innan man inser att det är de extremt tunga benen...
2. Törsten är så stor att det faktiskt övervägs om det är ok att svepa vattenglaset som stått på nattygsbordet i 5 dygn...
3. Ett vänligt hej bemöts med ett morrande "Vad vill du mig?"
4. Man kan rada upp minst 5 ursäkter till att man faktiskt behöver äta det där söta som drar trots att man ligger på en sisådär 25 mmol/L
5. hela familjen behöver plötsligt ut ur huset för att göra viktiga saker utan mig, lagom tills jag är tillbaka på ett normalt värde...

5 tecken på att jag har lågt bs:

1. Jag svarar i telefonen som jag gör på jobbet...
2. Jag kan bara inte bestämma mig för någonting alls och kan börja gråta om Hunken ber mig välja smak på glassen.
3. Jag är likblek i ansiktet och har ett fånigt leende på läpparna.
4. Jag knaprar på fryst pyttipanna.
5. Jag försöker mäta blodsockret med fjärrkontrollen till TV:n

Ibland är jag grymt imponerad över att jag fortfarande har en familj att bo med, det kan inte vara det lättaste=)

Yes!!!

Vaknade med 6,8 mmol/L!!! Det var inte igår kan jag säga=)

Tror iofs inte att mina nattdoser är lösta ännu men det är så skönt att vakna pigg!!

På måndag ska jag ringa och be att få låna cgs-mätaren så jag får bukt med detta en gång för alla. Bs ligger ju bra resten av dagen!

Idag blir en bra dag!

Ha det bra!

Tjing!

Fattig!

Hämtat ut bilen, den hade en trsig LAMBDA-sond och en trasig katalysator=( Katten fixar de när de fått tag på en begagnad, en ny kostade 7000 jäkla kronor (no way!!!) så det blir intressant att se vad slutsumman hamnar på...Jäkla biljäklar att kosta pengar!
Betalade räkningarna idag också så nu är det gjort...

Ja visst, vi går runt denna månad med men det är så surt med att allt kostar mer än man tror...

Nu har barnen sportlov iaf. Skönt att få en veckas frist från att stiga upp 06 varje morgon men det känns lite tråkigt att båda är sjuka, fick hem Storis tidigare från skolan igår, Mini var redan hemma och jag är sänkt ännu, nu ska bacillerna motas ut!

Idag mötte jag en odödlig IDIOT på vägen (tjej dessutom) blir så jävla irriterad på folk som tror att de är så jäkla tuffa för att de vågar gasa på i halt väglager. Skulle det sluta i en olycka där någon av mina barn blir skadade pga av en sån människa kan jag inte ens beskriva med ord vad han/hon skulle råka ut för...Morr!

Nu kaffe, sen helg!

Tjing!

Hur kul är det??

Brukar normalt ligga högt när jag är sjuk. Förkylningen härjar vilt i min kropp så jag ställde upp basalen imorse... Kände mig yr och konstig och låg då på 2,1!!! Avbryter basalhöjningen och äter mängder, hamnar då på 4,0 för att sedan dimpa ner igen till 2,3...hmmm!!

Så nu sitter jag här sjuk och har för första gången i mitt liv varit tvungen att minska på insulinet!!??

Jag fattar inte....

Tjing!

Sjukstuga...

Mini hemma idag, inte så mycket annat att vänta med tanke på hur krassliga alla varit runt omkring.

Jag klagar inte på att slippa gå ut i alla minusgrader heller, den här vintern har varit riktigt lång tycker jag!

Eldar i kaminen så vi slipper frysa=)

Ha en bra dag!

Tjing!

Det är fasen heltid...

att vara hemma på sjukskrivning...Nyss ringde de från smärtmottagningen och jag fick en återbudstid på fredag. Det är ju jättebra men det är bara det att jag har haft ett sjukbesök om dagen den här veckan, då har jag inte räknat med de sedvanliga besöken för sjukgymnastik...Typiskt att det är samma vecka som Hunken jobbar förmiddag och bilen min är på verkstad=/

Ibland sitter jag och undrar när jag ska klämma in ett jobb i allt som är...

Idag ska vi äta våfflor på barnens begäran, inte det bästa ur diabetessynpunkt men det är bara att räkna kolhydrater och försöka få till det bra...Helt ärligt, jag orkar inte stå och laga flera rätter och just nu är det brist på rester att värma.

Hoppas på mildväder snart!

Tjing!

Kategorier...

Har jag nu gjort på bloggen men jag orkar inte ägna mig åt den ändlösa sysselsättningen att dela in alla inlägg sedan januari 2007... Det får helt enkelt bli kategorier från och med nu då=)

Tjing!

Dagen efter...

Laserbehandling nr 3...Huvudvärk utan gränser men det går över. Det blir en vända till, känns så där eftersom jag verkligen trodde att det skulle vara över efter igår=/

Annars vaknade jag i ett kallt hus med en massa minusgrader, varför inte liksom? Gjorde brasor i både kaminen och vedspisen så nu går det att vara här inne.

Bilen är inne på felsökning av co-halten och det känns som att det kommer att bli en dyr historia, egentligen är det inte värt att lägga så här mycket pengar på att fixa en gammal skrothög men nu har vi ju börjat att reparera den så då är det väl bara att fortsätta, visste vi innan att det skulle bli så här dyrt hade vi kanske övervägt att byta bil istället men det är lätt att vara efterklok...

Blodsockret ligger rätt ok (förutom dessa jäkla morgonvärden) trots stress, oro och annat som ligger på. Skönt!
Hoppas på att saker ordnar sig med lite tålamod....

Tjing!

Test...


Har fastnat för denna nu...Vet inte varför men frihet är väl aldrig fel?

Förvirring...

Tog jag inte en korrektionsbolus imorse när jag som vanligt vaknade med 13 mmol/L??? Har bestämt för mig att jag gjorde det men pumpen säger att så var det inte... När barnen var ivägskickade låg jag på 17,1 urk! Har en känsla av att det beror på en blandad mix av justeringsbehov (om jag kan komma på hur det ligger på natten), stress (jäkla ågrensituation) och sjukdom (darn förkylning).Ja ja, bara att fortsätta att kämpa. Det är lustigt ändå, här ligger jag helt åt skogen i mina värden, jag kollar bs jättemånga gånger om dagen, försöker justera så gott det går och äta så förnuftigt man kan men det ger inget resultat. En längre tid av den här situationen ger även ett sämre hba1c och då får man pekpinnar för att man inte sköter sig!!?? Mina värden är inte ett mått på hur duktig jag är, jag gör mitt bästa men lyckas inte alltid!

Ska bli intressant att se hba1c i mars nu....hoppas att det håller sig nere!

Ha en så bra dag ni kan i snövädret!

Tjing!

Full rulle här...

Vaknade i fredags och hade ökat på förkylningen rejält, blodsockret med=/ Hade en middag planerad med några gamla tjejkompisar på kvällen och trotsade sjukdomskänslan och gick. Det var trevligt=) Lördagen fyllde svärmor år och ville bjuda ut oss på restaurang, bara att haka på och vi hade en trevlig kväll men idag kan jag inte förneka att jag är sänkt...Blä!

Typiskt också att det är fullt ös hela veckan med läkarbesök, sjukgymnastbesök, laserbehandlning och annat...Bara att hacka i sig och köra på!

Vill bara säga att jag fått nya kommnetarer som jag inte sett när jag loggat in på bloggen, annars brukar det synas på en gång och jag försöker svara på dem. Nu har jag läst dem=)

Annars är just nu en tid då det är mycket funderingar och tänk kring framtiden. Det är lite jobbigt... Fnurra på tråden som ger en hel del tankar=( Jag hoppas att det löser sig men tyvärr ligger bollen hos mig och jag tycker det är jobbigt att ta beslut. Fötroende och ärlighet är viktigast för mig i alla slags relationer och när det blir prövat gång på gång är det svårt att känna samhörighet och tillit...

Dags att göra nytta och tänka på annat!

Skitdag AB!

är det just idag av flera olika anledningar. Sitter med höga bs-värden pga av en förkylning...

Är det för mycket begärt att ha lite flyt, lugn och ro, kunna lita på folk och bara få vara...en liten stund!

Inte kan jag sticka till gymet och få ur mig frustrationen heller=(


Jamen...

kom på något riktigt fyndigt och bra att skriva idag när jag gick med Nisca men kommer jag ihåg....nej...jag är en riktig Doris...well well, i helgen satt hela familjen runt bordet och vårt bröllop kom på tal. Jag frågade Storis om han vill gifta sig någon gång, då svarar han " När man gifter sig med ett fruntimmer är det slut med att leva loppan" Ha ha ha! Svårt att tro att han är 11 år ibland, men jag får nog ta och försöka ändra hans inställning och benämning av kvinnor;)

Gick en sväng med Nisca i stan idag tillsammans med en vän och hennes hund. Det är så otroligt nyttigt för min lilla bonnhund att få detta miljöombyte ibland, hon behöver det verkligen. Jag ser på henne att det händer mycket med hennes utveckling från gång till gång, jättekul! Nu ska vi ta de här vändorna 2 gånger i veckan när Storis är och utövar fritidsintressen. Blir en stund med bara Nisca, hon är ju bara van att vara i flock så det är nyttigt!

Hunken jobbar eftermiddag denna vecka, egentligen avskyr jag skiftjobb. Tror att jag har utvecklat ett större behov av rutiner nu när jag är petnoga med min diabetes. Ett dagtidsjobb skulle inte sitta helt fel där. Det är bra för våra killar också som mår bäst av rutiner. Det är en positiv sak med denna eländiga sjukskrivning, jag finns här för barnen jämt, det märks på dem mycket att det är bra. Har börjat plöja boken jag berättade om tidigare "Explosiva barn", fasen vilken ögonöppnare. Ibland undrar man hur man tänker i vissa situationer, man misslyckas som förälder i många avseenden när lugnet lagt sig och man får tänka efter. Hoppas bara att slutsumman blir positiv... Man älskar sina barn och gör alltid det man tror är det bästa för dem och många gånger inser man inte förrän långt efter att det finns alternativa sätt att göra saker på.

Nu ska jag kolla mitt (höga) socker igen, det är något på gång här för jag har ont i halsen och är förkyld...

Until tomorrow...Tjingeling!

Förbaskade morgonvärden...

La mig med 4,8 och vaknar med 16,0...Jag blir inte klok på det här! Finns ingen logik alls i detta. Nu ska jag prova att sänka basalen på natten och se om det är låga värden med gryningsfenomen och glykogenutsöndrning som ställer till det. Lycka till till mig då!

Tjing!

Tragik i byn...

Idag hände en tragisk trafikolycka bara ett stenkast från vårt hus. En personbil frontalkrockade med en lokalbuss och en passagerare i bilen avled=(
Jag känner inte denna person alls, vet bara att han blev 24 år gammal, han var inte från trakten. Detta gjorde mig påmind om hur skört livet är ibland och hur viktigt det är att ta vara på det. Det kunde lika gärna ha varit jag som dog, väglaget på just det stället är känt för att vara lurigt, inte lätt att veta om man kör där första gången, har själv fått sladd där flera gånger trots att jag hållit mig långt under hastighetsbegränsningen.

Det var inte långt hemifrån som jag krockade med älgen, nu när jag tänker tillbaka på det så var det en rad händelser (slumpen?) som gjorde att jag ändå klarade mig... Mina barn kunde ha varit utan mamma och någonstans i det här landet sitter en mamma förmodligen och gråter över sin förlorade son. för djävligt!

Uppmanar er alla att krama lite extra på dem ni älskar och lev i nuet! Det ska jag göra!

Har inte så mycket mer att skriva just nu.

Det är ju en speciell dag idag...

alla hjärtans dag! Jag kan till viss del hålla med dem som hävdar att det är handlarnas dag, men ändå...Varför inte göra det till en kärleksdag ändå, utan en massa dyra presenter och annat.

Det finns så mycket annat man kan göra utan att det kostar en massa pengar, för i mina ögon är inte pengar kärlek. Är man i ett långvarigt förhållande kan det lätt bli mycket vardag i tillvaron. Man glömmer bort att uppskatta varann och göra det där lilla extra.
För mig är dagens datum perfekt för att komma ihåg att pussa lite extra på min man och mina barn. Jag har fått en jättefinteckning av Mini, det slår blommor och choklad med hästlängder. Min man gjorde en sak bara för min skull idag och det uppskattar jag jättemycket. Vi ska baka något gott att fika på, jag och barnen och det kommer att finnas något kvar till Hunken när han kommer hem efter jobbet idag.

Ska nog skicka ett sms till honom lite senare också=)

Så, är alla hjärtans dag ett jippo för att tjäna pengar eller kan man fira dagen utan att spendera??Pojkarna i mitt liv<3

Tjing!

Ombesiktning av bilen...

gav ombesiktning av bilen igen...Suck!

Jaja, får köra en månad till, bara att lämna in den på verkstad (adjö kosing), passar sådär lagom bra eftersom det damp ner en saftig elräkning i brevlådan idag igen. Förra månadens var inte heller att leka med.

Väntar på våren jättemycket just nu men med 15 minusgrader känns den låååååångt borta!

Tjing!

Träning och blodsocker!

Av diverse olika anledningar har träningen skjutits fram gång på gång den här veckan. En av anledningarna har varit höga värden med lite ketonvärden...
Igår kväll slog jag till och tränade på gymet i nya skorna. Vad skönt det var. Sjönk till 3,9 efter en timmas promenerande men efter några klunkar festis var jag uppe på 6,0 igen. För första gången fick jag till det så att det inte fortsatte att vara jättelågt eller stack upp jättehögt. Det gav mig desutom ett morgonvärde på 7,6...
Jag har krånglat med mina höga morgonvärden länge nu så det var en dröm att vakna med 7,6=) Går åt rätt håll iaf...

Dagen består av lite röjning i huset sen ska vi iväg till några kompisar och äta hemlagad pizza. Hoppas jag lyckas med doserna till det, jag ska inte fega som jag brukar....

Ha en bra lördag!

Tjing!

Måste lägga ut en bild...

på mina nya gymskor. Ville ha ett par löparskor då träningen består av gång och det är viktigt för min onda axel med bra stötdämpning.

Dessa är inte min stil (är ingen rosa prsonlighet) men de sitter som ett skönt extraskinn på fötterna, så jag valde komfort framför design;)


De är verkligen cerisa, ha ha ha! Men det bjuder jag på!

Ha en bra helg, ikväll blir det äntligen träning!


Tjing!

Något för er/oss med pump??

Fick en kommentar med en länk till en sida med bikinis bl.a med ficka för pumpen. Första tänkte jag att det är ju inget för mig eftersom jag inte badar med pumpen. Men sen tänkte jag att man kan ju faktiskt bli en hel dag på stranden och då vill man ju vara inkopplad iaf när man inte badar=) Skyddar ju lite mot solen också...Kika in
här och kolla!

Tjing!

Typiskt....


Är det inte ett högt blodsocker som stoppar träningen så är det vädergudarna. Kommer inte ut med bilen så det blir ingen bassäng idag...

Får se till eftermiddagen om det går att komma iväg till gymet=/

Har legat ok i blodsocker sen igår kväll iaf så det känns skönt!

Ha en kanonfredag där ute i stormen!

Tjing!

Nepp...

Blev ingen träning för mig idag...har legat högt hela tiden. Synd för jag var verkligen taggad, hoppas det lagt sig till imorgon för då är det bassäng som gäller=)

Tjing!

Ibland säger en bild mer än ord!Slarvade med middagen igår pga stress. Efter styrelsemötet på brukshundklubben kastade jag i mig några mackor och tog alldeles för lite insulin till. Då vaknar man så här=/
Hade planerat träning idag, vill så gärna inviga mina nya (fula) löparskor på gymet samt att det var länge sedan jag tränade. Det är inte bra att träna med högt socker så jag försöker i skrivande stund få ner det så att jag och Hunken kan ta ett pass på eftermiddagen....

Återkommer!

Tjing!

Aj aj aj!

Idag gör det ont i ögonen. Kan tydligen bli så några dagar efter laserbehandling. Vaknade med en rejäl huvudvärk och kände mig som Dracula när jag skrek rakt ut av alla lampor. Blodsockret gillar inte det här heller så jag ligger konstant på 12-13 mmol/L sedan behandlingen igår.

Skulle köpa isglass till sjuk Storis idag så jag körde Mini till skolan. Kliver in på macken i byn i vinterjackan och solbrillor och köper glassar i fryspåse, mitt i snöslasket, undrar vad de tänkte??? Resten av mig var inte särskilt representabelt heller egentligen, städknut, slafskläder och gigantiska påsar under ögonen (de syntes inte som tur var för solbrillorna).


Så här såg jag ut imorse, ha ha ha!

Ha en bra dag!

Tjing!

___________

_______________________________________________________________

Här ovanför syns den tunna tunna linjen som jag försöker att balansera på just nu.

Allt är ok och går åt rätt håll men det känns som att framgångarna är så bräckliga och jag har så lätt att ha för bråttom. Jag måste låta saker landa innan jag ger mig på nästa utmaning.

Nu har rehabträningen gått ypperligt i någon vecka, då ökar jag och kör järnet=/ Typiskt mig, jag föll av linjen för idag är det ont igen, men bättre imorgon hoppas jag=)

Samma sak med blodsockret, glömmer att anpassa pumpen efter ökad motion, det ger en sisådär 8 låga värden idag samt ett riktigt lågt under natten, jag föll av linjen där också. Men imorgon blir det bättre som vanligt!!!

För övrigt ska jag på laserbehandling nr 2 imorgon, eller som Mini säger "Ska du ha en Larsson i ögat", plutten!

Idag har jag beställt boken "Explosiva barn" av Ross Greene, sätter stort hopp till den, periodvis haglar konflikterna med Mini här hemma och han exploderar samtidigt som jag imploderar. Jäkla ekkorhjul att hamna i. Vi har gått en kurs för föräldrar som heter Komet också, den gillar jag, men jag behöver ha en bok för att påminna mig själv om att behålla lugnet, läser jag den inte kan jag ju banka in den i huvudet kanske=) Beställde även en annan bok om samma ämne som jag blivit rekommenderad, tyvärr är namnet bortglömt nu....Ja, det här med barnuppfostran (vilket hiskeligt ord egentligen) är ju också en tunn linje att balansera på, jag föll av den idag också, bara att försöka igen, dagens konflikt var varken stor eller allvarlig men ändå så surt att avsluta en annars alldeles underbar helg på det sättet....

På förmiddagen idag var det träff på brukshundklubben, glashalt var det men kul. Hundträning, samma sak, tunn linje att gå på men där har vi inte ramlat av ännu, vi tar det lugnt=)

Tunna linjer, barnuppfostran, hundträning, relationer....ja, egentligen allt skulle jag i mitt eget tycke summera som: Krav efter förmåga! Man kan inte leva på gamla meriter, allt måste underhållas!

Igår var det årsmöte på brukshundklubben, mycket trevligt. Hunken avgick som ordförande och nu sitter vi båda i styrelsen som ledamoter. Ska bli 2 spännande år!

Nu ska jag kolla till barnen, ta en ducsh och sova så jag förhoppningsvis klarar åtminstone 900 laserskott imorgon, då behöver jag bara åka tillbaka en gång till sen! Håll tummar och tår=)

Imorgon är ögonen trötta=ingen blogg.

Ha det!

Tjingeling!


Helg...

Så skönt men den här helgen är det ganska fullt upp ändå=)

Fredag: Bassängträning, bad med Mini, köra Storis till farmor för övernattning och förhoppningsvis en stund på tu man hand med Hunken.

Lördag: Fixa bilen inför ombesiktning (Hunken), Byta barn hos farmor, årsmöte på brukshundklubben, grabbkväll för Storis med en övernattande vän.

Söndag: Träff på brukshundklubben, samla ihop alla barnen igen, veckohandla, fixa allt inför ny skolvecka.

Phu! Någonstans hade jag tänkt att vi skulle klämma in en liten städning av det högst orena huset, vi får se hur det går....

Tjing!

Drömmar=)

I natt drömde jag att vi gjort om köket...eller var det igår natt??....sak samma, det var såååå fint och jag ska skriva ner allt så att det faktiskt finns kvar som ide' den dag jag vinner en massa pengar så det blir möjligt!Drömstilen för vårt kök. (bilden lånad från köksportalen)
Dock ska jag ha granitskivor i gråsvart till bänkarna. Vedspisen vi har är större än på bilden men "kåpan över är likadan.


Dessa skivor till skulle uppfylla min dröm. Bilden kommer från
http://diapol.se/gallery.php?gclid=COjA9JvM66YCFdOMzAods1KtGA
Jag vill ta bort en vägg i köket för att göra en mer öppen planlösning in till Tv-rummet och sen ha en fet köksö och ett fint stort bord som alla får plats vid när det är kalas.

Dröm dröm dröm!!!

Någon gång blir det så=)

Tjing!

Uppdatering igen...

har varit dålig på att blogga under helgen men hade i tanken att jag skulle skriva ett inlägg igår kväll=) Så blev det ju inte...

Igår åkte jag med en kompis på min första laserbehandling. Huvva, vad nervös jag var. Jag har under många år haft lindriga förändringar i ögonbottnarna som inte varit något att bry sig om, de har varken blivit värre eller sämre. Men när jag fick pumpen och min kropp chockades med att hamna på i stort sett normala blodsockernivåer igen på väldigt kort tid så började dessa förändringar bli aktiva. Så sedan November har de ökat i båda ögonen till stora förändringar och då får man laserbehandla dem. Läkaren sa alltså att det är lite av en paradox, man blir som diabetiker hela tiden påmind om hur viktigt det är att ha bra bs-värden och sen när man väl fixar till dem då drabbas man av sånt här.

Näväl, läkaren sa att laserbehandling gör man oftast bara en gång i livet och sen bör det stanna upp. Jag fattar det som att ögat bildar nya små blodkärl och det är inte bra på sikt. Dessa kärl bränns av med laser. Man brukar behöva ca 2500 "laserskott" i varje öga uppdelat på fler gånger. Behandlingen gjorde inte direkt ont. Man fick bedövningsdroppar i ögonen och sedan trycktes en lins fast så att man inte kunde blinka, dessutom fick man pupillförstorande droppar så det mest obehagligan var att bli bländad av ljuset med öppet öga.

Läkaren sa att man brukar normalt sett inte skjuta mer än 300 ggr vid första behandlingstillfället eftersom man inte är van då men jag klarade 700 ggr på varje öga. Tydligen var jag lättbehandlad och tålig sa hon. Nu ska jag tillbaka på måndag igen för nästa vända, hoppas jag är så tålig så hon kan ta allt då=)

Igår skrev jag alltså inget eftersom mina ögon var lite ur funktion, idag är de bara lite trötta. När man har gjort sin laserbehandling är det vanligt att man får sämre mörkerseende så det måste jag tänka på när det gäller bilkörniong nu då=/

Annars är det inget nytt som hänt. Idag ska jag delta på en APT på jobbet, det ska bli roligt att träffa mina enormt saknade arbetskamrater!

Ha en bra dag!

Tjing!