Gnäll...

Jag har väldigt svårt för gnälliga människor...sådana som ska göra sig själv till offer hela tiden. Jag menar, visst, ibland kan man känna att livet är skit, allt är för mycket och man har ett ok på axlarna. Man har absolut rätt att säga ifrån då. Fasen, nu är det bara för mycket. Böla ur dig hos någon vän du litar på, blogga om det eller ha ett pisshumör en dag!!! Absolut! Helt rätt! Man måste inte vara klämkäck och ta allt med en klackspark...

De människor som går mig på nerverna är folk som hela tiden är offer, som bara gnäller och nästan tävlar i självömkan. De som aldrig kan förstå att någon annan kan ha det tufft ibland utan bara maler på om sin egen olycka. Det finns alltid någon som har det värre, så är det.  Men ägnar du ditt liv åt att älta allt om och om igen så stannar du i din självömkan hela tiden. Man kan bryta ihop och resa sig tycker jag, iaf i de fall som jag tänker på när jag skriver detta. Man kan komma med 1000 råd och erbjudanden om hjälp men dessa människor är nästan rädda att problemen ska försvinna, vad ska man då älta liksom. Orkar inte umgås med sånna människor någon längre tid faktiskt.Nu har jag öst ur mig om det=)

Magnetröntgen visade utbuktningar på kota c5 och c6, vad det betyder antar jag att läkaren kan förklara=)

Ett morgonvärde på 8,1 gjorde mig glad idag.

Sotaren har varit här idag så nu är det bara att elda på i ett år till, älskar varma brasor!

Nu ska jag äta frukost!

Tjing!

Lilla lilla älskade Mini!

har haft sådan växtvärk i natt. Han är typen som inte gnäller för någonting. Ramlar han på cykeln och skrapar upp sig reser han på sig och cyklar vidare. Har han feber och halsont eller magsjuka så tar han det bara med gott mod och blir frisk fort. I natt var det riktigt illa, han hade så ont i sitt vänstra ben så han kunde inte sova. Han grät stilla och var riktigt ledsen=( Vi masserade, duschade varmt på och grejade men inget hjälpte. Tillslut somnade han av ren utmattning vid 3-snåret...Han är hemma idag, även om benet inte gör ont längre så är han inte människa nog att klara en hel dag i skolan...Sånt värker i ett mammahjärta!

Igår lagade jag en tand hos tandläkaren. Jag måste säga att den jag har fått nu är otroligt duktig, lyhörd och förstående! Min rädsla för att gå dit har minskat drastiskt på de två gånger jag träffat honom, mycket ligger i bemötande och respekt för andras rädslor. Jag skulle kunna tänka mig att boka en ny tid för att göra en total undersökning och se om det är något mer som måste åtgärdas nu när det akuta är gjort. Men det får vänta tills allt annat med axeln och insulinpump är klart!

Mitt blodsocker vill inte samarbeta med mig numer. Har höjt mitt Lantus igen då jag har skyhöga morgonvärden. Idag ska jag hämta ut ketonstickor till min mätare för jag tror att jag har ketoner, huvudvärk och illamående är dagsformen nuför tiden tyvärr. Bäst att hålla koll!

Nu ska jag mysa lite med Mini!

Tjing!

Tandläkaren!!

Idag, usch!!

Gillar inte!

Skriver mer efter tortyren=)

Tjing!

Röntgen och röntgen...

I eftermiddag bär det av till Västerås för en magnetröntgen av halsryggen. Det känns som om de vänder, vrider, fotar, klämmer och känner på mig på löpande band men ingen kan tala om för mig vad som är fel!!! Därav är jag inte så hoppfull om att få besked efter denna undersökning heller. Det tråkiga i historien är att det är så många olika aktörer i detta och de pratar inte med varann alls. Jag har en läkare på VC, en sjukgymnast, en sjukgymnast till som håller i badträningen, diabetessköterska och diabetesläkare...En enda stor soppa av proffs som stångas mot varann känns det som, undrar om de kommer att lyssna på mig någon gång??

Imorse fick jag hjälpa grannfrun in till läkarstationen, och sedan även till röntgen, hon hade ont i axeln och armen...hmm...är det något med vattnet i byn kanske??;)

För övrigt jobbar Hunken natt, barnen i skolan och hundarna nöjda efter en riktigt bra helg.

Vaknade med 15,4 i bs, la ner stickandet fram till lunch, då hade jag......häpp 15,4 (!)...Ja, stabilt är det ju iaf!

Dags att ta en dusch, så de inte dör där borta på röntgenavdelningen=)

Tjing!

Fullspäckad helg!

Det har vi haft, inte en minut över att sitta vid datorn känns det som men vi har haft kul, hela familjen inkl de fyrbenta=)

Något som inte är kul är att mitt bs spökar som bara den. Hittar inga som helst anledningar till värden på mellan 20-25 konstant. Idag har jag fallit ur lite och inte kollat lika flitigt som jag brukar när det ligger dåligt. Endast 3 prov=( Blir liksom nedslagen av att se resultaten när man kämpar på alla sätt och vis med att få det att fungera.

Minns när jag var tonåring, då gjorde jag något som jag kallade för att safea (sejfa). Hade sådan otrolig känningfobi, ville inte bli låg bland mina kompisar, på skoldiscon, på idrottsdagar, ja överallt utom hemma då så jag la mig medvetet på höga värden (runt 18) för att verkligen vara säker på att slippa en känning. Helt galet men då verkade det helt sunt för mig. Mina långtidsvärden var katastrofala, jag gick ju jämt runt och safeade...Hade vant mig vid otroligt höga värden så jag mådde inte så dåligt av dem då. Hade känningsymtom redan när jag hamnade på 6-7 mmol/L. Galet vad man är beredd att göra mot sin kropp egentligen. Men alla är vi ju unga någongång och jag tror att det där var mitt sätt att trotsa sjukdomen, att inte låta den styra mitt liv. Idag safear jag aldrig på det viset. Kan lägga mig på 8-9 mmol/L om jag tex ska motionera...

Är det någon som känner igen sig i detta?

Tjing!

Mmmmm....

Fredag! Hunken har eldat en brasa i kaminen så jag slippe frysa på morgonen=) Lyx!!!

Spårade med Nisca igår, la två korta raka spår och Storis la ett också till henne. Hon tog Storis spår bäst=) Sen grillade vi korv och lät hundarna springa järnet på en stor åker...Mysigt!

Idag ska vi ta en lång promme på dagen och sen ha lite mys på kvällen.

Bs under kontroll men lite högt.

Ha en bra fredag!

Tjing!

Lite bilder på mina håriga älsklingar!

Den skenheliga trion=)


Fina Tino!


Nisca hoppar!


Promenad i stan med Nisca.


Sitter fint trots miljoner änder som går näääära=)


Lite träning med husse=)


Tjohooo!!! Nisca älskar att bära...


Tre träsktroll i skogen! Från vänster: Jade, Nisca, Tino.


Tino...


Jade, den lugnaste av alla=)


fina goa Jade...


Tinopojken...


Jade pustar ut i favvofåtöljen...


Friskt??

Jag hatar att frysa, och idag kan jag tala om att det är bitkallt i lilla byn! Egentligen blir ju luften frisk och bra med kylan men jag får ångest av kalla vindar som smyger sig in under tröjan, fingrar som är stela av köld och näsor som är knallröda. Jag vill bara bädda ner mig hemma och vakna upp igen när det är vår=)
Det värsta misstaget denna vecka från mig är att planera att spåra med hundarna i eftermiddag. Jag kommer att dö av kylan ju=) Får klä på mig ordentligt! Nu är det längesedan Nisca spårade så vi kommer att köra flera korta raka spår och eventuellt ett med vinkel i slutet. Får se hur det går, men hon är duktig lilla gumman och riktigt arbetssugen...

Ska till sjukgymnasten idag igen, ska få behandling eftersom jag inte kan sova pga smärta. Alltså, man blir lite kokko i huvudet av att ständigt gå med stor sömnbrist. De senaste veckorna har jag kanske sovit max 2 timmar i sträck. Igår kände jag mig konstig och lite deppig, gick och la mig redan 21.00 och kollade på Greys anatomy i sängen. Somnade tvärt efter det för att vakna en timma senare med feber och lågt bs, suck! Hoppas den här s#¤%#¤n går över snart för jag står inte ut med att inte vara mig själv!

Imorse vaknade jag med 3,1 mmol/L. Alldeles för lågt. Storis fick hämta ett glas juice innan jag kunde vingla upp och skicka dem till skolan=( Mina barn är alldeles fantastiska när det gäller min diabetes. Säger jag att jag har lågt så erbjuder de sig direkt att fixa något till mamma. De är så förstående, duktiga och faktiskt intresserade av hur det fungerar med diabetes. Men ibland kan jag tänka att det är ju inte meningen att de ska ta hand om mig! De är ju barn, inte ska de behöva ta ansvar för min sjukdom. Min kloka Storis sa till mig en dag: " Men mamma, du hämtar ju plåster, alvedon, vatten och allt vi behöver när vi mår dåligt, det är faktiskt inte jobbigt att bre en smörgås eller hälla upp juice" Sant, sant! Jag är lyckligt lottad som har dem i mitt liv!!!

Igår låg jag på golvet och försökte få fart på tvättmaskinen, det var ett stopp i en slang, jag höll på att kämpa hela dagen (äckligt var det) och sen kommer Hunken hem och fixar det på ett tjillevipp! Visst är jag glad att den funkar men jag önskar att jag kunde vara så där praktiskt lagd och bara se hur man ska fixa saker. Sånt imponerar på mig!!

Nu ska jag elda i kaminen!

Tjing!

Jag har gjort det igen!

Försovit mig alltså...Vaknade 20 min innan barnens skolbuss skulle gå! Vi hann trots allt! Killarna satte verkligen fart på morgonen. Tur det för hade de missat bussen hade jag inte kunnat köra dem till skolan eftersom Hunken har den fungerande bilen till jobbet. Ibland finns det nackdelar med att bo på landet.

Igår blev jag utsläppt ur huset=) Vi åkte en sväng till Västerås och handlade lite samt åt på Max. Klarade att hålla mitt bs på en riktigt bra nivå hela kvällen trots den onyttiga middagen, sånt gör mig glad. Tyvärr sjönk jag ganska lågt vid läggdags och fick trycka i mig två smörgåsar, det gjorde att jag vaknade med 12,0...
Tänk vad mycket det gjorde för mig att få komma iväg ändå. Slippa se dessa väggar, slippa laga mat och slippa stressa. Jag hade en riktigt bra kväll igår och för första gången på länge kände jag mig ganska tillfreds med tillvaron. Måste börja ta mig för saker igen så att jag känner lite glädje!

Idag står det tvätt och plock på schemat. Träning med Nisca ikväll efter förmåga. Kan inte träna med hennes favvoleksak (en snörboll) då jag får riktigt ont i axeln av kampande men min lilla tjej verkar förstå att matte är ganska skör just nu så hon nöjer sig med att få godis som direkt belöning. Efter träningspasset brukar Storis få leka en stund med henne och snörbollen! Ljuvligt att se på=)

Tvättmaskinen beter sig fortfarande konstigt, man måste tömma ur vattnet manuellt, antar att det är något stopp i avloppsslangen. Kan förstå om det blivit det efter att vi tvättat kläder nu när alla tre hundarna fäller päls. Hunken får i uppgift att kolla i eftermiddag=)

Ha en bra dag!

Tjing!

Pengarna flyger iväg...

Känns det som. Imorse när jag vaknade tappade jag min tillfälliga mobil i golvet, den vanliga jag har är trasig och ska skickas på lagning. Tvättmaskinen vägrar tömma ur sig vatten och ena datorn har gett upp totalt. Uppe på det har vi ett tak som måste läggas om och ett badrum som är fuktskadat och måste renoveras...Ibland känns det övermäktigt att ha ett hus. Eftersom vi också drabbats av lågkonjunkturen med arbetslöshet och annat är det tufft att lägga pengar på allt på en gång... Nu har ju Hunken jobb igen och jag har ju mitt men det tar ju ett tag att bygga upp en buffert...Men det ordnar sig så småningom. Vi har installerat en duschkabin i tvättstugan i helgen och toaletter finns det i huset så det räcker och blir över så nu kan vi börja riva ur badrummet så det kan få stå och torka ur ett bra tag=)

Imorse hade jag 4,4 mmol/L när jag vaknade, man kan inte annat än vara tacksam. Bacillerna verkar vbara borta nu så nu återgår jag till mina vanliga doser igen och hoppas att jag slipper uppleva det som hände i lördags igen. Det var inte kul, varken för mig, Hunk eller barnen. Tydligen hade de också sett vad som hände och de har frågat massor om det. Mini är så himla söt, igår när jag började sjunka i bs frågade han om han skulle gå och göra en macka till mig, gulle!!!

En fråga till er diabetiker: Har ni tuoppat av pga av lågt bs någon gång? Jag har ju gjort det tidigare när jag var yngre och var i puberteten, men jag trodde inte att det hände vuxna människor så ofta.

Nu ska jag hinka vatten ur tvättmaskinen=)

Tjing!

Jag ser dagens ljus igen=)

Äntkigen verkar jag vara helt på benen igen. Lördagen var hemsk men redan igår hade jag lite ork tillbaka. Blodsockret har levt sitt eget liv och jag har förmodligen gått med en del ketoner också, mått illa och haft en grym huvudvärk.

I lördags hände något riktigt skrämmande.Jag la mig och vilade en stund på eftermiddagen för jag kände mig krassligare. När jag inte kommit upp på 2 timmar kollade Hunken till mig. Han fick inte kontakt med mig alls. Jag var tydligen lite vaken och tittade med ögonen men han sa att jag var i en helt annan värld, svarade inte på tilltal och var sladdrig i kroppen. Jag kommer inte ihåg detta alls. Han tog ett bs på mig, och det var lågt. Förmodligen ett störtdyk eftersom jag gått med höga värden hela veckan. Kollade innan jag la mig och då låg jag på 18. Hade inte tagit något extra insulin eftersom jag bara skulle vila "en halvtimma" och sen kolla bs igen.
Iaf vaknade jag till igen efter 2 dextrosol och nyponsoppa. Huvva! Stackars Hunken! Han blev riktigt skärrad. Jag har inte tuppat av sedan jag gick i högstadiet så det var rätt skrämmande för mig också. Hela lördagskvällen var jag alldeles slut...

Idag är Storis hemma med feber och halsont, stackare!

Tjing!

Envisa sjuka!

Mår fortfarande riktigt dåligt, feber och halsen känns som ett blodigt sandpapper. Blir inte mycket bloggande kan jag säga=/

Ibland känns det riktigt jäkligt med den här sjukdomen. Jag menar, är man sjuk får man vara hemma från jobbet, minska arbetsbelastningen...men med Diabetes så ökar belastningen när man är nere för räkning. Jag önskar såååå att jag bara kunde lägga mig under täcket och bara sova men som mitt bs är nu så måste jag ta varje halvtimma för att inte sticka iväg för mycket. Ligger konstant någonstans mellan 12-15 trots en massa extra insulin...är så sugen på honungste men vågar inte riktigt...

Bloggar mer när orken finns!

Tjing!

Måndag hela veckan...

..har jag för mig att en film heter där en person vaknar upp till samma dag gång efter gång.

Eftersom vi försov oss idag med kan jag referera till inlägget under (Oj, oj!) så får ni läsa hur min morgon såg ut samt dagen som kommer....Måndag hela veckan var det ja...

Tjing!

Oj, oj!

Vaknade väldigt sent idag. Mår fortfarande risigt men är riktigt stolt över att jag lyckades knyta ihop en tokstressig morgon trots det. Ibland kammar men bara till sig och kör liksom...

Idag står bara vila och kurera mig på schemat. Har tokont i halsen...

Måste bara berätta att jag skulle skicka ett dokument till Folksam idag med mina kontaktuppgifter, när jag tittar igenom det så ser jag att jag i min mailadress skrivit hormail.com istället för hotmail.com. Ha ha ha, det hade kunnat bli riktigt pinsamt=))

Morgonbs på 13,1...inte bra men med feber i kroppen är inte annat att vänta. Låg faktiskt ok hela kvällen igår, toppade på 11,8, annrs höll det sig runt 7-8, nöjd med det!

Ha en riktigt bra dag alla!

Tjing!

Döende...

...eller ja, jag tror det iaf;) 38,5 i feber...då är det kritiskt=)

Orkar inte skriva så mycket så jag lägger helt enkelt upp en bildbeskrivning på hur jag ska spendera kvällen...

Te i mängder (är normalt en kaffedrickare)

 


Massor av tester, än så länge under kontroll med extra......av det här.

Samt min vän...


...som talar om åt vilket håll det går...

Hoppas ni andra är på benen!

Tjing!


Åh minnen=)

Hittade lite foton idag i en låda som gjorde mig både glad och ledsen...

Ha ha ha! Jag när jag var 6 år gammal=) Denna bild var på mitt studentplakat...

 Min första hund Victor<3 Världens snällaste och olydigaste=)Min mamma, älskad och saknad<3

Ligger fortfarande ok i bs, en bra dag alltså förutom en envis feber som vägrar ge sig!

Tjing!


So far, so good=)

5,2 imorse, perfekt!!!!

Sovit som en kråka (inte alls), riktig värk i axel och trist morgonhumör...ändå vaknade jag med 5,2...snacka om att det uppväger mycket=))

Sitter och njuter av att vara ensam en stund. Det är så skönt att ha en kravlös stund ibland. Det är så konstigt egentligen att jag känner sån stress och press, jag går ju hemma nu och är sjukskriven...men det känns så fel, längtar efter att jobba, att få känna mig behövd och nyttig, att få ordning på ekonomin (den lider med en sjukskrivning kan jag säga) att få träffa andra vuxna människor varje dag och att kunna stå på egna ben...Just nu är det en ganska lång stund kvar till det men jag kommer aldrig att ge upp, den dagen jag klarar att lyfta armarna och jag kan vara utan smärtstillande kommer jag att stå utanför jobbet kl 07 på morgonen oavsett om jag börjar jobba då eller inte, hatar att missa så här mycket tid också, jag kommer att känna mig som en nybörjare och praktikant när jag kommer tillbaka...

Nu ska jag fylla på kaffekoppen och tömma kameran så det finns plats för nya bilder i den=)

Ha en bra dag!

Tjing!

Facelift

Idag har min bil fått ett facelift, ny framruta=) Den börjar likna en bil igen, tjohooooo!!!

Var det det någon som trodde att jag hade fått ett facelift?? Nänä, mina surt förvärvade pengar går åt till att bevara skönheten på räserbilen=))

Försov mig imorse och skulle naturligtvis in till stan på ett viktigt möte...Hade 4,8 mmol/L när jag vaknade. När jag stannade bilen utanför mötet hade stressen givit mig 18,8 istället, blä!!! Vet ju vad det beror på iaf.

Eftermiddagen kommer att ägnas åt....ingenting. Vi ska ta denna lediga (barnen har studiedag) dag precis som den kommer. Lite småplock, lite lathet och en hel del skoj hoppas jag. Ska spela guitarhero med Storis, han gillar när han kan spöa mig ordentligt, jag kan inte spela ordentligt med min onda axel, ha ha ha!

För övrigt har jag nedräkning till 16/11 varje dag, längter efter att få sätta pump igen!!! Tjatet kommer att fortsätta fram tills det är dags=)

Ser att det har tillkommit några läsare=) Välkomna! Undrar så vilka ni är, lämna gärna en kommentar och vad ni vill läsa om!

Tjing!

Bitterljuva måndag...

Idag skulle min älskade mamma ha fyllt 56 år om hon varit i livet. Tyvärr gick hon bort i cancer 2001 och jag kan säga att jag saknar henne otroligt mycket ännu...

Morgonen blev kaotisk. Vi skulle fixa in min bil till glasmästaren för rutbyte. Egentligen skulle vi ha kört in den redan i fredags men då var batteriet dött naturligtvis, den har ju stått still sen 20 Juli... Laddade batteriet under helgen och skulle köra upp bilen på en dollykärra, då har bromsarna rostat fast...ordentligt. Hunken stod i kylan och bankade och bankade...efter många om och men kunde vi köra in den=) Nu är rutan bytt och bara en massa bucklor kvar att fixa...

Eftersom det tog så lång tid att fixa bilen imorse så glömde vi helt bort att jag tagit med ett gravljus som vi skulle sätta i minneslunden på mammas födelsedag=( Kom på det när Hunken åkt till jobbet med bilen så det blir inte idag...kändes ledsamt men jag har tänt ett ljus här hemma ikväll.

Bs har varit ok idag=)

Nu ska jag lägga barn!

Tjing!

Trött, gött och lite nött...

alltså på riktigt, jag hatar verkligen söndagar (vet att jag skrev det i förra inlägget) jag har liksom fått för mig att det är som ett förspel på kommande vecka, förfesten, förätten...ja u anme it! Lite som varningen om domedagen, lugnet före stormen eller...savammel svammel.

Står liksom på söndagkvällen (läs natten) när allt är klart, förberett, tvättat, duschat, packat (pretto va?) ja, så klart alltså.
Då står jag där och liksom hukar mig för morgondagen, som om en måndag skulle kunna ta livet av mig. Och egentligen är måndagen precis lika stressig som en söndag för det ska packas och grejas och donas och sånt då med men då är man liksom mer inne i det och vardagsrutinerna finns....

Idag har jag varit den mest ofokuserade människa som funnits. Men ändå är allt klart nu, måndagsångesten sitter där som en smäck och de små gulliga pojkarna sover som två fjun. Om jag inte gjort allt på en gång, dvs steka hamburgare, förhöra Storis på glosor, packa in tvätt och rasta hundar så hade jag liksom ändå varit klar nu. Det är det som irriterar mig, jag stressar upp mig och kör på som en duracellkanin till ingen nytta alls, all energi åt skogen bara så där....jag hade kunnat lägga den på att sticka en mösa eller sortera viktiga papper eller laga tusen matlådor eller något annat...Nu har den gått åt till att pusta, frusta, skälla, morra och hyperventilera en gång i minuten.

Ja ja, nu sitter jag här och skriver ett totalt meningslöst inlägg iaf och det bevisar väl att jag har en del egentid att lägga på mig själv?

För övrigt har jag legat otroligt pressat idag men ändå gjort en blunder. Pytsade i mig 2 E extra efter lunch eftersom jag var sååå otroligt törstig och torr i munnen. Typiskt tänkte jag, tog inte tillräcklig dos för lunchen och bara för att det kändes så sjuktjäklajättejobbigtsyndommig att jag var tvungen att hämta nya teststickor till bsmätaren och koda om den kollade jag aldrig hur högt jag låg...Jag låg inte alls högt!!! De 2 E jag tog förde mig i en riktig tango rakt ner till 1,9 mmol/L på väldigt kort tid.
Kompensationsåt en banan och hamnade på 5,5 men fortfarande muntorrhet till 1000...va f¤%/#/N!!!
Jamensåatt, dags att analysera...resultatet= Tradolan kan ge MUNTORRHET!! Där var svaret, klantjag, klantjag, klantjag! Men nu är det löst iaf...

Nu är jag tom i huvudet och ska sova i väntan på denna skräckmåndag=O

Tjing!

Separationsångest...jag??

Jag gillar inte söndagar...det är liksom så slut på helgen då. Lite ångestladdat så där... Jag är likadan när sommmaren börjar ta slut och man ser de första tecknen på höst, jag får vinterångest...Jag har kommit fram till att jag helt enkelt inte gillar förändringar särskilt mycket=)

Idag vaknade jag med 7,9, helt ok för mig. Natten har bjudit på mer sömn än vanligt också, det välkomnas varmt!
Tradolan funkar tydligen, hoppas bara att jag slipper ta dem någon längre tid då de är sjukt beroendeframkallande=(

Har en hel del på min to do-lista idag, alltid så på söndagar inför en ny vecka. Ska försöka hinna med lite mys med barnen också=)

Hoppas ni haft en grejtans helg!

Tjing!

Kalas hela dagen=)

för Hunken som fyllde i onsdags. Har inte hunnit uppdatera för det. Blodsockret har varit ok trots fika i flera omgångar=)

Nu är jag helt slut och ska krypa ner i sängen med Hunken och titta på tv en stund!

Ha en bra lördagkväll!!

Tjing!

Nya tag!

Blev inte mycket sömn inatt=( Ont ont ont...

Vaknade efter 45 minuters sömn av väckarklockan, gäsp! Livet tar inte semester bara för att diabetesen jäklas och axeln värker. Nej, vardagen rullar på ändå och det är bara att masa sig upp 06.00 på morgonen och skicka barnen till skolan trots den dåliga natten...Jag ska inte gå och vila nu....jag har lovat mig själv att kämpa och vara vaken hela dagen så att jag kanske somnar ikväll av ren utmattning! Hoppas hoppas...

Idag bär det av på bassängträning igen sen får vi se vad jag kan prestera... Vi ska iaf äntligen forsla min bil till stan för reparation av vindrutan, snart kanske den rullar igen=)

Nej, mer kaffe!

Ha en bra dag!

Tjing!

Nattblogg...

Sitter vid datorn en stund för jag har så jäkla svårt att sova...vad mycket gnäll det är nu egentligen men det är mycket skit nu också...

Har en allmän olustkänsla i kroppen, blodsockret har levt ett eget liv hela eftermiddagen och kvällen. Högt och lågt har det varit och fullt sjå att korrigera.
En del verkar tro att man mår prima efter man har hamnat på ett bra värde men då kan jag upplysa om att så är inte fallet.
Efter några timmar svängande har jag muskelkramper, mjölksyra i hela kroppen, huvudvärk,yrsel, illamående, äckelsmak i munnen samt en enorm trötthet... Så kommer natten förmodligen att se ut=(
Jag fick iaf svaret på vad som orsakade det hela, 38,5 i feber...något skit på gång eller en effekt av tandhistorien...

Tog en värktablett mot axeln inför att jag skulle gå och lägga mig, tjohejsan vad de hjälpte...inte...yr, avdomnad och äckligt svajjig la jag mig, försökte hitta ett bra liggläge, provar och provar, byltar med kuddar och rumstrerar om men icke...Ingen bra natt alls...sittläge i soffan?

Jag gillar inte att vara ensam hemma med svängiga värden...men jag vet ju att Hunken är ett telefonsamtal bort bara.

Nu ska jag kolla sockret och göra ett till försök!

God natt!

Fantomsmärtor=)

Den jäkla tanden som jag hade ont i igår åkte ut hos tandläkaren...mitt val, tandis ville rotfylla, jag sa blankt nej!
Orsaken till det är:
1. Tanden och jag har haft ett dåligt förhållande under många år, jag har lagat den flera gånger och den har varit otacksam och gått sönder igen och igen och igen...
2. Jag är skiträdd för att gå till tandläkaren (hade inte varit där sedan 2003!) och tyckte att jag var modig som faktiskt gick dit...med mantrat att vägra rotfyllning om det kom på tal...
3. Jag har sett och hört om rotfyllningar, tro mig, jag föredrog ett ryck istället.
4. Min plånbok sa ta ut den, töm mig inte fler gången på just den där jäkla tanden...

Nu är den borta och jag är otroligt lättad, saknar den inte alls och ser fram emot att läka ihop så jag kan äta obehindrat med båda sidorna av min mun!!

Pga av tandläkarbesöket igår blev min diabetesdag lite konstig. Jag hade tid 13.45 och hade sån värk innan så att lunch var det inte tal om. Kollade mig extra många gånger under tiden och låg på en stadig 4.0...lite lågt tycker jag själv, börjar känna känningssymtom där ungefär. Jag korrigerade med en dextrosol då och då. Efter besöket fick jag ju inte äta och dricka på 2 timmar heller så det var bara att fortsätta kolla extra mycket och jag fortsatte att ligga kring 4.0, fick fortsätta att korrigera med dextro fram till middagen som vi åt 17.00. Eftersom Hunken fyllde år igår så hade vi lite tårta till efterrätt och jag tog en bit utan att plutta i något mer insulin. Hamnade på 5.0 efter maten trots detta och låg pressat lågt hela kvällen. Jag fick hålla på att kompensationsäta ända till läggdags då jag lagt mig på 7,9.
Det här säger mig att insulinresistensen har gett sig för mig (jippie) och att det är dags att minska på mitt upphöjda Lantus...Visst tänker jag rätt?? Har minskat 2 E på ena Lantusdosen och ska nu vänta några dagar. Kämpar fortfarande med höga morgonvärden oavsett hur jag ligger vid sänggående och jag tror fortfarande att jag dippar på morgonkvisten och frisätter socker utan att vakna och det ger en rekyl vid 07 på morgonen...Vad tros om det??

Tar gärna emot tankar och kommntarer om detta...

Nu ska jag rasta hundar i regnet!

Tjing!

Tandvärk!!!

Aj aj aj!!! Riktigt ont, ska boka akuttid, står inte ut!!!!

Pumpen blir insatt på mig den 16/11, alldeles för långt fram om jag får välja....men det fick jag ju inte;)

Nu ska jag sätta mig i telefonen!

Skriver mer senare!

Tjing!

D-day!!!

Idag är det dags! Pumputbildning=) Det dröjer nog ytterligare några veckor innan jag får sätta igång med pumpen men detta är äntligen ett steg på vägen...(hoppas ändå lite på att de ska tycka att jag kan få börja nuuuu, jag är redo, jag har gjort det förut så jag ser inga hinder).

För övrigt har det varit kanonbra med bråkpojkarna, kvällen igår var lugn och morgonen likaså, jag är så tacksam!!!

Bilderna kom inte in igår, valde att njuta av lugnet tillsammans med min kära istället för datorn men de kommer....ska bara se till att få lite tid över!

Läkarbesöket igår gav mig inget svar på vad jag lider av tyvärr. Mina nackproblem gör det svårt att bedöma axelsmärtorna. Nu fick jag Tradolan att kombinera med de andra värktabletterna för att kunna sova. Jisses vad yr jag blev när jag tog dem igår:O
Vet inte om jag sov bättre, vaknade flera gånger av det onda men tyckte nog att det iaf var lättare att somna om igen...får nog ge det ett par dagar.
Fick göra en ny röntgen av axeln, visade inga skelettproblen. Fick akutremiss till magnetröntgen av halsryggen, kan ev vara ett diskbråck där. Ibland tycker jag att det låter som jag är 100 år=) men jag är glad att man blir tagen på allvar och att jag har en toppenläkare med engagemang, ros till honom!!!

Hunken och jag hade en sån där kväll igår där kommunikationen totalt havererade=( Misstolkningar, missförstånd och trötthet hos oss båda var problemet. Gillar inte att vara osams och gå omkring och morra...Det är rätt pressat just nu med allt, jobb, sjukskrivningar, barn, hus...ja...livet helt enkelt. Vi redde ut det och jag är så tacksam för att vi faktiskt har förmågan och den personkemin som gör att vi båda kan kliva tillbaka ett steg, tänka efter, diskutera och kompromissa. Vi är ett bra team helt enkelt=)

Nu är det dags att printa ut lite blodsockerkurvor till eftermiddagen!

Ha en bra dag!

Tjing!

Lugna morgon!

Det är så skönt när allt bara flyter=) Precis vad det gjorde imorse med killarna, de kom iväg i tid, utan bråk.

Har inte sovit en blund i natt för axeln har värkt och värkt och värkt...det gav ett morgonbs på 13 tyvärr men det ordnar sig under dagen=)

Om två timmar är det äntligen dags för läkarbesöket, måste hinna duscha men jag är såååå seg och trött!

Tänkte lägga ut lite bilder senare från gårdagens utflykt, den var kul!

Nu ska jag sätta fart!

Tjing!

Goda tider!

Blodsockret håller sig stadigt=) Jag har som mål att inte överstiga 10 mmol/L och har äntligen lyckats en hel dag. Jag är helt övertygad om att smärtan jag har i axeln efter älgolyckan är boven i drnat med min envisa insulinresistens men u vrkar jag äntligen ah lyckats med att ta kontrollen igen! Skönt!

Sen måste jag kolla upp hur jag ligger under natten men jag har såååå svårt att vakna när jag ställer klockan på småtimmarna. Jag bara stänger av och somnar om...HAr pratat med ssk om en cgs-mätare, får se om det blir så.

Idag blir det en utflykt i skogen med barnen och kompisar. Vi ska utforska något som heter trånggatan ett berg som gått mitt itu och skapat en trång gång som man kan gå igenom. Spännande. Korvgrillning och fika står på planeringen, mys!

Ha en riktigt bra söndag!

Tjing!

Grejtans!!

Idag är det en kanondag blodsockermässigt=) Vaknade på 4,5 (perfekt) och har hållit mig under 8 trots kalasfika på förmiddagen=)

Håller tummarna för en god fortsättning!

Uteaktiviteter med hundarna blir det nu, det är mildväder så fryslorten jag törs sticka ut näsan en längre stund!

Ha en bra lördag!

Tjing!


Ha ha ha!

Ett tredje bud för dagen=) Nu var vikariedoktorn också sjuk!!! Blir besök på måndag istället...Bra att få rätt doktor då!

För övrigt verkar de insjukna på löpande band där på vc, lika bra att hålla sig borta från de bacillerna....

Tjing!

Meeen f%&/n då...

Idag är min ordinarie doktor sjuk....jaha, får dra heeeeela historien igen (3:e gången) och göra en smärtsam undersökning igen....Suck suck suck!!!!!!!!!!!!

Fredag=bråkdag!

Iaf om barnen får bestämma. De har varit i luven på varann sen de vaknade imorse, de höll på till skolbussen kom och jag säger bara "Stackars busschaufför"...

Idag är det dags att gå till doktorn igen och diskutera jobb vs sjukskrivning...får se vad som händer, önskar så att jag var redo att sätta fart på mitt jobb igen, saknar det enormt mycket! Inte troligt ännu tyvärr...

Vaknade med 9,4 idag. Det är bättre än igår iaf...

Nu ska jag dricka kaffe!

Tjing!