Känsligt insulin?

Ligger högt, högt, högt....Inte jättehögt men hela tiden.

Irriterande värden på 10-12 mmol.

Något som blivit uppenbart för mig är att det är oerhört viktigt att byta ut insulinet i tid, inte vänta till morgonen efter för att man är trött. Det är nästan som att mitt insulin har en klocka som säger: -Tre dygn, inte mer!


En krävande vän det här...

Ska byta idag, är på dag tre nu och sen får jag väl se om det är insulinet denna gång eller sviter efter maginfluensan.

Planer för helgen är iallafall utgång med vänner. Problemet är att hitta något att ha på sig. Ska in till "stan" idag och kolla om jag hittar något men jag kan tala om att modet idag och jag är inte riktigt överrens...Jag är inte så förtjust i stormönstrade saker och gillar absolut inte åtsittande plagg. Då återstår....ptja, kanske hittar jag något på mamma-avdelningen som uppfyller mina krav;)
(Nej, jag är inte gravid)

Ha en bra helg!

Tjing!

Twitter...

Den lilla microbloggen twitter har inte riktigt fallit mig i smaken tidigare trots några försök men nu ni...

Man kan lägga ut den på bloggen och då blev det en heeeelt annan femma=)

Så...twittra på med mig bara!

Tjing!

Riktigt uttråkad!

Vad jag avskyr de här dagarna när man är "nästan återställd"! Jag vill inte hälsa på nägon och riskera att föra smittan vidare och jag är alldeles för trött för att få något vettigt gjort alls här hemma. Allt har liksom förfallit och blivit stående under dessa dagar. Det räcker med att inte följa rutiner här i ett par dagar så dignar tvättkorgen över, disken hopas och dammet verkar titta fram överallt! Jag hatar oreda!

Glider bara mellan tv:n och datorn...suck! Jag är som en tonåring ju!

Så...det var den totalt ointressanta avrapporteringen från mig då=)

Tjing!

Jag överlevde;)

Det gjorde jag! Det firas med...tja, ett Skalleperhopp kanske?

Idag är det återhämtning som gäller, ska bara ta det lugnt och se till att få i mig föda och vätska. En riktigt rolig grej var ju att maginfluensan tog 1,5 kg av mig. Kilon som ej behöver lämnas tillbaka. Tyvärr misstänker jag att det mesta var vätska så de lär väl sitta där som en smäck lagom till helgen.

Jag ska nämligen på tjejkväll på lördag, har stora klädproblem! Tycker inte att jag har något alls att ta på mig och den dagen som jag skulle ägna åt lite klädinköp ägnade jag istället åt spyhinken=/

I-landsproblem...jag vet...

Ha en bra dag!

Tjing!

Vilken jäkla femetta!

Satt igår i godan ro och läste runt på bloggarna, hade fått iväg barnen till skolan, rastat och matat hundar samt dammsugit. Jag var i fas med allt.

Då kände jag att jag mådde illa...Tänkte att jag har ju inte ätit frukost så jag är nog tom i magen. Tar mig lite yoghurt och musli och sen var det kört! Alltså, jag fick igår uppleva min första magsjuka med pumpen. Herregud! Jag trodde jag skulle dö under de där timmarna när det vägrade ge sig.Största problemet var att jag dragit i mig en ganska rejäl dos insulin till yoghurten som kom upp. Hela dagen fick jag ta blodsocker var 30 minut och antingen korrigera eller försöka äta något mellan varven på toa. Jag var livrädd för ketoner men lyckades att hålla dem borta, skönt!
Basalen ställde jag upp på 200% och jag verkar ha lyckats med det, högsta värdet igår var 14,2 mmol, förmodligen pga uttorkning.
Jag ser att många ställer ner insulinet vid magsjuka men jag har fått lära mig att man ska göra tvärtom för att inte råka ut för ketoacidos pga insulinbrist och uttorkning. Hur gör ni?

Hursom, idag är jag matt, trött och fortfarande lite uttorkad så mycket vatten och snäll mat blir det hela dagen...

Tjing!

God morgon!

Jasså, där sitter du. Med en kopp kaffe eller te i handen, läser bloggar och nyheter, kanske kollar du facebook och njuter av värmen i ditt hem?

Låter förträffligt!

Jag, å andra sidan, pallrade mig upp vid 05 för att åka i snövädret till jobbet vid 07.


 
Bara för att vara trevlig (trevligare än igår) så har jag knåpat ihop ett tidsinställt inlägg, för att få säga God morgon!

Tjing!

Det är ju inte toppen!

Att vakna hög, stressa hela morgonen, köpa världens minsta mikroskopiska lunch och sen dimpa ner på 3 på arbetstid...

Jag är helt ärligt så förbannad på denna sjukdom nu så jag önskar att jag hade något riktigt att avreagera mig på. Nu, idag och säkerligen fler dagar framåt, är det mycket gnäll. Jag är less!!! Jag är otrevlig!!! Jag är trött!!! Jag vill ha någon ansvarig att skylla på!!! Den pilen pekar....mot mig då...

Vad gör man när faktorer som man inte kan påverka (infektion, stress) sabbar hela pumpbehandlingen???
Jag har tagit nya tag vareviga dag nu och fixat och trixat, jag har ätit som jag bör, jag har rört på mig så mycket som höfterna tillåter, jag har justerat, korrigerat, analyserat och kalkylerat...Vad har jag missat??Tjing!

Urk...

Säger bara 19,4 mmol... Jobbar idag, känns sådär... Ha en bra dag! Tjing!

Har jag tagit en paus??

Det verkar nästan så.

Det är så sjukt mycket att göra i livet eftersom jag nu str i allvaret att vara självgående igen. Jobbar min fulla % nu och det är skönt men totalt uttröttande.

Jag är helt ärligt inte riktigt säker på hur jag ska klara detta. Jag gör absolut inget annat än håller nästippen över ytan just nu.

Diabetes, ja shit! Den är inte bra alls. I tre veckor har jag legat konstant högt??!! Jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja rota för att få ordning på sk*ten??? Jag var övertygad om att det skulle räta till sig men nu har jag varit hög så länge att all motivation har runnit ur mig (säkert av alla toabesök, ha ha ha!). Orkar inte ens kolla blodsockret så ofta jag borde, blir bara allmänt ledsen, tjurig, frustrerad och uppgiven av att titta på siffrorna. Smaken i munnen påminner föressten om lukten av en gammal sur strumpa...

Hursom, jag ska blogga vidare....måste bara få ordning på mitt liv först! Det kan ta 15 minuter till någon vecka;)

Ha det så länge alla fina!

Tjing!

god morgon...

orkanfrisyr på plats och organiserat kaos. japp. skolan är igång igen. Ska jobba på eftermiddagen. Ha en bra dag!Tjing!

Storis gästbloggar.

det är ganska likt det vanliga livet att leva med en diabetiker bara lite svårare med ketoner och lågt blodsocker och sådant. Det som gör det svårare är att måste springa upp 00:01 ibland och hämta en festis. och hon kan ha lite dåligt humör när hon har lågt eller högt blodsocker. men ibland kan det bli lite tjatigt med kolhydrater och sådant. allt jag vet om pumpen är  att om slangen går sönder så blir det katatstrof och att den pmupar in insulin som jåller blodsockret jamnt.

Jobbar!

Det är helt galet hur trött man blir av att försöka återgå till ett för mig normalt liv. Men...bitarna faller på plats och jag kämpar på. Är så glad att jag från den 16 januari är min egen igen. Att jag får jobba och få lön, att inte behöva skicka intyg hit och dit. Det ska gå bra, det ska det!

Blodsockret har legat helt åt fanders i över en vecka nu, jag har nåt strunt i kroppen, en infektion som inte riktigt bryter ut, småfebrig och hängig men nu verkar det ha vänt. Hoppas blodsockret också vänder.

Jag har bett Storis att skriva en liten text om hans tankar kring Diabetes. Han filar på den nu och jag hoppas kunna publicera den snart! Den som väntar pånågot gott...

ha en bra måndag!

Tjing!