Riktigt illa...

...med uppdatering! Skärpning nu!

Tänkte summera pumpbehandlingen så här långt. Dagen med starten var kanonbra, jag gick hem uppkopplad och med en enorm känsla av nystart och positiv motivation. Jag mådde kanon hela dagen och natten med värden som faktiskt motsvarar en ickediabetikers=) So far so good!

Dag 2 började smaekmånaden som jag skrev om tidigare att ta slut, hade några toppar och dalar i mina värden men det var fortfarande inte några jättehöga eller låga värden, acceptabelt alltså.

Dag 3 fortsatte med toppar och dalar av den mildare sorten och då bestämde vi (jag och ssk) att det var dags att börja justera lite. Fortfarande i det skedet hade jag perfekta nattvärden vilket var det viktigaste för mig att komma tillrätta med. Innan pumpen har mitt blodsocker levt ett helt eget liv under nattimmarna och det var en stor lättnad att slippa det.
Så har det fortsatt fram tills nu, lite toppar och dalar och justeringar på det=)
Just nu har jag nästan inga toppar men en del dalar innan måltider, ställer sakta men säkert ner basalen innan och följer upp det. I dagsläget bråkar jag med förhöjda morgonvärden...

Det som är så fantastiskt med pumpen är att alla mina mätningar går in i den och sen kan jag lägga in allt i ett dataprogram för att på många olika sätt se trender över flera olika tidsperioder. Helt fantastiskt!!! Skrev ut en trendkurva per timma för de senaste 2 veckorna och ser direkt att jag ligger perfekt förutom morgon mellan 08.00 och 10.00 samt att jag höjer mig efter 21 på kvällen och får ge många korrektionsbolusar för att inte lägga mig med för höga värden. Då är det ju genast lättare att korrigera doserna när det så klart och tydligt framgår vart värdena sticker iväg...Alla bolusdoser syns också i programmet samt en kurva över basaldosen. Rapporten anger även i % förhållandet mellan bolus och basal samt att den håller reda på exakta enheter av allt som jag tar på ett dygn. Åter igen helt fantastiskt!!

Trots att jag är otroligt glad och tacksam över detta nya så tar det på krafterna att hålla på så intensivt som jag gör nu föra att få till det rätt, jag sticker mig och kollar mitt bs upp till 30 gånger på en dag just nu! Svängningarna tar på humöret och jag har en gnagande oro över att tappa kontrollen helt igen...Mitt i allt detta fortsätter mitt vanliga liv med barn, hus, hundar och Hunk. Axelskadan tar också ut sin rätt och jag är ju även påverkad och trött av alla piller jag stoppar i mig.
Detta sammantaget har tyvärr gjort att bloggandet har fått stryka på foten lite, orkar helt enkelt inte tänka ut något bra att skriva, i mitt huvud existerar bara blodsockerkurvor och doser för tillfället=)

Men jag sitter vid datorn en stund varje dag (och lägger in info från pumpen=) och då läser jag alla bloggar som jag brukar läsa!

Hoppas ni har det bra i vinterkylan! Här hemma eldas det brasa, Mini är hemma med halsont och feber så det blir bara att mysa och ta det lugnt!

Tjing!

Mår fortfarande kanon...

lite svängningar men allt under kontroll ändå=)

Allt nytt tar sån tid just nu så jag hinner inte uppdatera bloggen varje dag!Älskade lilla Mini!

bassäng=)

Idag ska det badas, skönt!! Första gången jag kommer att koppla bort pumpen en stund, spännande=)

Efter det ska jag träffa läkaren inför helgen, min daibetes ssk hade blivit sjuk.

Värdena är ok, mycket bättre än med pennorna men det finns nog lite att fila på. Verkar som jag höjer en del på sena kvällen, ligger bra under natten och tidig morgon men sticker iväg om jag inte äter frukost direkt när jag vaknar. Ska prata om att höja basalen 0,1 på morgonen eftersom jag inte hinner äta frukost förrän barnen är iväg till skolan och då är jag redan hög. Idag hamnade jag på 13,0 innan frukost och igår på 11,0. Vill inte behöva ta korrbolus varje frukost...

För övrigt är jag bara så glad att det är fredag och att jag har så fina och bra vänner och familj=)

Ha en bra fredag!

Tjing!

Gillar...

allt med den nya pumpen=)

Pratat med ssk idag och hon tyckte precis som jag skrev i förra inlägget. Vi avvaktar till efter helgen med att analysera och ändra något, jag ska fortsätta hålla koll och anteckna, det känns bra!

Har hälsat på min arbetsplats idag, jösses vad jag saknar alla mina arbetskamrater och andra jag stöter på i jobbet!!!

Är nu sjukskriven fram till 17 januari och ska få genomgå en neurografi i vänster arm samt komma till ortopeden, jag tippar fortfarande hett på att jag lider av frozen shoulder, det kallas ju faktiskt diabetesaxel=) Egentligen är det ganska oviktigt vad det heter men jag vill hitta felet och bli frisk....nu helst!

Har precis ätit dinkelfullkornspasta med bacon- och brocollisås, bs under kontroll efter det=)

Imorgon sker det första bytet av infusionset och insulinreservoar, spännande. Sen bär det av på bassängträning och ett kort besök hos diabetes ssk för att runda av inför helgen.

Längtar efter helgen, saknar min utspridda familj, vi är liksom aldrig hemma samtidigt känns det som.

Ha en bra kväll!

Tjing!

Smekmånaden är över...

Igår kväll samt under morgonen idag har mitt bs varit högre än önskvärt. Inga katastrofvärden men ändå höga. Igår efter middagen så mådde jag konstigt, mådde illa, huvudvärk och ont i magen. Kollade bs och det låg som högst efter middagen på 10,9 innan det vände neråt, alltså borde det inte varit några problem. Helt plötsligt så började jag kräkas=O... Kollade ketoner för säkerhets skull men det visade bara på 0,1...skumt! Mådde bättre på kvällen men var tvungen att göra en korrigeringsbolus på 0,5 E för att hamna under 9 åtminstone vid läggdags.
Nattvärdet vid 03.00 låg på 7,3, helt ok=)

Morgonvärdet innan jag gått upp låg på 8,8, ingen katastrof men morgonen bjöd på en hel del stress så när jag äntligen fått iväg barnen till skolan låg mitt värde på 11,0 och det är alltså innan frukost...

Nu måste jag ju kolla upp flera saker:
1. Var detta en engångsföreteelse med högt kvällsvärde i bagaget och stress på morgonen?
2. Har jag för liten basaldos på morgonkvisten?
3. Är det en förkylning på gång? (mycket möjligt)

Ska prata med ssk idag så jag får väl bolla lite. Känns som att man ändå får vänta någon dag till innan man börjar mixtra med doserna. Det var ju faktiskt inte förrän igår kväll som precis all Lantus gått ur kroppen på mig, alltså den tidpunkt då kroppen enbart har snabbverkande att förlita sig på. Också den tidpunkt då sockret börjar stiga. Om man sen lägger på det faktum att man kanske behöver några dagar att landa rent fysiskt i den nya behnadlingen så tror jag att pumpen får stå på de inställningar jag har nu och sen får jag nog utvärdera efter helgen....Ja, så får det bli=)

Jag är fortfarande glad och nöjd över pumpen, trots dessa (små) problem=) Problemen går inte ens att jämföra med vad jag drogs med med pennorna innan...

Idag har jag lite ärenden inbokade i stan, ska bl.a hälsa på på mitt jobb och lämna in sjukskrivningspapper, det ska bli så kul att träffa mina arbetskamrater=)

Dags att kolla bs!

Tjing!

Lägger in några värden från senaste dygnet...

16/11

Pumpstart 11.30, jag hade 10,1 vid start.

13.00 5,7
13.30 4,2 (innan lunch)
14.00 5,2
15.00 7,6
16.00 6,3
17.30 8,2 (innan middag)
18.30 7,7
19.30 8,1
20.00 10,2
21.00 6,2
22.00 4,6 (höjer med en smörgås)
23.00 8,8
03.00 7,1

17/11

06.30 8,1
07.00 7,6 (innan frukost)
08.00 9,5
08.30 9,0
10.00 6,9


Alltså, detta är helt underbart! Jag är pigg idag, har haft en kanonnatt blodsockermässigt och är så tacksam över att slippa vakna kissnödig, törstig, trött och irriterad med ett bs på mellan 15-20 mmol/L.

Jippie!


I'm back!!!!!

Mår mycket bättre nu *glad*. Kopplade in min pump igår förmiddag och det har gått kanonbra=) Vi lyckades nog pricka in basaldoserna rätt bra från början för mitt högsta värde har sedan gårdagen varit 10,2 mmol/L och det var efter middag igår=) Är så himla glad och nöjd!

Mycket att pyssla med men det gör ingenting, är så motiverad att vända den hittils dåliga trenden jag haft i mina värden...

Skriver och uppdaterar mer under dagen!

Ha det bra alla!

Tjing!

Skulle inte...

ha skrivit inlägget om gnälliga människor tror jag=) Blev straffad direkt eftersom jag nu ska gnälla...

Har tagit en liten ofrivillig bloggpaus eftersom jag de senaste dagarna mått riktigt riktigt dåligt. Har inte sovit alls pga av smärta och det i sin tur har satt sig på mina blodsockervärden. Tabletterna och svängningarna gör mig så otroligt trött=( Orkar inget och är rätt nere för tillfället.

Håller nästippen över ytan med hjälp av min underbara familj och mina allra käraste vänner och bloggar flitigt igen när allt lugnat ner sig. Snart...hoppas jag!

Hoppas att allt är bra med er!

Tjing!