Tisdag igen...

...tycker jämt att det är början på veckan, aldrig slutet...

Solen skiner idag med men jag håller hårt på att inte hoppa högt av glädje, rätt som det är är landskapet vitt igen....jodå, jag vet minsann. Nu ser man asfalt på vår gård och jag ska passa på att titta riktigt noga på den utifall den är försvunnen imorgon igen:-)

Idag är jag och Mini lediga. Vi går fortfarande omkring med våra pyamasar på oss och är riktigt lata, det behövs ibland. Mini tittar på Dora utforskaren, jag vet inte riktigt vad det är som drar med det programmet. I början tyckte jag att det var ett bra sätt att lära sig lite engelska uttryck på, båda pojkarna har snappat upp en hel del. Men sen har jag upptäckt att det blandas engelska och svenska hejvilt där och det är enligt mig heeelt förbjudet!!! Hörde bl.a detta: Thank you dad, för att du hjälpte oss med....Nej nej nej vill jag bara skrika. Nåja, petitesser säkerligen, pojkarna lär inte bli ligister pga detta iaf:-)

Igår körde jag lite koppelträning med Nisca, det var kanonkul! Hon är ju en riktig bondhund som för det mesta springer lös när vi är ute i skogen här hemma, hon är jätteduktig på inkallning och håller sig strikt vid mig. Det är alltså inte så ofta hon får gå i koppel ensam med mig. Är man ute har man oftast båda hundarna med och det är en helt annan sak att gå då. Igår körde vi här på gården....Nisca måste ha trott att jag fått en hjärnblödning när vi bara gick runt carporten varv efter varv *skratt*
Hon fick gå kopplad och okopplad om vartannat så att hon inte skulle tycka att det var någon direkt skillnad. Sen körde vi lite lydnad också, det tycker hon är så kul så det skulle hon kunna göra dygnet runt nu. Det är så skönt att hon har landat lite i sin personlighet och inte är i någon trotsålder nu.
Nu ska vi ta upp spårandet också när snön har försvunnit, det ser jag fram emot (är du med Jessie??)...

Ha en bra och solig dag!!!

Tjing!

Låååång tid mellan inläggen...

...känner jag att det blir ibland men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om ibland. Vardagslivet lunkar på med sin vanliga lunk och jag har inget intressant att skriva alls.

Här tittar iallafall solen fram och vårkänslorna gör sig påminda igen, men jag tar ingen sol för givet...Snacka om att man blivit lurad av vädergudarna ett antal gånger nu:-) Det är konstigt egentligen, Jag jobbar två mil från mitt hem. Det är alltså två mil söderut. När man kommer till jobbet känns det ändå som om våren är näemare där, hemma är det liksom redig vinter fortfarande medans man på jobbet faktiskt kan se asfalten...

Stackars Hunken fastnade med sin bil i backen upp till vårt hus i fredags kväll pga snöfallet...Han hade varit så snabb att kränga på sommardäcken på den då han hade ett vinterdäck som höll på att separera. Vi valde mellan att byta däck eller köpa nya vinterdäck. Plånboken sa byt! Det fick vi ju äta upp...Det var dock inte så farligt, vi sandade vägen och Hunken tog sats från tårna så var han uppe på ett tjillevipp!

På söndag 5/4 ska min lilla älskling Nisca göra en mentalbeskrivning, det ska bli jättespännande att ta del av hur andra uplever henne. Jag tycker att hon är lite harig utav sig, rädd för mörker och konstiga ljud osv. Men samtidigt är hon en totalt mjuk och öppen hund, gillar alla människor, stora som små, går jättefint ihop med andra hundar och anpassar sig bra till olika situationer. Säger de att hon är vek så tänker jag inte lägga någon vikt vid det för jag har hellre en vek och "snäll" hund som jag känner mig trygg med i alla situationer än en självständig och tuff hund som jag måste ha kraft att hämma...Det gäller bara att komma ihåg att det är samma hund både för och efter Mh:t:-)

Den här veckan är fullspäckad med jobb och annat på fritiden, jag lägtar efter semester nu. Vet bara inte ännu hur det blir med Hunken, om han kommer att kunna vara hemma och ha semester med oss eller om han lyckas få ett nytt jobb som kräver att han ska jobba hela sommaren??? Hur det än blir så ordnar det sig på något sätt. Synd om vi inte kan vara tillsammans som familj men samtidigt vore vi jättetacksamma om det skulle dyka upp något erbjudande eller svar på de jobb han sökt hittills...Det kommer ju fler sommrar att umgås på...

Nu ska jag plocka undan lite innan jag åker till kneget, måste ju se ut som om jag gjort något annat än suttit vid datorn idag:-)

Tjing!

Köa...

var vad jag gjorde igår! Man skulle kunna trott att det var till en Metallicakonsert jag skulle med tanke på hur lång kö det var...Men det var 250 bananer som stod på scenen och sjöng för fulla halsar. Alla kommunens andraklassare hade samlats för att sjunga om frukt:-) Duktiga ver de!!!

Idag blir det jobb och tårtbak, imorgon blir det fest och semester har jag tagit på söndag:-) :-)

Ha en bra helg!

Tjing!

Suck stön pust!!!

Så känns min dag idag. Trots att jag är ledig så känns det som om det är mycket att göra. Ikväll ska Stois ha konsert med kommunens alla andraklassare, det ser jag fram emot, han är så spänd. Hunken hade också sett fram emot detta men så visade det sig att just idag vid samma tidpunkt startar den hundkurs som han ska vara med som instruktör på, Han är rätt tvungn att dyka upp där och går omkring med dåligt samvete här hemma.Jag får tamånga foton...

På lördag ska vi fira en släkting som fyllt jämnt och jag ska ha med mig två tårtor dit. Helt ok uppgift men jag jobbar sent fredag kväll och börjar sju på lördag morgon, sen är ju festen på kvällen. Ska jag överlåta min specialitet (att göra tårtor) till Hunken??? Vet inte hur det skulle gå med tanke på att han en gång gjort smuldeg och bakat matpaj på, han reagerade inte ens när han hällde i x antal dl socker,hahahaha!

Plus att hela huset behöver sig en riktig omgång, när fasiken ska jag hinna det. Jag hinner bara ta lite i taget så det blir ju aldrig klart....

Nä, nu måste jag sätta igång här...

Tjing!

Städa städa städa...

vem fan orkar???

Blä!!!!!

Sovmorgon idag...

fick sova ända till klockan nio idag för Mini:-)
Det kanske berodde på att han lekte med kompisar till 22.30 igår. Det var en kanongod middag och trevligt sällskap.

Idag drog jag iväg med Fellow till ett Loppis med goda förhoppnngar att kunna fynda något, men icke...Slutade med att jag kom hem nu med en t-shirt och en scarf från HM istället...

Just nu är barnen hos sin morfar och de vägrar komma hem, han hade lovat dem pannkaka så här sitter vi själva en lördagseftermiddag,skum känsla...

Tar nog en tur med vovvarna.

Ha en bra lördag!

Tjing!

Hmmm...

Mini tror att det är ok att gå på en skogspromenad i snövädret iklädd öppen jacka och tennisskor....

Undrar om han vill ha vår lika mycket som jag nu???

Varför måste hundar rastas åeret om???

Tjing!

Ledig helg!!!!

Skönt skönt skönt! Idag har Storis en bra dag igen. Han är så duktig och fixar mycket av sina rutiner själv nu, mamman är glad idag med!

Annars står det städa och vika tvätt på agendan idag. Ikväll kommer några vänner på middag, vi ska bjuda på Indisk lasagne, mums!

Mini hade en kväll igår då han inte kunda somna, suck! Blev nog lite överstimulerad på simskolan, hoppas det blir bättre ikväll, gäsp!

Nu ska jag ta tag i mount tvättberg!

Tjing!

Vem tog min energi???

Vavavava!!??? Jag letar febrilt här hemma....

Det finns kritiska punkter på dagarna för mig rent orkesmässigt. Jag kör på som en duracellkanin fram till lunch. Då vill jag ta en tupplur...Då kan jag oftast inte ta en tupplur utan det blir en kopp kaffe istället:-)

Sen kör jag igen fram till 15-16, då vill jag ta en tupplur...då kan jag oftast inte ta en tupplur utan börjar förbereda middag istället.

Efter middag tittar jag på Bolibompa med barnen...eller de tror att jag gör det. I själva verket sitter jag och tjyvblundar och svarar mmmm på alla deras frågor. Det kan gå illa...

Igår lovade jag tydligen Lillis en inomhuspool...

Tjing!

Tramp tramp tramp...

hur kan ljudet av en fyraåring som springer genom ett hus vara öronbedövande??? Just ja, det måste bero på luddigt huvud innan först koppen kaffe...

Idag har Storis haft en kanonmorgon, fixat allt själv...och i tid...mamma är imponerad!

Nu ska jag njuta av kaffe och sen röja lite eftersom den andra delen av tantligan eventuellt dyker upp idag:-)

Tjing!

Ha ha ha...

Storis kommer hem från skolan och frågar i vanlig ordning vad det blir till middag.
Jag svarar: Jag vet inte för det blir pappa som lagar middag ikväll för mamma ska på ett möte.
Storis svar: Vad bra, då får vi mat med smak idag...

Undrar om barnen också är trötta på mammas gallsten????

Frågade även barnen detta: Om mamma hoppar in i duschen lite snabbt, vad gör ni då?
(fiskade efter svaret att de skulle låta bli att bråka med varann dessa tio minuter)
Lillis svarar: Äter chokladsås på sked...

Hmm, undrar vad Storis har lärt honom....

Barn är underbara! Nu ska jag duscha med chokladsåstuben på badkarskanten ;-)

Tjing!

Mini filosoferar...

Idag:
Mamma, om du sätter dig en stund och tittar på Wall-E så kan jag hinna dammsuga...(undrar från vem han har hört det förut, ha ha ha)

Igår vid hämtning hos farmor:
Vi har sparkat boll, spelat memory, tittat på tv, målat....ja, allt som vi får göra....men vi har inte snott någon bil för det får man inte...(glad över att man fyraåring inte inlett någon kriminell karriär ännu)

I förrgår:
Jag har inte tid att åka till dagis, jag är lite upptagen just nu...(oh my...det är klart...han höll ju faktiskt på att rada upp leksaksbilarna i storleksordning)

Förra veckan:
Om inte jag får en riktig motorcykel så tror jagatt jag ska strunta i att fylla år...och då blir ni utan tårta, ha! (det är klart att man ska få en riktig fullstor HD på sin femårsdag, vem får inte det liksom???)

Två veckor sedan:
Jo mamma det är visst bra att äta pepparkakor till lunch när man är hemma och är sjuk, annars kan man få hjärnsläpp också...(han har inte en aning om vad hjärnsläpp är men jag använder det uttrycket emellanåt och det låter ju som en riktigt otäck sjukdom, klart att vi serverade pepparkakor till lunch...)

Idag blev Hunken uppsagd pga av varsel:-( Jäkla finanskris!!!!

Tjing!

Morgon igen...

jag tycker att det är konstant morgon just nu. Gäspar ögonen ur led här hemma. Längtar efter vår nu.

Jag fick en tid hos läkaren den 20/4 för att få en remiss till en gallstensoperation. Jag blev så snopen för jag hade verkligen laddat för att arguementera för min sak så säger sköterskan som svarar bara att jag inte kan ha det så där och att jag ska få en tid. Snacka om att jag blev paff! Det känns iaf skönt att det är igång nu. Jag är givetvis lite rädd för en op men det är en titthålsop så det känns lite mindre dramatiskt iaf. Hellre det än att gå med detta varje dag. Jag har faktiskt blivit så van vid det nu att det känns konstigt att tänka sig en dag utan att gallan gör sig påmind:-)

Här händer inte så mycket idag. Ska försöka ta det lite lugnt och småplocka lite. Snart kommer tantligan och fikar en stund:-) Eller nej....den ena hade visst magsjuka (krya på er, Smarran!)

Måste dammsuga!

Tjing!

God morgon!

..eller något. Jag sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig.Efter ett gallstensanfall from hell igår tröttnade jag på denna dagliga plåga och bestämde mig för att dagens göra skulle bli att söka till vc och eventuellt få en operationstid så jag blir av med skiten. Är så trött på att inte kunna äta något alls utan att känna av den #¤%/#¤/ gallan.

Som det ser ut idag kan jag inte äta: Mat som innehåller mjölk, lök, ägg, feta saker, kryddor, rött kött, nötter, fullkorn, äpplen, paprika, gurka, kaffe (fast det dricker jag ändå), läsk, majonäs, bönor, fläskkött, korv, bacon, köpta köttbullar osv osv...Inte lätt att hitta en passande meny då.

Nu ska jag ta på mig min allvarliga min och hitta argument för detta, det är inte det lättaste att få en tid på vc. Deras svar brukar oftast vara att ta en alvedon och ha högt under huvudet :-/

Vi får se om jag lyckas vara hårdnog.

För övrigt är allt bra här, ser fram emot att få vara lite ledig ett tag, jobbar sista passet idg för veckan,mmmm....

Skriver mer ikväll.

Tjing!

Onsdag

blir det en fika här tror jag (ok för dig jessie?). Då kommer två tanter hit, jag längtar efter lite färskt skvaller:-D

Kanske att jag bakar något...

Får se...

Tjing!

Ibland undrar man...

Vad det var som gjorde att man absolut längtade efter barn??!! Och två st dessutom... Ta bara detta med att få äta i lugn och ro. Man kan ju tycka att det vore en enkel match med en fyraåring och en nioåring. Hahahaha säger jag bara. Jag har en trotsig fyraåring och en nioåring med världens kortaste stubin...Igår satt jag och tänkte på hur livet kunde ha varit utan barnen. Tro mig! Jag älskar dem av hela mitt hjärta och vill ha dem men ibland fantiserar jag lite om mitt glamourösa barnlösa liv...
En jämförelse på en middag tex...

Middag som mamma:
Hmm, vad ska vi äta idag. Just ja vi tar falukorv och makaroner igen, det är ju typ det enda som barnen kan klämma i sig utan knorr. Undrar om jag kan gömma några grönsaker i maten??? Nej just ja....de har ju inbyggd grönsaksradar...

Middag som barnfri:
Vad ska vi äta? Hummer, en god köttbit med ett glas vin eller en skön trerätters ute. Hmm, så många goda val och så mycket fritid att spendera....Svårt det här...

...som mamma:
Mini! Sluta stoppa makaroner i öronen! Hur hade du tänkat att vi ska få bort ketchupen från hunden???

...som barnfri:
Rött eller vitt? Rött eller vitt? RÖTT ELLER VITT??? Hur ska jagkunna välja....

...som mamma:
Älskling! kan du plocka ur broccolin ur Storis fickor så jag ka äta min mat som stått på bordet i bara två timmar denna gång??? Jaså inte, ett bra tv-program...ok nej då....ingen fara....jag kan ha Mini på ryggen ett tag till, det går ju att tugga ändå....

...som barnfri:
Fan att det ska vara så svårt att välja, rött eller  vitt???? Får nog dra lott...


Ni ser!!! Det är ju mycket enklare att ha barn... inga svåra val och kval där inte. Kalla snabbmakaroner, sladdrig falukorv och rumsvarm mjölk i ett kök som ser ut som en stridsplats. Då har man ju sysselsättninger fixad för resten av kvällen också...En knodde till kanske?

Nu ska jag tvätta bort en tuschmustacsh från Mini, tvätta kissiga lakan och skriva dagisschema...

Tjing!