7 karlar under kudden=)

eller var det blommor man skulle ha??;) Hursom, jag har hittat mannen i mitt liv så jag kan skippa grönsakerna under kudden på midsommar...

Vi hade en lugn och trevlig midsommar även om den var något kall. Gick på den lokala dansen kring stången i byn och åt supergod grillad mat hos pappa på kvällen, jordgubbstårta blev det med. Jag klarade av doserna brs=D

Igår skulle vi ut med hundarna och lägga spår...Jag (med mitt usla lokalsinne) la ett till stora tiken Jade...Knixade till det lite på ett par ställen och hade blicken i backen för att räkna steg.
Helt plötsligt vet jag inte vart jag är. Ljuden från barnen och hundarna hade försvunnit och det jag trodde var vägen jag skulle komma ut på visade sig vara ett träsk...Fasen då, jag var såååååå dum som tagit av mig hundförarvästen för att det var så kvalmigt, där låg nämligen min festis och mitt dextro=/ Trodde ju bara att jag skulle gå 300 steg i skogskanten.

Som tur var hade jag telefonen med mig så jag ringde till Hunken. Han tjoade men jag hörde inget alls. Då fick jag lite panik och inbillade mig att det började "dra" i benen som vid en känning...

Så, för Jade blev det skarpt läge. Hon fick spåra upp en människa som hade gått vilse på riktigt! Hunken gav sig av på spåret med Mini (tung) på axlarna(!). Jade spårade jättefint men jag hade ju knixat till det på några ställen och där fick Hunken lite panik eftersom jag hade känning mitt ute i skogen. Han manade på henne och visst=) Hon hittade mig=D=D=D

När jag såg henne komma farande i skogen med Hunk, Mini och Festis på släp så släppte min panik, och då försvann symtomen på känning också(!?)

Det är tur att vi spårat med hundarna mycket, Jade är en stjärna på det och det ger en trygghet utan dess like...

De andra hundarna fick varsitt mindre dramatiskt spår som de klarade finfint!

Skogsbravaderna fick min axel att göra ont på kvällen tyvärr. Jag har sovit apdåligt under natten och bs ligger därefter men jag tänker inte gräva ner mig för det! Det är kul att vara aktiv och jag tänker fortsätta med det oavsett=)

Ha en bra dag!

Tjing!

Stundande helg!

Midsommar, alltid när det är stundande högtider börjar jag fundera på mat och doser. Diabetesskadad kanske=)

Jag ska iaf äta jordgubbstårta imorgon, kalkylera med kolhýdratsinnehållet och hoppas jag prickar rätt!

Ha en glad midsommar!

Tjing!

Med en hel skopa tålamod...

och många bett i tungan ligger Mini till sängs...Bra för oss båda!

Barnen har varit med farmor på Eskilstuna zoo och åkt karusell, de har skaffat sig säsongskort där minsann=) Storis var så smart att han lämnade sina fickpengar i bilen=farmor betalar alla lotter och sånt...

Jag känner mig slut och färdig mest hela tiden. Jag vet att mycket beror på situationen här hemma men ändå undrar jag ibland om jag inte borde kiolla upp mig, typ järnvärdet.

Jag hade planen att röja undan här medans barnen var borta men när dörren stängdes gick luften ur mig och jag har i princip hbara suttit på rumpan fram tills de kom hem igen, dåligt Hanna!

Vad göra??

Tjing!

Mammahjärtat...

känner kärleken och frustrationen...Mitt barn, du är mitt allt!

Jag önskar ibland att föräldraskapet innebar att man fick en trollstav. Något som kunde förvandla all frustration till glädje. Jag ser hur ilskan över....ingenting egentligen...glöder i ögonen och vill bara dämpa, trösta och få slut på raseriet. Där, just där, skulle jag svinga staven och säga formeln som ger mitt barn verktyget att se det ologiska i situationen. Jag skulle svinga staven sen skulle det vara över. Istället springer jag med en brandsläckare och släcker småbränder hela tiden.

Vissa dagar hinner jag inte med med brandsläckaren och då uppstår infernot...Timmar av skrikande, sparkande, vrålande, blint raseri...Man lugnar, tröstar och släpper lite, då tar det fyr igen. Utmattade är vi båda vid kvällningen och känslan av sorg ligger som en sur filt över oss.

Du kan släppa känslan och vakna upp sorglös och glad dagen efter, det är jag tacksam över. Mitt lilla liv, lev här och nu...

Mamma älskar dig!


Blodsocker....

i alla format har jag haft under helgen...

Fredagens utekväll gick kanonbra! Sockret låg perfekt (lite högre avsiktligt) runt 9,0 mmol hela kvällen. Vi åt pizza och drack öl till så jag gav verkligen pumpinställningarna en utmaning=)
Jag hade jättekul men fick tyvärr ont i axeln under kvällen, när alla andra var uppe och hoppade runt till musiken fick jag vackert sitta kvar vid bordet och lyssna. Vågade inte riskera att bli puttad på min redan onda axel på det trånga dansgolvet. Vid 01 hämtade Hunken mig...

Lördagen var inte så bra rent blodsockermässigt. Var inte ett dugg bakis men hade sovit crappigt för jag hade ont, ont ont...Bara att härda ut hela dagen.

Söndag: Fortfarande ont, avslutning på spårkursen, jag åkte dit men la inget spår. Känningar och höga bs om vartannat...

Imorse vaknade jag med ett bs på 10 mmol och lite mindre smärta så dagen har varit ok. Nu ska jag bara stabilisera värdena så jag blir änniska igen=)

Hoppas eran helg varit bra!

Tjing!

Fredagar är min favvodag!

4,4 mmol imorse trots sovmorgon!

Kan inte bli bättre=)

Ikväll bär det av på galej, har bestämt mig för att ställa upp basalen en stund på kvällen, äta något innan läggdags och ställa klockan och kolla bs en sväng på natten. Det kan ju inte gå fel, eller hur?=)

Synd bara att det regnar då vi skulle ha grillat innan utgången, det får väl bli något annat gott...



Bild från förra veckan då det var varmt och skönt!



Så här varmt och skönt=)



Jade är pricken längst ut som faktiskt simmar, de andra krukorna föredrar tassbad=)

Ha en skön helg!

Tjing!

RÅÅÅÅÅÅÅSA...

Jösses, blir yrslig av stjärnorna men nu ger jag upp för idag=D

Tjing!

Alla diabetesbloggare!

Nu när mina dagar har varit både upp och ner och hit och dit har jag ofta tänkt tanken: Om jag inte hade diabetes...

Nu tänker jag skriva ett inlägg om detta och uppmanar er andra att göra detsamma=)


En dag utan diabetes...

Om jag fick ha en dag utan denna dryga sjukdom skulle jag börja med att ta en riktigt låååång sovmorgon! Vakna upp utan att fumla efter bs-mätaren och kolla vilka konsekvenser sovande givit.
Skulle gå upp och äta en riktigt kolhydratsrik frukost utan att kalkylera doser, bara äta tills jag är mätt, inte tills sockret ligger ok...

Jag skulle boka in aktiviteter utan att ta hänsyn till tider och måltider...Kanske gå till frissan mitt i lunchen. Ta en glass i solskenet på vägen dit utan att få dåligt samvete.

Jag skulle prova alla sorters godis, bara för att jag kan utan krångel.

Jag skulle köra bil riktigt långt,utan att kolla hur jag "ligger till".

Jag skulle ge mig ut på en riktigt lång promenad ensam,utan att packa "skötväskan" med mätare, druvsocker, festis, extra insulin och mobil med fullt batteri. Kanske skulle kosta på mig att gå lite vilse bara för att jag inte löper risk att hamna i koma...

Jag skulle äta pizza till middag jättesent på kvällen, utan att kalkylera den berömda pizzabolusen. Kanske en vanlig cola till bara för att jag kan (trots att jag tycker det är vidrigt).

Jag skulle byta kläder flera gånger om dagen, utan att fundera på om jag har något bra ställe att sätta fast pumpen.

Jag skulle njuta av att inte ha ett hba1c att tänka på, bara leva här och nu...

Alla saker som är kursiva och skrivna med fet stil är sådant man som diabetiker alltid måste ta hänsyn till, sådant som man kanske inte ens tänker på att man har friheten att göra som ickediabetiker. Visst är det kanske lite extremt att göra allt detta på en dag, det skulle bli en ganska lång dag men det är inte så självklart för mig som för Hunken tex att fritt kunna göra så här. Jag kan det, men det kräver planering och eftertanke...Det gör att min diabetes i viss mån hindrar mig att leva mitt liv fritt, jag måste alltid ta hänsyn till bs, måltider, infektioner och en del andra faktorer. Då är det i mina ögon ett funktionshinder.

Sen finns det dagar då allt flyter på, då jag inte en enda gång tänker tanken: Om jag inte hade diabetes...

Det är bra dagar!

Tjing!

Öl...

På fredag ska jag dricka öl=)

Inte något ovanligt så här i sommartider, de flesta höjer inte ens ögonbrynen av en sån kommentar...MEN, nu kommer det stora kruxet...

Krux nr 1: Hur gör jag med insulinet, jag har en förmåga att sticka i höjden av öl och sen sjunka som en sten på natten fast jag äter innan jag går och lägger mig....?

Krux nr 2: Pga mina starka värktabletter och jäkliga axel har jag inte druckit just någon alkohol alls på nästan ett år...Jag är livrädd att det ska bli för mycket!! Med tanke på att jag i dagsläget "känner av" en halv folköl bådar det inte gott...

Det är så att jag och min bästa vän ska ut på en lokal krog och lyssna på ett band. Jag har inte för avsikt att "festa järnet" men vill kunna sitta några timmar och sippa på någon/några öl. Tyvärr gillar jag inte vin (eller jo men just nu är jag sugen på öl) eller annan dryck så ja....hur det går lär väl lördagen avslöja;)

Hur gör ni andra??

Igår provade jag att klippa gräs, silly me! Det blev ett dunderbakslag för min stackars axel. Har mest legat/suttit i soffan och vankat runt däremellan...Det är inte bra för blodsockret. Har legat stadigt runt 14 mmol idag men det ger jag blanka fasen i just nu...imorgon är en annan dag!

Tjing!

Tjipp tjillevipp!

Lite klämkäck rubrik va?

Idag känns det rätt med en sådan. Barnen har lov (äntligen), vi har haft det jättemysigt hela dagen.

Jag var på avslutningen med mina stiliga pojkar på förmiddagen. Efter det åkte vi hem och åt smörgåstårta och daimtårta (fy på mig va;).
När Hunken kom hem från jobbet åkte vi iväg för att låta hundarna bada. Barnen ville också hoppa i men precis när de skulle göra det kom en orm simmande (jag har sjuk ormfobi så jag sprintade till bilen och låste den!!!) då åkte vi till ett annat ställe där de fick simma allihop. Såg en älg på vägen, det gav mig rysningar och lite flashbacks från krocken...

Hem och grilla kött med pommes och beasås (fy på mig igen;) och nu existerar vi bara. Skönt!

Nu till grädden på moset=) Trots en skitdag när det gäller maten så har mina värden sett ut så här:

06.00 4,4
09.00 8,1
12.30 6,9 (innan lunch)
14.30 6,5
16.00 6,6
18.00 7,1 (innan middag)
20.00 6,6


En dag under 10, underbart!!!

Normalt sett brukar det inte vara så här mycket kolhydratsrik och fettrik  mat för mig under en dag men Storis valde lunch (smörgåstårta) och Mini middag (grilla)...Jag utmanade mina nya inställningar för kolhydratsräkningen och har bara använt dubbel bolus till måltiderna och Voila!!!

Hoppas ni har en underbar sommarkväll!

Tjing!

Kvalmigt...

är det minst sagt i luften. Det ger mig falska känningar. Jag känner mig helt orkeslös och tom i huvudet, då tror jag att jag är låg men det är inte alltid så...

Jag drog ner på takten idag. Åkte in på pumpträff och blev boostad. Gjort lite nya inställningar i pumpen och gått in ännu mer för kolhydratsräkningen. Det gav resultat nu på kvällen, då blir man glad!

Efter träffen kände jag bara att jag inte orkade med att vara kvar i stan på kursen, matt och yr i bollen. Trodde det var mitt bs som spökade men hade ok värden så vad det egentligen var vet jag inte...Jag bestämde mig rätt och slätt för att åka hem och ha en lugn kväll...Sagt och gjort.

Jag kom hem en aning lugnare och Mini har haft en bra kväll så beslutet kändes rätt=)

Hur har ni det i värmen?

Tjing!

Hit och dit, upp och ner...

Allt flängande tar ut sin rätt. Jag har fulltecknade dagar vecka ut och vecka in. Jag gillar att ha mycket att göra men jag har glömt att ge mig själv lite andrum och att faktiskt tänka på att jag inte är återställd ännu...

Blodsockret beter sig underligt som bara den, blir så jäkla besviken då jag verkligen trodde att jag fått till det bra nu, men häpp, då ändrar sig förutsättningarna (värmen kom och Mini gick in i monsterfas) och man är tillbaka på ruta 1....

Nätterna krånglar som bara den. igår hade jag en känning innan jag gick och la mig, åt lite pastasallad och en kaka, kollar efter 2 timmar och ligger stadigt på 6,9 mmol. Vaknade imorse på 17 mmol....fasen! Orkar inte hänga med i svängarna, jag blir såååå slut! Stressen tar kål på min motivation och jag rår inte med något här hemma och gör allt annat halvdant. Glädjen i alla aktiviteter försvinner. Vad gör man???!!!

Jag har som mål idag att:
1. Ha en riktigt bra dag med Mini när vi ses i eftermiddag!
2. Vara nere under 10 mmol efter lunch och hålla mig där.


3. Sluta vara så negativ!

Klockan 14 är det dags för pumpträffen, jag ser fram emot den. Senare på kvällen är det dags att assistera på allmänlydnadspasset igen, idag ska jag inte stressa dit, och jag ska äta middag!!!

Tjing!

Jäkla sk*tdag...

eller egentligen inte helt...Jag fick ju komma ut ur stugan och spendera lite tid med mina arbetskamrater, det var skönt!

Men tyvärr avlöpte eftermiddagen inte lika smidigt. Kom hem varm trött och ganska sliten till ett hus i kaos... Svärmor var här, Storis hade en kompis här och Hunken anlände hem med trött Mini samtidigt. Mat skulle lagas, det skulle socialiceras och organiseras inför kvällen. Någonstans på vägen där ballade Mini ur totalt...suck!

Det slutade med att Storis vän åkte hem, svärmor försvann ungefär samtidigt och barnen var osams. Försök att laga mat samtidigt som man röjer undan efter mayhemfika och håller en hand mellan två bråkande barn=/


I värmen, hettan, kaoset, matoset, tramset och galenskapen i hela situationen tappade jag fattningen. Bara släppte allt och gick ut och grät en skvätt, en ganska stor skvätt med tanke på  mascararinningarna.

Efter Kommer Hunken och ska trösta, bra kille det där...det är bara det att jag gillar inte att gråta inför någon alls, inte ens honom. Allt blev fel...Mini blev nog rätt chockad över situationen för han kammade till sig ordentligt efter det.


Nu sitter jag här, den enda i huset som är vaken och bara är ett tag...För att i vanlig ordning lägga in en bit diabetes i detta så kan jag säga att konflikter och känsloutbrott med stress höjer blodsockret rejält. Som den martyr jag var vid middagen åt jag en myrportion pga av det. Nu är jag hungrig igen...of course!

Alltså, jag fattar att föräldraskap ska sätta en på prov, man ska liksom veta att man lever på något vis. Man höjer toleransnivån och står ut med mycket men just idag har jag faktiskt fått nog! Vi pratade om det låååånga stundande sommarlovet med fasa men helt ärligt så känns det som morgondagen och dagen efter det osv är en stor utmaning. Jag vill bara vara ett tag...

Nu vill jag bara påpeka för er som läser att Mini är mitt allt, precis som Storis men ibland är det riktigt tufft. Uttrycket: "Älska mig som mest när jag minst förtjänar det" kan nog beskriva känslan jag har just nu. Jag skulle göra vad som helst för min älskade skitunge, bara för att göra det tydligt!


Andas, andas...imorgon är en annan dag...för Mini också!

Kram på er alla!

Tjing!

Morgon värde på 18 mmol...

känns så där men i natt vaknade jag iaf av min känning, 2,1 mmol, dyngsvettig och hjärtklappning utan dess like=/ hunken bredde en macka som jag slukade med en festis men 5 minuter senare har jag inte höjt någonting och hade faktiskt panik. Gav mig på nödgodiset och överåt naturligtvis...Känninge gick över men i natt har jag varit uppe och druckit och sprungit på toa många gånger. Hade som sagt 18 imorse trots att jag givit mig lite extra insulin på småtimmarna...



Sitter nu och försöker att få ordning på lite papper inför ett apt-möte på jobbet. Kanske har jag en plan som fungerar för återgång till arbete nu....hoppas!
Imorgon ska jag på pumpträff, då ska jag passa på att höra med de andra pumpanvändarna om hur de gör i denna värme. Frio har ett kylfodral för pumpar men det känns ohyggligt skrymmande att ha den också med sig. Min handväska blir större och större för varje vecka;)

Strålande solsken idag, det är underbart och upplyftande!



Ha en bra dag!

Tjing!

Klockan 02...

är det jag vaknar till av mina låga bs om jag gör det. Åter igen hände detta natten till idag, åter igen somnade jag ifrån det låga värdet...inte alls bra. Nu ska jag börja ställa klockan så jag vaknar på riktigt!

Idag är det läkarbesök för axeln som gäller...Jag har tröttnat rejält på denna sk*taxel!

sen ska jag ligga och ta det lugnt en stund i trädgården i solen, oavsett vad pumpslangen säger om det!

Hörs!

Tjing!

Slang...

Jag tror inte att min pumpslang mår så bra...Har märkt att insulinet verkar mindre och mindre när det blir varmt. Jag har skyddat allt från direkt sol genom att ha det innanför kläderna men jag ska säga att där är det också varmt och svettigt när man löper runt i skogen....Hmm, hur gör ni andra?? Jag är inne på att börja byta i pumpen varannan dag istället för var tredje nu under sommaren....

För övrigt ska jag denna dag tvätta, plocka, klickerträna lite, leka med barnen och gå på en fejklydnadskurs;)

Det ni, det är en projektkurs som Hunken ska hålla för mig och en kompis för att kunna utarbeta en grundkursplan för sina riktiga kurser han ska hålla...Vi har fått order om att vara riktigt kritiska och komma med egna förslag, ska bli riktigt intressant.

Spåret igår gick så där på kursen...Jag gjorde bort mig lite genom att inte lita på att Nisca var rätt så hon missade slutet, ibland vill man bara gräva ner sig någonstans...Jaja, senare på eftermiddagen fick hon göra ett jaktspår på Storis. Han fick gå iväg i skogen hemmavid i 25 min, kors och tvärs, sen började vi spåra honom. Nisca gick klockrent hela vägen, hon jobbade som bara den och visst hittade hon Storis och fick en rejäl belöning, duktig flicka!
Mini fick gå iväg 10 minuter var till Hunkens hundar och blev hittad han med, perfekt!

Ha en bra dag!

Tjing!

Mini Mini Mini...

Det verkar inte vara Minis helg detta! Jösses vad han har varit avig och impulsiv, jag är helt slut!! Jag tycker det är så jobbigt när det blir konflikter med den lilla rackaren för han blir så otroligt arg! det sprutar eld ur ögonen på herrn och han har ingen aning om vad han tar sig till vid sina utbrott. Det är bara att gå efter och rädda det som räddas kan....Det går inte att bryta=/


















Han har varit riktigt konfliktsökande och hittat den ena futtiga anledningen efter den andra för att explodera...Man känner sig inte som en bra förälder precis! Man skulle kunna tro att det är han som har diabetes med svängiga bs..så är det inte, det är kollat några gånger=)

Värmen har också gjort sitt till för mitt tålamod, jag tycker det är svårt att ställa om insulinet efter värmen. Igår hade jag känning på känning och ställde ner basalen idag med några få % men då har det legat högt istället??!! Misstänker att jag druckit för dåligt i värmen, får skärpa mig!

Nu ska jag ta och lägga Mini med en saga, vill att dagen ska sluta bra för oss båda. Storis har en kompis här på övernattning, de ska ligga i husvagnen=) Spännande för killarna!

Imorgon är det spårkurs på förmiddagen, det ser jag fram emot jättemycket. Nisca har inte gjort annat än legat på gräsmattan och promenerat idag så jag hoppas hon samlat ihop lite arbetslust till morgondagen...eller vad säger jag...hon är en schäfer, vill hon inte jobba är det dags att kolla upp henne hos veterinär;)



Hoppas ni njuter av sommaren!

Tjing!

Man ska inte klaga...

men jäsingen vad varmt det är=) Visserligen gillar jag sommar men jag missade totalt att ställa ner basalen imorse så det har varit ett antal känningar på förmiddagen.

Kursen som jag assisterar på hade spår och uppletande klockan 09 imorse, redan då stekte solen på och hundarna hade det riktigt tufft att spåra. Många liter vatten har det gått åt men alla var jätteduktiga!

Jag körde 2 spår med Nisca också, damen tog dem men hon var riktigt trött på det sista spåret, jag med. Jag hade tagit på mig långbyxor, stövlar, t-shirt och hundförarvästen för att kunna ha med druvsocker och annat nödvändigt. Jag är både orm och fästingrädd så stövlarna var också nödvändiga=)

Nu slappar vi en stund här hemma innan det blir vattenkrig mellan barnen. Jag har lovat att fylla vattenballonger åt dem;) Tur att jag kan skylla på pumpen och slippa vara med;)

Hoppas ni njuter av värmen!

Tjing!

Sooovmorgon!

det behövdes kan jag säga. Mini vaknade redan 07.00 men han är ju faktiskt 7 år nu (som han säger själv) så han satte igång tv:n så mor och far i huset fick lite extra sömn. Normalt sett när jag sover längre än jag brukar sticker bs iväg högt. Nu kollade jag första gången klockan 09.00 och låg på 8,3 mmol. Inte så farligt, definitivt värt det=)

Idag ska vi försöka få ordning i huset, konstigt att det kan bli så stökigt när man knappt är hemma. Jag kan säga att hallen är det värsta, där ligger det väskor, gympapåsar, extrakläder och allt som barnen haft m,ed sig på alla utflykter som varit...Handla lite också och ikväll ska jag assistera på en hundkurs "allmänlydnadspasset", det ska bli kul!

Tänkte ta och tömma kameran i datorn om jag hinner idag, kanske hittar jag några roliga bilder att bjuda på=)

Dags att fylla på kaffekoppen så jag vaknar till ordentligt!

Tjing!

Hypon mitt i natten...

Ett litet gnällinlägg kommer här.

Idag har jag varit så himla trött. Somnat i soffan flera gånger och benen känns som bly. Natten som var vaknade jag till av att jag hade en rejäl känning, gjorde några halvhjärtade försök att väcka Hunken men misslyckades. Jag kommer ihåg att jag vaknade flera gånger av att det drog i benen som mjölksyra och hjärtat slog i 300. Men jag vaknade aldrig till så mycket så att det riktigt gick upp för mig att det var en känning. Alltså sov jag hela natten utan att behandla min hypo...Inte bra. Hade visseligen 5,3 mmol när jag vaknade men jag kände på en gång att jag var "känningbakis" och så har hela dagen varit...

Det som är bra är iaf att jag vet vad det beror på och att jag räknar med att må bra igen och vara på banan imorgon.

Nu har barnen långhelg, välbehövligt! Vi ska fylla ledigheten med precis det som faller oss in. Vi har inget planerat förutom spårkurs på söndag och det är första gången på mycket länge vi kan ta dagen som den kommer=)

Vad gör ni andra i helgen?

Tjing!