Attans då!

Vi ska byta bredbandsleveratör och något har gått snett så nu sitter vi här utan bredband i 4-6 veckor=(

Har ett riktigt långsamt dåligt mobilt bredband just nu och varje sida tar typ 5 min att ladda upp så det kan tänkas bli lite stiltje på bloggen ett tag tyvärr om vi inte kan trimma upp det här så länge. Jag kommer att skriva men kanske inte varje dag...

Idag har jag varit och hjälpt min kompis att flyttstäda. Nisca satt i buren i bilen i skuggan på gården där vi var. Plötsligt hörde jag hur hon började skälla som bara den. Hon är vanligtvis knäpptyst i bilen annars så jag tittade ut. Där står det en riktigt påtänd kvinna och hetsar henne och slår på buren! jag bara flög ut ur huset och vrålade till henne att ge f*n i hunden. Inte brydde hon sig....Hon fortsatte att slå på buren och skrika och försöka få tag på Nisca som var alldeles livrädd. Efter en stund ger hon sig plötsligt av och jag stod där totalskärrad. plockade ut Nisc ur bilen och kollade igenom henne men hon var oskadd. Hon hade blivit så rädd och trängd att hon kissat på sig och tömt analsäckarna i buren. Fan rent ut sagt vad arg jag blir!!!

En stund senare ser vi hur hon skallar en man längre upp på gatan så då ringde vi polisen och de kom och hämtade upp henne. Hoppas hon blir kvar en stund (lär väl bli några timmar bara).

Adrenalinet pumpade upp mitt bs rejält och det har inte landat ännu, jäkla kärring!

Hoppas ni haft en fin dag!

Tjing!

Brännan...

börjar synas=) Jag har varit ute med barn och hundar och nu syns det att ansiktet är någon nyans brunare. Det tackar mitt normalt bleka nylle för.
Finns bara en nackdel med det hela, fräknarna!!

Alltså, fräknar är sött och fint på andra. Jag gillar inte alls när de dyker upp i fejset. Helt enkelt därför jag blott är 160 cm lång, tydligen (enligt andra) ser ung ut och fräknarna plussar på det där lilla gummanutseendet=/
Önskar jag vore lång och ståtlig;)

Nä, dags att fixa lunch!

Tjing!

Uppe med tuppen!

Shit vad jobbigt det var att kliva upp imorse, somnade inte särskilt tidigt igår=) Men jag fick hem Hunken i ett stycke och nu sitter jag med en kaffekopp. Det finns ingenting som slår morgonkaffet!

Körde samma frukost idag, keso och bär. Tröttnat lite på yoghurten så nu får det bli så här ett tag. Jag kan inte äta smörgås på morgonen, bs sticker iväg ordentligt då tyvärr. Kanske tur att jag inte har någon glupande aptit på morgonen. Hade 14 i bs imorse=/ Beror nog på gårdagens godisbravader...

Ser ut att bli en solig dag igen, älskar't!!! Ska nog ringa min kurskamrat och höra om vi ska spåra idag. Vi har i läxa att lägga åt varann så att inte hundarna bara får förarspår. Hoppas hon kan, det vore kul att komma ut i det fina vädret och riktigt skönt för Hunken att få sova ifred!



Dags att fylla på kaffekoppen!

Tjing!

Riktigt bra matdag!

Började dagen med keso och bär, bs höll sig galant på plats.

Något senare än vanligt intar jag dagens första lagade mål 15.00 hos pappsen. Grillat kött, sill, potatis, olika sallader i mängder, ägg, kyckling mm. Mums och bra mat för mitt bs.
Det serverades efterrätt också men jag hoppade den av den enkla anledningen att det inte fanns en gnutta plats kvar i min mage.


Lite kvällsmacka med te vid 18 och efter det så gick vi på godisskålen till en film. Ni vet hur det är, man tänker att man ska ta några stycken men sen fortsätter man att plocka och plocka och plocka.....duttade i mig ännu lite extra och kollade bs vid 22-tiden. Det låg på 12,1...Jag tycker inte att det är så katastrofalt med tanke på huuuuur mycket jag tryckte i mig=/

Nu ska vi knyta oss, jag och Storis, imorgon 05.30 ringer klockan, då ska jag kliva upp och hämta Hunken från jobbet. Imorse när han körde hem från nattpasset höll han på att köra av vägen flera gånger pga trötthet så jag sa till honom att jag gärna behåller honom ett tag till, inget mer tröttkörande för honom!

Tjing!

Glad påsk!

På er alla!


Idag kommer jag att tillåta mig att äta godis utan dåligt samvete. Hoppas ni njuter av tillvaron!


Mitt bs håller sig på en bra nivå, all motion har givit resultat.

Tjing!


Stökar till lite...

Tänkte göra bloggen en aning vårigare under helgen så det kan på sina ställen komma att se underligt ut ibland=)

Tjing!

Hej å hå...

Här går det för runt just nu. Igår var jag iväg med Nisca från 08 på morgonen och kom inte hem ordentligt förrän 22 på kvällen=)

Vi hade spårkurs 09 på morgonen. Solen strålade, fåglarna kvittrade och det var alldeles ljuvligt att vara mitt i skogen med en massa roliga hundmänniskor. Vi är verkligen att blandat gäng på denna kurs, människor i alla åldrar och alla möjliga olika hundar.
Jag fick lägga ett spår till en annan deltagare och han i sin tur la ett till Nisca. Vi markerar inget alls förutom spårbörjan så det är bara att lita på att hunden är rätt när någon annan lagt det=)


Hunken & Nisca...

Medans spåren låg till sig fikade vi och hade teori. Hur mysigt som helst!! Jag hade Hunken med för att han skulle fota lite men han blev så engagerad i att hjälpa till att lägga och gå spår med andra deltagare så kameran såg inte ens dagsljus, typiskt!

Nisca tog sitt spår klockrent och var lugn och metodisk, jag är så stolt över henne!!

Efter kursen passade vi på att handla, köra grejer till återvinningen eftersom vi hade släp hemma och ta en sväng med hundarna i skogen.

På eftermiddagen var det dags för klickerkurs. Pust! Vi åkte in och klickade järnet, även där går det som på räls och vi har så himla roligt=) När vi hade varit på planen och tränat en stund började Nisca att falla ur. Hon visade ingen tendens till att jobba vidare och jag tänkte att hon förmodligen var trött eftersom vi redan kört en kurs på förmiddagen med en del träning mellan....Men se där hade jag fel! Jag hade känning!
Nisca stod alltså och markerade lågt socker, valde det istället för träning som är det bästa hon vet...Bara att kliva av plan och suga i sig en festis, sen gick allt som smort igen=D

Det har verkligen varit aktiva dagar, vi har varit till skogs i princip från morgon till kväll. Det har fikats och tränats och spårats men mitt bs ligger kanon. När det blir så här mycket vardagsmotion så behöver jag inte kompensera sött fika med insulin, det är toppen. Morgonvärdena ligger också bättre och bättre eftersom jag rör på mig mycket. det enda jag har kvar att tänka på just nu är nedtrappning av basalen. Minskar lite lite med några dagars mellanrum. Fortfarande får jag känning flera gånger om dagen trots att jag även kapat på bolusdoserna en hel del. Det är alltså en bit kvar ännu=)

Rent personligt föredrar jag att ligga pressat lågt mer än att ligga högt. Jag märker nu att jag mår dåligt redan runt 10-12 mmol....Det hade jag inte ens märkt för ett år sedan.

Ha en riktigt fin påsk!

Tjing!

Sovit som en stock=)

Har jag gjort för första gången på länge=)

Idag blir det hundträning. Ska satsa på ett appelspår till nästa år för Nisca om jag vågar tävla...Jag gillar inte när folk ska titta och bedöma mig men det vore roligt att fixa någon merit...

Det ingår ju ett lydnadspass i appelklassen så det har Hunken lovat att hjälpa mig att fila på=) Ibland är det bra att vara gift med en instruktör, ha ha ha!

Ha det gött idag!

Tjing!

Ett halvyes...

Förmodligen var dagen laser den sista behandlingen (Yes!) men mina förändringar är fortfarande aktiva så om en månad ska jag på återbesök. Läkaren bokar in för behandling utifall hon måste ta lite till, har det fortsatt att röra på sig mycket blir det en operation=/ Jag frågade inte ens vad det innebär, orkar inte höra...

Jag är fortfarande halvblind och skriver lite på känn just nu=) Naturligtvis är det strålande solsken ute, det svider så i ögonen av det så jag sitter inne och ugglar, än så länge tycker jag inte att solglasögonen hjälper.

Hade 21,8 i bs efter behandlingen, 9,9 innan, så det är väl ett mått på obehagligheten antar jag.

När huvudvärken lagt sig lite och ögonen blivit bättre ska jag träna lite med Nisca, vi har flyt nu, hon och jag...

Sen åker jag in till storstan och lägger en bukett i minneslunden till mamsen. Det är säkert jättefint där nu när våren kommit på riktigt!

Hörs ikväll!

Tjing!

Laser...

Ja, idag är det dags för laserbehandling igen och nej, jag tänker inte ställa in mig på att det är sista gången... Jag är inte upplagd för det alls men å andra sidan är man nog aldrig upplagd för sådant här nödvändigt ont...

Idag är det även 10 år sedan min mamma somnade in i cancer. Jag saknar henne enormt mycket. Visst tänker jag med glädje på henne men just sådana här årsdagar finns det en tagg i mitt hjärta och jag önskar att jag kunde vrida tiden bakåt. Det jag är mest ledsen och bitter över är att hon inte får se mina fina killar. Storis hann hon träffa, han var 1 år när hon dog men lilla Mini gick miste om sin fina mormor...

Sitter just nu och dricker kaffe, gick upp alldeles för tidigt eftersom jag inte kunde sova. Jäkla laser! Men jag får tänka som så att om några timmar är det över...för den här gången...

Ha en jättebra dag!

Tjing!

Snabbgenomgång=)

07.00 Gick upp (12,2 i bs)
         Duschade
         Packade ryggan med fika och spårprylar.
         Väckte Mini.
         Rastade stora vovvarna.
09.00 Lämnade Mini hos farmor.
09.30 Mötte upp mina kurskamrater på spårkursen.
10.15 La ett utmanande spår till Nisca.
10.45 fikade med mina kurskamrater.
11.00 Gick spåret med Nisca (idag fick hon jobba hårt)
         Kollade när de andra gick sina spår, lyssnade på teorin och fick instruktioner.
12.30 Jag ska åka från spårkursen mitt ute i skogen sist och min bil startar inte!!!
12.45 Lyckas rulla igång bilf*n...
13.00 Hämtar barnen och åker hem utan att stänga av bilf*n...

eftermiddagen har spenderats ute i solen. Snart ska vi åka till affären och köpa söndagsgodis eftersom vi hoppade lördagsgodis, bara bilf*n startar....

Bs har legat kanon under dagen, lite låg innan fikat på kursen men ingen dunderkänning iaf.

Hädanefter kommer min bil inte att benämnas som Volvo utan den kommer att heta skrothög, bilf*n osv...

Hoppas ni haft en bra helg!

Tjing!

Lycka!

Jag vet inte om det är vädret, mitt braiga bs, mina älskade barn, min fina man, mina underbara hundar eller allt i en blandad kompott men jag är så jäkla....glad och lycklig!

Just idag pirrar det i mig, jag har ork och inspiration till mycket....så här har det inte varit på väldigt länge.

delar ut en skopa lycka till er alla som läser....tjong!

Tjing!

Hunddag igen=)

Tjoho!

10,5 i morgonvärde, det går sakta neråt. Tror att jag tog rätt beslut när jag justerade basalen senast. Jag har haft is i magen och väntat riktigt många dagar för att se hur det föll ut. Jag har gått ner lite i morgonvärdena generellt men behöver sänka mer. Värdena har gått från 15 och uppåt till mellan 10-12 oftast=)

Nu ska jag sno lite av basalen innan lunch och lägga den på natten istället för jag har en förmåga att sjunka riktigt lågt innan lunchen, sen är det bara att ha is i magen igen=)

Idag skiner solen här, underbart! Jag ska ut i skogen med min fina kompis och hennes hundar. Nisca ska med också. Vi ska köra några uppletanden och lägga några korta spår till hennes hundar. Nisca får bara köra uppletande, spåra ska vi göra imorgon på kursen. Det gäller att variera sig lite så att de inte blir uttråkade. Igår körde vi vår klickerläxa. Nisca är van vid klicker men vi har inte använt den på ett tag, ändå fattade hon direkt vad det handlade om. Hon tycker att det är sååååå roligt att få jobba. Jag är riktigt bortskämd med det, det behövs knapopt någon motivation alls när vi ska träna för träningen i sig är självbelönande. Då är det kul!!!


Jade med apporten en solig sommardag!

Nisca lyssnar uppmärksamt=)

Ha en riktigt bra dag i solen!

Tjing!

Från inget till allt...

Hela vintern har det varit total sysslolöshet. Kyla, mörker och smärtor har gjort att det blivit en del stillasittande. Jag är en rastlös person och har hållit på att gå i bitar av att bara sitta inne och uggla.

Nu är våren här, axeln är något bättre och kylan är borta. Då blir jag lyrisk och hänger på allt som erbjuds. Det har resulterat i att jag nu har ett styrelseuppdrag i brukshundklubben, har anmält mig till två kurser samt satt igång med träningen både för mig själv och Nisca ordentligt. Det betyder att tiden springer iväg. Dagarna går fort och jag är så glad över det. Jag har nog tagit åt mig aningens mycket för jag har fått ett bakslag när det gäller min skada men det är kul och jag gör så gott jag kan på mina villkor...

Hela veckan har varit fullsmetad med aktiviteter. Vi går nu spårkurs och klickerkurs, mellan kurstillfällena krävs det en hel del träning så varje dag är det nbågot att ta sig för, underbart!

Igår körde jag och Hunken ett uppletande i skogen med alla tre vovvarna. Det var jätteroligt och alla klarade av uppgifterna med bravur=)

Vårvädret med lyckokänslorna och all aktivitet har nu gjort att jag måste fundera på att börja sänka insulindoserna. Jag har en förmåga att sjunka nu om jag inte kompensationsäter så efter helgen ska jag läsa av värdena och klura lite mer på basalen. Eventuellt flytta en del av dagsdosen till nattens småtimmar så får vi se om morgonvärdet blir bättre, tyvärr är det fortfarande alldeles för högt för det mesta....
Måste nog räkna om min kolhydratskvot också eftersom den ändras när aktivitetsnivån ändras och man förbränner mer och snabbare...

Ha en bra dag!

Tjing!

Vädret...

håller mig borta från datorn, ingen blogg igår alltså=)

Var på APT på jobbet igår, roligt att träffa alla och jag längtar tillbaka riktigt mycket nu.

På eftermiddagen åkte vi ut i skogen några personer och la spår till våra jyckar. Nisca hade ju läxa=) Hon tog spåret fint trots att jag utmanade henne med en del grejer *stolt*. De andra hundarna skötte sig fint också. Sen fikade vi tunnbrödsklämmor med tonfiskröra i. trots att jag klämde i mig 2 st + en muffins och bara tog insulin för en klämma så hade jag 7,2 i bs efter! Jag älskar verkligen våren och att snön är borta, kan inte få nog!

Nu ska vi ut och köra ett uppletande med vovvarna. Kaffetermosen åker med!

Hoppas ni får en bra och solig dag!

Tjing!

Morgonstund...

är fantastiskt om man vaknar med 7,8 i bs=) Jäkla skillnad i pigghet jämfört med 15...
prickade in rätt dos till frukost så jag kom tillbaka till samma värde 1,5 timma efter=))

Igår bestämde vi oss i familjen för att ha en morgontävling. Grabbarna har varit otroligt tröga att få upp på morgonen och det har inte gått i blixtfart precis att komma iordning för skolan...

Så igår bestämde vi att den som är först uppe när klockan ringer 06.00 och påklädd får välja middagsmat.

Sagt och gjort, igår plockades det fram kläder och ställdes klockor.

Mini vaknade först (05.00), bestämde sig för att fuska lite och smög för att hämta sina kläder;) Storis kom på honom och sen bröt det ut en kamp mellan killarna. 05.20 hoppade de bokstavligt talat in i vårt sovrum och skrek i kör "JAG VANN!"

Oh, lord! Vilket uppvaknande!

Det blev oavgjort så ikväll får vi laga 2 rätter, Mini vill ha pannkaka (inte helt otippat) och Storis skulle fundera under dagen=)
Men morgonen hann vi med gott och väl, ha ha! Vi ska tävla hela veckan...

Avslutar inlägget med en liten efterlysning: Någon som vet hur det är med Catta? Blir lite orolig eftersom hon inte bloggat på väldigt länge...

Tjing!

Kombinationsinlägg...

Jag har inte haft så mycket tid att skriva i bloggen sedan igår.

Födelsedagen började med en spårkurs för mig och Nisca i det kanonfina vädret. Kursen var en present från pappa och syster=) Jättekul och skönt att komma ut och göra något.
På kvällen tog vi lite födelsedagsfika och bara hade det lugnt och skönt. Jag har inte så mycket ork att fixa och dona med fika och mat så jag har delat upp firandet i 2 omgångar i år.

Idag har vi suttit ute i solen mot en vägg, det var så varmt och skönt så vi kunde sitta i kortärmat. Det här är bästa tiden på året tycker jag. Mindre roligt är att vi idag plockade första fästingen på Nisca, uäck!


Nu till kombinationen:

Motionsutmaningen som jag skulle skrivit om igår då. Jag har tränat på gymet vid ett tillfälle förra veckan samt kört bassängträningen så 2 organiserade träningar har det iaf blivit. Sen blir det ju en del vardagsmotion när man har 3 hundar, spårkursen var faktiskt en fysisk utmaning för mig som har jättesvårt med terrängunderlag pga skadan.

Confessionmonday då: Hade 15 när jag vaknade. efter lunch var jag nere på 8 och sen har det legat stadigt däromkring på eftermiddagen. Fick en känsla av att jag var på väg till ett lågt värde under ett möte idag så då tog jag 3 dextro och mådde bra igen men jag kollade aldrig hur lågt det var. Innan middag 5,7 och efter 7,2....Hoppas det håller sig kvar där nu=)

Njut av våren!

Tjing!

Hipp hipp...

hurra eller något;)

Eftersom jag idag blir ett år äldre (huvva) så har jag gjort ett tidsinställt inlägg eftersom min present till mig själv är.....sovmorgon=D

I alla fall till 08.30, sen ska jag och Nisca på spårkurs!

Hörs!

Tjing!

Känning, hypo, låg...

U name it...

En jäkla obehagskänsla med hjärtklappning, kallsvettningar, tunnelseende, känsla av att inte kunna ta ett enkelt beslut, känslan av att man nästan kommer att dö om man inte frossar i sig massor av mat....Otäckt är det!

Något som jag märkt sedan en tid tillbaka är att jag ibland inte märker i tid att jag är på väg ner i bs. Då får jag en känning som hoppar på mig bakifrån brukar jag säga=)
Igår hände det när jag satt framför TV:n, Nisca låg bredvid mig i soffan. Helt plötsligt flyger hon ur soffan och bara börjar springa runt i huset. Jag kände då att jag låg lågt i bs. 30 sekunder senare står hon vid mig med min lilla väska!!! Det har aldrig hänt förr att hon så beslutsamt hämtat den. Hon har reagerat på låga bs med att puffa på mig och inte vika från min sida, hon har hämtat väskan på kommando men aldrig spontant=)
Där stod jag, med känning och allt och bara var lycklig. Hunken jobbade ju och barnen sov, tänk att en liten hund kan inge en känsla av trygghet....



Bilden är tagen igår med taskig mobilkamera=)

Ha en bra lördag!

Ännu en dag...

har gått alldeles för fort.

Det har blivit någon konstig fredagsstämning här nu eftersom fredag numer är Hunkens första arbetsdag på veckan. Den här helgen går han natt.

Idag har det verkligen märkts att blodsockret börjar bli ok igen. Legat lite högre än vanligt (runt 8-9) men jämnt och fint. Idag provade jag att ställa om basalen lite så att den höjs vi 04.00 istället för 05.00 så får vi se om det tar kål på de höga morgonvärdena. Jag är så otroligt taggad och envis nu. Arg på att flera dagar den här veckan har gått till spillo pga av den här jäkla sjukdomen så nu är det jag som tar kontrollen! Redo för en fight nu!

Bassängen var riktigt skön men jag har en inflammation i en muskel i axeln så det blev inte någon hård träning precis, men värmen gör riktigt gott. Äter inflammationshämmande sedan några dagar tillbaka så jag hoppas det är över fort. Det här är något som man inte kan ta kontrollen över, bara att acceptera...

Myskväll med killarna väntar, vi har köpt glass, får se om jag tar någon...

Ha en riktigt mysig fredag!

Tjing!

Testar...

testar lite nya saker=)

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag just nu ligger och guppar i varmbassängen och tränar axeln=)


Återkommer!

Tjing!

Mulle Meck...

känner jag mig som=)

Idag skulle vi byta däck på våra bilar. Hunken åkte till verkstaden och började medans jag klarade av en massa läkarbesök och uthämtning av grejer till pumpen. Åkte sedan ut till verkstan för byte på bil nr 2. Medans Hunken höll på med de tunga däcken tänkte jag att jag skulle ta och se om det gick att laga backspegeln som Tino lyckats ha sönder så den bara hängde och dinglade.

Sagt och gjort, med ett stort mått tålamod och en del klurande fixade jag den=)) Skruvade isär hela innerbelysningspanelen i taket och reparerade fästet till spegeln! Jag är faktiskt stolt över mig själv. Hunken trodde absolut att det bara var att köpa ny men det gick att laga....

Idag är det bättre med bs-värdena. Jag vågar äta igen=)

Ikväll ska jag på spårkurs som jag och Nisca ska gå. Det ska bli så kul! Idag är det bara teori så då får vovvan stanna hemma men på söndag kör vi första spåret....

Ha en bra dag i solen och halvstormen=)

Tjing!

Lugnet efter stormen...

Jag lever, men är helt slut efter 2 dagars och 2 nätters bs-bravader.

Jag fattar inte vad som hände??!! Ena stunden ligger jag och petar på värden runt 30 för att hamna på 2 bara en stund senare. Jag upplevde det som att mina bolusdoser inte tog. Trodde pumpen hade havererat på något konstigt sätt men insulinet tog inte med spruta heller??!
Det allra konstigaste är att basalen har täckt ändå, den har kroppen tagit upp. Jag har kräkts och ätit om vartannat och haft ketoner till och från. Jag var sååå nära att ringa akuten igår men valde tillslut att låta bli.

Jag hade 19 imorse när jag vaknade, suck! Eftersom jag hade en läkartid idag vågade jag varken äta eller ta någon bolus...Vill ju inte börja spy bland folk=/
Vi åkte till Västerås, gjorde lite ärenden och avklarade besöket och efter det hade jag 6,0 i bs. Det har hållit sig så sen dess på basalen bara. Nu kommer det stora problemet, jag vågar inte äta....
Är så rädd för en vända till med ketoner....så jag vågar inte stoppa i mig något alls=(
Idag har jag bara druckit vatten och kaffe men jag kan ju inte svälta för evigt. Har iaf bestämt mig för tt ha en dags fasta så hoppas jag på matmod till imorgon.

Jaja, det var dagens gnäll=)

Hoppas ni mår bra!

Tjing!

Måste bara...

Idag skrev Mini en inköpslista på vad han tyckte att vi behöver handla. Naturligtvis köpte vi allt på den=)



Gullunge!

Tjing!

Äntligen kväll...

Jag har mått pyton hela dagen! Efter nattens bravader hade jag ett bs på 23 igen när jag kollade. Åt frukost och tog 2 E extra för sänkning+frukost. Vis av gårdagen tog jag inte i från tårna när jag korrigerade utan tänkte nöja mig med ett bs på 15 eller mindre fram till lunchen. Vid lunch hade jag fortfarande 19 och tog åter 2 E för sänkning+mat. En timma efter lunchen spydde jag som en gris=(

1,6 i ketonvärde och kroppen gjorde så ont så jag bara kved. Hinkade i mig vatten och tog 1 E till, la mig på soffan och sov 30 min. Vaknade och hade ett bs på 2,4! Festis och 2 smörgåsar, 30 min sömn igen och sen var jag tillbaka på 17...Suck!

Ketonerna var nere på 0,5 vid middagstid men bs ligger skyhögt fortfarande. Insulinet tar bara inte. Jag tror kanske att det är någon infektion på gång...det enda jag kan komma på som förklaring. Har ju bytt allt på pumpen 2 gånger och korrigerat med penna...

Summa kardemumma av detta blev då att det enda jag åstadkommit idag är ett avtryck i soffan=/

Hoppas ni andra haft en bättre dag!

Tjing!

Häpp!

Kvällen igår slutade i katastrof....

Bytte allt i pumpen och gav mig själv en korrigering. Trots en ganska stor dos låg jag på 15 när jag skulle gå och lägga mig vid midnatt. Idiotiskt nog tryckte jag i mig 2 extra E för att komma ner ytterligare. Tjong i medaljongen säger jag bara!

Klockan 02 väcker Hunken mig, då har jag legat och gnytt i sömnen, jag är dyngsur av svett och vet knappt vad jag heter. Älsklingen kollade bs och det låg på 2,0!!! *dunkar huvudet i väggen* Varför ska man jaga perfekta värden??? Kunde jag inte ha låtit bli den där sista dutten???

Drack en festis i rasande fart och Hunken bredde mackor till mig. När han kom in i sovrummet sov jag med festispaketet i handen. När han väckte mig kom jag inte ihåg någonting och jag funderade på varför han skulle trycka i mig frukost mitt i natten=)

Alltså, jag gick från ett skyhögt bs med ketoner på 1,3 till ett bs på 2,0....Är det konstigt att man mår dåligt idag??? Nej skulle jag vilja säga...

Idag blir en vilodag för mig!

Tjing!

Ok, confession time!

Startade bra idag men katastrof senare....

07.00  7,4
09.00  9,6
10.00 10,2 (före träning)
11.30   4,3 (direkt efter träning)
12.00   3,6 (innan lunch)
13.30   6,3
16.00  12,7 (innan middag)
17.15  10,1 (efter middag)
20.00  23,6 (nyss, vad hände???)

På eftermiddagen började jag känna att det sved runt infusionssetet, var ju lite hög trots motionen. Lär nog byta rubbet på pumpen...typ....nu...

Tjing!

Eftermiddagen i bilder...



Mini är glad över snabb snösmältning!



Premiärtur på cykeln!



Tino rullar in våren!



och ser ut som om han inte vet ett skvatt om hålet i gräsmattan=)


Nu känns det verkligen som den riktiga våren är på gång!!! Älskar solsken!

Tjing!

Diabetestankar...

Igår låg jag och grubblade lite över hälsa i stort. Kom på att för mig är hälsa ett allmänt välbefinnande och att känna styrka och energi. Jag vill orka/kunna utvecklas, lära mig nya saker, umgås med vänner och vara nöjd med mig själv.

Egentligen tycker jag nog att den sabla axeln påverkar min hälsa mer än min diabetes. Kanske för att jag knappt kommer ihåg hur det var att leva utan diabetes men också för att jag vet att jag har makten att ta kontrollen över min diabetes. Axeln lever sitt eget liv, det är liksom bara att hänga med i svängarna där och gilla läget.

Om man nu ska uppnå ett rimligt mått av hälsa så är det ju mycket som spelar in. Familjesituationen, boendesituationen, jobbsituationen, den sociala situationen, och sjukdomssituationen.

Just när det gäller diabetes brukar jag (och många med mig har jag märkt) resonera som så att det är jag som styr. Jag har kontrollen och ska ha makten över min diabetes. Visst är det så, och det är jätteskönt när det funkar. När blodsockermätaren bara visar reklamvärden (har ni tänkt på att alla annonser för mätare visar ett värde på 5?) är det ingen match att styra och ställa.
Men sen kommer det en period med sjukdom, stress eller annat som ställer till det. Plötsligt har man tappat kontrollen och står där som ett frågetecken. Man fixar och trixar och vänder ut och in på sig själv för att få till det men kroppen har bestämt sig för att spela mig ett spratt. Jag har personligen 2 vägar ur detta.

1. Jag kapitulerar. Jag inser fakta och lever med kassa värden en tid. Jag tar konsekvenserna genom trötthet, illamående och törst. I ärlighetens namn är nog detta den mest använda flyktvägen för mig. Då har min diabetes segrat för stunden, jag har inte längre kontrollen. Jag får ladda om för att ta fighten och återta makten.

2. Jag går på autopilot. Jag kallar det så. När värdena är höga och jag äter utefter vad mätaren visar. Jag kan välja bort pasta, ris och potatis mot broccoli eller andra mindre kolhydratstinna livsmedel pga av värdena. Jag väljer bort fika och godsaker även om jag är sugen för mätaren säger att jag inte får. Effekten är den samma, jag har inte kontrollen. Jag tycker autopilot funkar bäst för mig, det går fortare att landa på normala värden med den metoden men fortfarande är det inte jag som styr.

När jag måste släppa kontrollen och makten anser jag att måttet av hälsa sjunker. Jag är inte herre över mitt liv längre och får inte orken att göra alla de där sakerna som jag vill.

Nu har jag svammlat in mig riktigt ordentligt här=)
Jag är lite nyfiken på hur ni gör för att behålla eller återfå kontrollen om det inte vill sig?
Kan man uppnå 100% hälsa med diabetes?

Återkommer senare med confession monday!

Tjing!

Jösses!

Vad trött jag är...

Mini har varit på kalas på förmiddagen i badhuset. Han är helt slut och jag undrar om inte jag var med mentalt för min kropp skriker efter att få gå och sova redan=)

Här öser regnet ner, det är grått och trist och tyvärr känns det som humöret rättar sig efter vädret. Ändå har det varit 10 grder varmt men som sagt, alldeles för grått.

helt galet, det har väl aldrig hänt att jag haft absolut inget att skriva om=)

Hoppas ni haft en bra helg!

Tjing!

Doktor House is in the house=)

Mini leker doktor, jag är patient.

"Jaha, då ska vi kolla blodsocker på dig" säger han med en bekymrad min.

"Ok" säger jag med lite darr på rösten (man måste leva sig in i det här).

Han hämtar mätaren och tar ett socker på mig enligt konstens alla regler (visade för övrigt 5,5 efter lunchen, yes!)

"Du har fått diabetes" säger han och tittar allvarligt på mig. "Du kommer att ha det hela livet"

"Oj, det låter allvarligt" Säger jag med bekymrad min.

"Ja, du måste alltid ta medicin och ibland får du känning, då äter du godis så går det över"

"Ok, vad är det för medicin då?"

Vi tar paus för jag måste koppla bort pumpen och ge honom.....
Sen fortsätter han...

"Du ska ha en pump med penicillin" (han måste ha blandat ihop det med sitt eget penicillin han ätit i veckan)

"Så här kopplar du in den, ha den jämt annars kan du DÖ!"

Han kopplar in den på min mage, sen får jag en räkning på 25000 och en tid för återbesök nästa vecka=))

Så fördrivs en lördagseftermiddag här=)

Tjing!

Men var är solen???

Som utlovats här...Gillar inte gråmulet, det känns som det gör en ännu tröttare än man är...

Idag jobbar Hunken, han fick en trevlig sjudagarsvecka han=) Men jag ska inte klaga för han jobbar sen helg i 4 veckor vilket innebär att jag får njuta av honom alla vardagar.

Mini och jag ska ut på lite äventyr, handla present till kalas, hämta mediciner och lite annat. Sen är dagen blank, jag gillar att inte ha det alltför inrutat och jag tror att det beror på att jag ibland kan få jätteont i axeln och vara tvungen att vila. Det är så pinsamt att behöva ställa in med folk då...

Något som gör mig lite ledsen och tung i sinnet är att jag i veckan var på (vad jag trodde) min sista laserbehandling av ögonen. Det gör inte ont att behandla dem men det är en enorm obehagskänsla och men måste verkligen vara stark för att stå ut så länge som jag måste sitta. Jag behandlar båda ögonen och när läkaren ska gå över till öga nr 2 är det sååååå jobbigt att hålla det nybehandlade och jätteirriterade ögat vidöppet....Hela dagen efter behandlingen har jag alltid huvudvärk och känner mig illamående, synen är inte normal förrän dagen efter. Bs-värdena ska vi inte ens prata om....
Hur som helst klev jag av behandlingsstolen glatt och ver beredd på att säga tack och hej, nu ses vi inte mer men så blev det inte. Fick en ny tid om ett par veckor! Jag kände bara att jag ville skrika, klart att det inte är läkarens fel men varför ger de en hopp och säger att det förmodligen är sista gången?? Hon sa det nu också men det tnker jag ta lätt på. Orkar inte bli beviken igen...

Jaja, nu har jag gnällt av mig om det. Ska kolla bs och om det är ok ska vi åka iväg i bilen på våra små äventyr för dagen!

Hoppas ni har en bra helg!

Tjing!

Kom på en sak=)

Nu är detta en fråga jag funderat på ett tag...

Det finns ju naturpreperat man kan ta till när man håller på att bli förkyld, typ eshcinagard och kan jang. För något år sedan när jag hade enn begynnande förkylning tänkte jag som så att det vore ju hemskt bra att kunna ta till ett sånt preparat och slippa alternativt förkorta förkylningen och därmed rädda mitt bs litegranna...

Men när jag står där på hälsokostaffären och läser på flaskorna så står det att man inte ska använda det när man har en autoimmun sjukdom(?). Jag frågade personalen varför, men de kunde inte svara på detta. Är det någon här i vår lilla blogvärld som vet varför?

Äter ni några kosttillskott? Är det samma sak där? Jag köpte berocca igår, har tagit idag för jag är sååååå trött hela tiden. Jag tycker det hjälper (har ju lyckats blogga 2 gånger på kort tid ju) och jag hittar inte något i följesedeln om att man inte kan dricka dessa som diabetiker, de är sockerfria så de borde ju vara ok va?

Så, shoot!

Tjing!

Katastrof...

Gick inte att blogga imorse, kom inte in...aj aj aj!

hur som helst. Vaknade 07.50 idag! Mini börjar skolan 08.00, det var bara att i vild panik fixa iordning honom och köra dit honom, skolbussen hade ju liksom gått för ett bra tag sedan=D
Han kom dit 08.15, det tycker jag var bra jobbat=)

Den stresskicken jag fick gjorde att mitt bs hamnade på 15,8=/ Jag vet inte hur jag låg exakt när jag vaknade av förklarliga skäl;)
Tog en korrigeringsbolus och hastade iväg på bassängträningen, efter den var jag nere på 3,8...
Drack en festis, åkte hem och åt en lunch bestående av nötfärsbiffar, keso, babyspenat och fetaost, tog 0,5 E efter lunchen och dök ner  från 8,1 till 2,0, Suck!
Åt lite godis så nu ligger det bra igen...
Jag måste lära mig att träning kräver enormt mycket mindre insulin och att jag blir mer känslig av motion, det får bli helgens mantra!

Dagen annars kommer att bestå av det eviga plockandet och städandet, lite mys ikväll och förhoppningsvis lite umgänge med Hunken som denna vecka jobbar 7 dagar....

Ha det bra!

Tjing!