Förbaskade morgonvärden...

La mig med 4,8 och vaknar med 16,0...Jag blir inte klok på det här! Finns ingen logik alls i detta. Nu ska jag prova att sänka basalen på natten och se om det är låga värden med gryningsfenomen och glykogenutsöndrning som ställer till det. Lycka till till mig då!

Tjing!

Kommentarer
Postat av: Emma

Säkert det där gryningsfenomenet.. oxå haft problem med det..

Har du kollat bs på natten?

Postat av: Hanna

Har kollat bs på natten men inte lyckats pricka in riktigt när det höjs. Ligger på samma nivå som vid läggdags iaf fram till 03.00. Någonstans vid 04 05 händer något. Ska ställa klockan på alla tre tiderna i natt.

2011-02-16 @ 15:31:12
URL: http://egobuffa.blogg.se/
Postat av: Anna S

Vad jobbigt! Jag har precis samma problem. Tror det höjs vid 4-5 på morgonen. Inte kul att vakna törstig och ur fas. Hoppas du får ordning på det. Diabetes är ibland ingen lek.När man försöker och försöker men när bs ändå lever sitt eget liv.

2011-02-18 @ 08:42:19
Postat av: Emma

Hmm undra varför det blir så.. Har oxå det så vissa nätter. Man lägger sig bra och natt värdet är bra sedan stiger det till morgonen.. så himla irriterande.. Hoppas du får ordning på det!! Gud vad du e duktig o jobbar me det!

2011-02-18 @ 09:01:48
URL: http://emmazorro.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hej AnnaS. Vad kul att du läaser min blogg=) Skriver du någon själv? Har inte sett mina nya kommentarer när jag har loggat in så jag tror att det strulat lite men nu har jag läst dem=) Har nu mätt på natten och ställt ner basalen men vaknar hög åndå. Ska be att få låna hem en cgs-mätare (sitter på och mäter hela dygn) och kolla vad som händer. Min man skojade och sa att jag kanske är en sån där sömngångare som går upp och äter på natten utan att veta om det, det var hans teori, ha ha ha!

2011-02-20 @ 10:32:12
URL: http://egobuffa.blogg.se/
Postat av: Anna S

Hej! :) Nej, jag skriver inte i blogg själv men jag läser mycket olika bloggar. Inredning och annat.

Jag har också funderat på om jag går upp och möjligtvis äter av godiset jag har vid lågt blodsocker på natten. Men min diabetessköterska sa att det är Gryningsfenomenet. Att hormoner sprutas ut just vid 4-5 snåret för att man ska kunna vakna alls. Det gör det för alla människor men för oss med diabetes blir det ju problem. Numera tar jag alltid en massa Novo Rapid på morgonen för att få ner det och kunna äta frukost.

Kämpa på ! :)

2011-02-20 @ 19:07:15
Postat av: Fia

Samma problem här! Men har lyckats löst "gryningsfenomenet" någorlunda bra. Jag ökar på min basaldos med 0,75e mellan kl 03:00-08:00. Jag fick också låna hem en CGMS mätare och jag tycker den var guld värd för man ser precis hur ens blodsocker ändrar sig!

Hoppas du får låna hem en snart!

2011-02-25 @ 23:23:55
URL: http://insulinbella.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback